Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Denary- sklepy, questy.

Gość Ratty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do sklepu graczy wpuszcza kh-kras03.gif Przemytnik Nespurik stojący w Eder (11,73).

Przebieg rozmowy:

Przemytnik Nespurik: Sprzedać, kupić. Sprzedać, kupić. Mam coś, co pewnie chcesz kupić.

Mam coś, co pewnie chcesz kupić.

Przemytnik Nespurik: Ach, piękny hiroński denarek. Bosko...

No właśnie, chciałbym więc spotkać się z twoim panem.

Przemytnik Nespurik: No cóż, skontaktuję cię z Garkiem. Ale póki co Garek ukrywa się, więc muszę ci zasłonić oczy.

Dobrze, niech tak będzie.

Trafiamy do sklepu Garka.

Garek npc195b.gif sprzedaje itemki graczom, którzy posiadają pietruszkę. Dla pozostałych przedmioty posiada Ortiag Passus oraz Hessan Dorinus.

Sklep:

Ortiag Fassus tuz92.gif

Sklep:

Istnieje też opcja wymiany starych przedmiotów na nowe - tego samego typu za dopłatą 30 denarów (pierścienie - 40) z tą różnicą, że wymieniając przedmiot ulepszony, otrzymujemy item nieulepszony.

Ortiag Fassus: Witam, w czym mogę ci pomóc?

Doszły mnie słuchy, że można u ciebie wymienić przedmiot na lepszy za dopłatą denarów. Czy to prawda?

Ortiag Fassus: Wskaż mi najpierw, jaki przedmiot chciałbyś wymienić. 
Chcę wymienić swój pierścień. 
Chcę wymienić swój naszyjnik. 
Chcę wymienić swój hełm. 
Chcę wymienić swoje buty. 
Chcę wymienić swoje rękawice. 

Następnie wybieramy przedmiot, na który chcemy wymienić nasz aktualny. Kosz to 30 denarów.

Denary można zdobyć robiąc questy dzienne, odpowiednio na poziomy:

#105 - Pomóż Henkowi w przygotowaniach - zleca Henk z Latarnianego Wybrzeża. 

#110 - Rachunek dla głupca - zleca Garus Tyrrak z Ithan. 

#112 - Zdrada bankiera - zleca Perth z Eder. 
Opis questa tajny. 

#210-245 - Pomóż alchemikowi Toksyniuszowi przygotować antidotum na jad okolicznych pająków - zleca Cedrik z Torneg 
Pomóż alchemikowi Toksyniuszowi przy 

#230 - Słowo Akh-Mater - zleca Fedrille na Przedmieściach Karka-han 

#225-248 - Zupa z flemon - zleca Rybak Jeremi z Mglistego Lasu 

#249 - Rozwiąż problem malejącej populacji Maphoteków - zaczynamy u Aptalke (8,7) w Chantli. 

Dodatkowe questy, w których otrzymujemy denary (nie są to questy dzienne):
#15 - Drugi quest z Biura Margonem - możliwość wybrania 5 denarów jako nagrodę (nagroda dostępna od 50 poziomu) 

#164 - Pomóż botanikowi Filipowi przygotować odtrutkę dla jego chorego przyjaciela. - Podgrodzie Nithal - nagroda: 1 denar 

#168 - Pomóż tropicielce Albionie w ulepszeniu receptury - stoi ona obok zejścia do Portu Tuzmer - nagroda: 1 denar 

#188 - Piekielny Demon nawiedza mieszkańców Nithal - Zleca burmistrz miasta Nithal - nagroda: 2 denary 

#205 - Nieszczęsny posłaniec - zleca strażnik przy ratuszu w Ithan - nagroda: 3 denary 

#260 - Rozpraw się z tajemniczą szajką polującą na driady z Gvar Hamryd - zaczynamy w Grani Gawronich Piór u driady Nektofevre - nagroda: 3 denary 

#275 - Rozpraw się z władcami mrozu, zamieszkującymi lodowe jaskinie w okolicach Thuzal - zaczynamy w Rozlewisku Kai 
Denary możemy też zdobyć, wymieniając na nie monetę z Nymphemonii [e2 - 287 lvl] u Strażnika Skarbca w Karka-Han (1 moneta - 1 denar)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...