Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O E-papierosach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam 13 lat i znalazłem e-papierosa po bracie.Z tego co wiem to one nie są szkodliwe tylko te liquidy. Czy opłaca mi się go brać? Nie zepsuje sobie zdrowia ?

Opublikowano

Kiedyś nawet mówiono ze zwykłe papierosy nie są szkodliwe, nie pal tego gówna bo się jeszcze okaże ze te e-papierosy nie są takie zdrowe jak je w reklamach przedstawiają. 

49yxrs.png

Opublikowano
Elektroniczne papierosy są znacznie mniej szkodliwe od tych normalnych - to nie mit, medialne spekulacje, ani chwyt marketingowy produkujących ten produkt firm. Ale związki rakotwórcze także są obecne. Tezę taką potwierdziły badania, jakie przeprowadził zespół naukowców.

AnnwID.gif

Opublikowano

Zepsuje sobie zdrowie szybciej niż zwykłymi papierosami, związki glikolu w liqidach są szkodliwe jak miernej jakości płyn albo grzałka przepala płyn zamiast go podgrzewać. 

Tak samo jak nikotyna w papierosach która normalnie jest bardzo śmiertelną trucizną w liquidzie jest bardziej śmiertelna.  Kropla czystej nikotyny na skórze po wchłonięciu może powodować problemy, a zawartość nikotyny w 10 ml liquidu może zabić czy spowodować porażenie nerwowe np po wylaniu liqidu na ubranie i nie zmienieniu ubrania.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Górną granicą głupoty jest 18 lat , pali się świadomie będąc już "dorosłym", przy niższym wieku ciężko powiedzieć że to głupota, bardziej pasuje że to z powodu zbyt małego IQ i tłumaczeniu sobi ze pli sie bo muszę, bo można, bo chcę i że to nie jest wcale szkodliwe 

Z tego co wiem to one nie są szkodliwe tylko te liquidy. Czy opłaca mi się go brać? Nie zepsuje sobie zdrowia ?

Zgadza sie e-papieros tak samo jak zwykły papieros nie jest wcale szkodliwy ! Niczego nie odkryłeś czyli palić może każdy.  

Jak sam stwierdzasz szkodliwy jest liquid i tytoń w papierosie i według tego myślenia nie szkodzi jak palisz.   

Opublikowano

Ja Cię rozumiem, ale będzie mógł się pochwalić kolegą w szkole. (jeżeli to nie długopis)

Ale tak naprawdę to nie bierz tego elektryka, ucz się.

Opublikowano

Siemka mam 13 lat i znalazłem e-papierosa po bracie.Z tego co wiem to one nie są szkodliwe tylko te liquidy. Czy opłaca mi się go brać? Nie zepsuje sobie zdrowia ?

W gimbie i tak nie zaimponujesz, wyposaż ekwipunek lepiej w 0.7l i sztangę marlboro.

WKO8OY2.png

Opublikowano

Górną granicą głupoty jest 18 lat , pali się świadomie będąc już "dorosłym", przy niższym wieku ciężko powiedzieć że to głupota, bardziej pasuje że to z powodu zbyt małego IQ i tłumaczeniu sobi ze pli sie bo muszę, bo można, bo chcę i że to nie jest wcale szkodliwe 

Z tego co wiem to one nie są szkodliwe tylko te liquidy. Czy opłaca mi się go brać? Nie zepsuje sobie zdrowia ?

Zgadza sie e-papieros tak samo jak zwykły papieros nie jest wcale szkodliwy ! Niczego nie odkryłeś czyli palić może każdy.  

Jak sam stwierdzasz szkodliwy jest liquid i tytoń w papierosie i według tego myślenia nie szkodzi jak palisz.   

Po twojej wypowiedzi na oko można stwierdzić IQ tak połowy mojej szkoły :)

No cóż ja nie palę, nie będę palił i  nie paliłem, bo po kiego ch*ja pchać się w to gówno? Ja nie mam kompleksów małego penisa i nie  muszę sobie go niczym przedłużać :)

Oczywiście wiem że wielu pali bo chcą, ale osoby które palą i które mogę szanować to te powyżej wieku 18 lat, poniżej - starają zastąpić sobie tą fajką brak czegoś innego ;)

Pozdrawiam.

Dobranoc.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Sam nie obniżaj sobie już niskiego poziomu IQ bo jak widać nawet nie zrozumiałeś co ja napisałem, najpierw krytykujesz a potem piszesz dokładnie to samo co ja tylko inaczej napisane. 

Opublikowano

Spal to ścierwo i trzymaj się z daleka od wszelkich używek. Ludzie bronią tych swoich e-gówień, bo są zbyt słabi aby to rzucić. Jak ktoś pali jakiekolwiek gówno pokroju ćmików czy zażywa narkotyki to po prostu jest słaby, a jak umrze? No cóż... selekcja naturalna.

Czemu wszędzie w NIEMIECKICH mediach zachwalają e-gówna? Bo sponsorzy muszą za coś płacić... ;) To biznes... czysty biznes... a debile są ofiarą manipulacji i wierzą w bzdury, że e-gówna to samo zdrowie...

Opublikowano

Jakby co to ijust 2. A moglibyście podać jakieś olejki bez nikotyny. Ale chyba odpuszczam tego e-papierosa :P sprzedam albo coś.

Tak, sprzedaj, kupisz sobie lizaki

Opublikowano

IJust2 to juz przeżytek. Sprzedaj go jeżeli jest w dobrym stanie i nie baw się w żadne palenie. 13-sto latek z elektrykiem w ręce to już tylko ubaw i nic więcej, a Ty sam będziesz jeszcze tylko wydawał na olejki,grzałki itp.

Opublikowano

Elektryczne papierosy są jeszcze bardziej szkodliwe od zwykłych, ponieważ grzałką podgrzewasz olejek tytoniowy i wdychasz zawartość tego olejku bezpośrednio do płuc. Palenie tytoniu zabija powoli, im wcześniej zaczniesz palić tym wcześniej będziesz odczuwał tego skutki. Zaczniesz w wieku 13 lat, odczujesz skutki w wieku 20-26. Poza tym 90% "młodzieży" która pali to kompletni kretyni, którzy po prostu lubią mieć coś małego w ustach i palenie w tak młodym wieku jest żałosne. Lepiej zainwestuj w smoczek jak chcesz się kolegom pochwalić, opcja tańsza, zdrowsza, a efekt będziesz miał taki sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...