Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy multiplayer w minecraft upadł? Gdzie gra dużo osób teraz?

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbowałem dzisiaj wrocić i pogram w MCale kazdy server który znajdowałem miał ogromne lagi, jakieś dziwne systemy a najgorsze jest to że nikt na nich nie gra.

Czy są jakieś zaludione fajne servery survival/hardcore czy jakikolwiek inny?

Opublikowano

Oczywiście że są, polskich nie znam ale jest ich od groma. Na Mineplexie np. jest cały czas ok. 20 000 osób, to samo na wielu innych zagranicznych serwerach. (Na survivalach z zasady widzę 300+ osób nie aż tyle)

Jeżeli serwerów szukasz to wydaje mi się że pytanie na inny dział, ale odpowiedź na pytanie masz wyżej - tak są, jest ich od groma przynajmniej za granicą, na polskich nigdy nie grałem wiec o takich nie wiem.

Zostaw "Lubię to"!

Ilość postów:   10   50   200   1000  5000

Ilość polubień:   2   10   50   200   1000

Ilość godzin na forum:   1   5   20   100   500

Opublikowano

Kiedyś było lepiej niż teraz nawet grało się lepiej na serwerach bez pluginów niż teraz na survival Gildie.

Ale gram teraz na minefox bo ban na cs.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Aktualnie może w polsce mniej osób gra na ,,multiplayer" (nie wiem jak za granicą) ale tak szczerze  to dobrze  że trochę mniej  osób gra w Minecrafta na ,,multiplayer" ponieważ społeczność minecrafta jest aktualnie  bardziej ogarnięta niż wcześniej.

xyz

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

­Poszerzająca się gama hostingów gdzie na miesiąc opłacenia serwera płaci się 10 \ 15 zł za 5 \ 10 slotów, jest moim zdaniem kluczowa, gracze wolą sobie pograć na własnym serwerze z kolegami niż na kolejnej edycji jakiegoś słabego serwera. Po drugie we wcześniej wymienionych hostingach istnieją także większe serwery, gdzie każdy kto ma odpowiedni pieniądz może postawić sobie serwer.. no właśnie, to nie idzie zawsze z predyspozycjami danej osoby do zarządzania tak poważnym tworem jakim jest serwer Minecraft, i dzięki temu co jakiś czas w publikacjach serwerów minecraft na tym forum można zobaczyć tematy promujące słabe serwery, zapowiedzi słabych serwerów, a jak już się wejdzie w dany temat to, "admin dzieciak" "daje bany za nic" "sam jesteś dzieciak jak ci sie nie podoba serwer to @#$@#" i tak w koło Macieju, przez ostatni okres czasu popularne są serwery "easyhc" gdzie rozgrywka jest tak łatwa że w jeden dzień można mieć wszystko czego się zapragnie, i to właśnie jest języczkiem u wagi :) jeśli każdy może mieć wszystko to jak można być lepszym od innych ? i odpowiedzią na to pytanie jest co ? ITEMSHOP oczywiście, plaga młodych graczy wydaje swoje kieszonkowe żeby kupić przedmioty w grze ? obłęd! no ale prędzej czy później taki serwer upada (na szczęście) i z każdym upadkiem graczy ubywa, bo ich to nudzi, pogoń za czymś co nie ma celu. Brakuje serwerów z "jajem", co nie oznacza że ich nie ma, trzeba po prostu poszukać.

­Per as­pe­ra ad as­tra....

Opublikowano

Oczywiście, że nie umarło.

Taki hypixel czy mineplex ma stale ponad 10.000 osób online w porze popołudniowej.

Dzisiaj miał ponad 40 000. ;)

Ogólnie w polsce gracze albo uciekli na zagraniczne serwery, bo są po prostu lepsze, albo rozbili się na wiele niewielkich serwerów po 10-50 osób.

Edit

Największym problemem jest to, że jakieś 80% reklam serwerów w polskim internecie jest przestarzałe, serwer upadł, a nikt reklamy na yt czy stronie nie skasował. Utrudnia to znalezienie działającego serwera.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niby czemu miał upaść ? Po prostu jest co raz więcej serwerów, a każdy wiecznie nie będzie grał na tym samym serwerze. Owszem na zagranicznych bo są ciekawe rozgrywki. Każdy już ma chyba dość tego SV+Gildie

Opublikowano

Jedyne na czym gram to server Hypixela ( 50.000 + osób dziennie server Minigames )

oraz server ExplodingTNT ( czasami spada do 10 graczy ale czasami wybija nawet do 700 ^_^ )

servery niby żyją... ale takich dobrych miłych serverów jak sprzed 2 lat już nie ma...

teraz są głównie servery pod hajs i masowa produkcja...

i które traktują graczy jak McDonald Klienta... niby tą kanapkę dostaniesz... ale udawany uśmiech to nie to samo...

Opublikowano

Era bez CSA 

---
Duzo graczy

---

Era CSA

--

Mało graczy...

--

Life is brutal. Minecraft upadnie za nie długo /;

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000 ... / 5000 - MOZE KIEDYŚ

Opublikowano

Era CS-a ?... niby kiedy ?...

CS od zawsze był popularną grą... tak samo Dota i LOL... powodzenie jednej nie jest upadkiem innej...

500.000 + osób online w Minecraft każdego dnia w jednej chwili...

polecam wejść na Steam i sprawdzić CS-a :)... nie jest to ERA CS-a... fakt faktem że w Minecraft gra dużo mniej osób

niż grało... ale cały czas jest w tej grze odgrom osób...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...