Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kontynuować tą jakże banalną grę?

P&B

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie, robienie gier w Scratch'u nie ma wgl sensu ;_;. Po za tym, clicker'ów jest już tyle, że zaczynają się nudzić. Wiem, bo pomagałem zrobić bratu jednego - ludzie grali aktywnie przez dwa dni, potem już żywej duszy na tym nie było. Po za tym, grafiki w Twoim clicker'ze nie za bardzo do siebie pasują, co po prostu odrzuca :v

jw19e8.png

Uczeń
Opublikowano

A jaką grę (opłacalną) mógłbym zrobić? Kolejne Margonem to przeżytek tak samo jak clickery... masz jakieś dobre propozycje? 

Za każdy pomysł będę wdzięczny :D

Opublikowano

Pisałem już o tym w tamtym temacie, modne są teraz proste gierki na smartfon'y, najlepiej zręcznościowe, ale nie przekombinowane. Warto też zaznaczyć, że modna grafika jest raczej prosta, jak gdyby wektorowa

jw19e8.png

Opublikowano

Chyba nie ma czegoś takiego jak modna grafika. Raczej chodzi o to aby grafiką odróżnić się od konkurencji, bo jest to coś, co widać od razu.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

@jimmyblack

Nie zgodzę się. Ostatnimi czasy (2012-2015/16) można było zaobserwować, że grafikę starają się robić jak najbardziej prostą (wyjątkiem rzecz jasna są produkcje typu Wiedźmin). Przykładem jest chociażby Windows 8, Windows 10, bądź Opera.  Tak samo systemy mobilne, np:

android-5-0-lollipop-interface.jpg

jw19e8.png

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak 'moda' w grafice. Trzeba dobrać grafikę odpowiednio do zastosowania. I wątpię, że do jakiejkolwiek gry pasował by styl 'metro'

Opublikowano

@Sopelek997

Skoro w danych latach grafika jest w miarę podobna, to znaczy, że jakaś "moda" graficzna, wyznaczana wedle umiejętności programów graficznych i grafików, chyba była :v. Przykładowo: jeśli byś komuś dzisiaj zaserwował grafikę pokroju starego (tego całkiem starego) loga Google, do nowoczesnego projektu, to by Cię wyśmiał ;_;

jw19e8.png

Opublikowano
Skoro w danych latach grafika jest w miarę podobna, to znaczy, że jakaś "moda" graficzna, wyznaczana wedle umiejętności programów graficznych i grafików, chyba była :v.

Przed 'metro' nigdy nie było takiego czegoś. Ciężko się było dopatrzeć podobieństw w stylu. A ten przypadek jest szczególny, bo grafika w tym stylu jest na tyle prosta, że każdy jest w stanie coś takiego zrobić. Nie znaczy to jednak, że jest dobra na wszystko.

Opublikowano

Tylko że ja normalnie napisałem autorowi tematu, jakie gry opłaca się robić, a rozmowa o modnej grafice wynikła poprzez jimmyblacka ;-;

jw19e8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...