Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na wyższe rangi?

Hardner07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli masz gold 3 i nie mozesz z niego wyjsc odpusc sobie faceit-y, prosze. Jezeli grasz faktycznie tak dobrze jak uwazasz to powinienes z rang wychodzic bez problemu :) tak tak wiem grales z supremem swietnie miales nawet pewnie te kilka killi albo faktycznie otwierales, zdarza sie ale to nic nie znaczy :)

+ na starym systemie rang gdzie wbicie lema/supreme bylo czyms co kazdy mogl osiagnac miales MGE, wiec nie wydaje mi sie bys nawet srednio umial strzelac :)

Opublikowano

Tak jak mówiłem to jedna wielka parodia.

Po raz 3 wbiłem do G4 i co?

Pierwsza gra: jeden koleś wyszedł, drugi był boostowany i nic nie ogarniał, trzeci grał jako tako ale 0 info, przegraliśmy

Drugi mecz, jeden koleś boostowany, reszta jako tako ale 0 info, przegrana i spadłem do G3

W tym momencie stwierdzam że nie ma bardziej chorej gry - nawet grając na poziomie globala na 90% nie będę w stanie wbić wyższej rangi, bo 3 razy ją wbiłem i 3 razy od razu z niej spadłem, oczywiście ani trochę mojej winy nie było - za każdym razem ktoś wychodził albo ktoś grał po raz pierwszy w CS'a. Jak mówiłem jedna wielka parodia.

Przed masowymi falami VACów rangi były w porządku (no prawie). Globala miała tylko elita (oprócz cheaterów), nawet prosom trudno było go wbić. Orly - Supreme to też był dość dobry poziom, kałachy coś umiały grać, a goldy to przeciętni gracze. Potem sie popieprzyło, kałachy dostały Supreme i Globale, mimo że nie umieli grać, Silverów i Goldów w tej grze prawie nie było. Trafiając na mecz na najwyższych rangach, Global zamykał nie zdobywając 10 fragów, a otwierał LE/LEM który miał 40. Teraz na szczęście rangi wróciły do normy, ale ludzie nadal używają systemu sprzed update - "miałem LEMa, ale przez głupi update spadłem do G3!", "kiedyś grałem z suprimami, więc teraz moja ranga nic nie znaczy". Skoro na G3 gracze są słabi, to bez problemu powinieneś awansować do wyższych rang.  :D Nie graj sam, jak znajdziesz ziomków do gry z wyższą rangą, szybciej awansujesz. 

Co do ziomków to prawda zgadzam się ale ciężko ich znaleźć. "Skoro na G3 gracze są słabi, to bez problemu powineneś awansować do wyższych rang." w teorii to prawda ale praktyka nie jest tak piękna. Nie tylko przeciwnicy są słabi, moja drużyna także. Spoko, ugram 10 clutchów 1v3, nabiję te 30 fragów na grę, te 10 MVP ale reszty rund nie ugram i przegramy. Niestety nawet te 30 fragów i pełno MVP nie daje mi "Elo na +". Co ciekawe: wygrywam i otwieram w G3 dużo częściej niż przegrywam i zamykam... 2 razy wbiłem G4 i jak to się skończyło? Moi ziomkowie którzy w G3 grali spoko w rundach z G4 nagle przestają umieć grać, ja otwieram całą drużynę keruję... 3 przegrane i znowu derank do G3.

Kiedy spadłem do G3 miałem około 170 wygranych, przy 200 wbiłem do G4 i od razu spadłem, ostatnio przy jakichś 220 także wbiłem i od razu spadłem. Podejrzewam że była to kwestia pecha ale jak widać wbicie tej rangi i tak sporo zajmuje.

Mówiąc w skrócie próbuję wszystkiego co się da ale na razie to nie pomaga - przegrałem w CSa z 200 godzin od tego updatu i po prostu nie mam już siły dalej próbować - chcę zmierzyć się z kimś na poziomie...

Wiem że piszę bez ładu i składu ale jakośc nic mnie nie wychodzi teraz ;P niestety z wyższymi rangami nie mam zbyt często okazji grać  :(

Dzięki wszystkim za udzielanie się, spróbuje Cevo, czytałem gdzieś że na Faceit jak się lvl wbije to trafia się na wysokie rangi także spróbuje  :)

kup konto z wyzsza ranga i po problemie... wtedy nie spadniesz... kup range tą co miales kiedys i zobaczysz czy dajesz rade i juz :P bo  awansowac samemu ciezko.. trzeba miec 5 i ludzie w 5 graja druzynowo mim iz duzo osob takich nie ma dobrego aima w reku ale za to INFO ! ktoro sie bardzo liczy  :)

nnie będę wydawał kasy bo jeszcze skończy się tak jak wyżej - trafię 2 razy na boostowane osoby i znowu spadnę to goldów które jedyne co potrafią to rzucić flasha sobie pod nogi.

Wez czlowieku skoncz p******** tylko naucz sie grać skoro taki dobry jestes to wgl nie powinieneś miec problemu na goldy gdzie sie gre robi solo tak robi sie solo w goldzie nie potrafia chodzić po mapie a fraguje sie na nich z palcem w dupie bo jak strzelaja to stoja w miejscu .. 

Co ty pieprzysz że nie da się wyjść grając solo miałeś mge teraz masz g3,  to tylko pokazuje jaki masz brak skilla ja spadłem z mg2 do g3 teraz już mam g4 jutro albo w sobotę mg1. Mówisz że spadasz po 1 meczu od wbicia rangi jakim cudem? ja przegrałem 2-3 i nie spadłem niżej. Narzekasz na boostowane osoby a to ciekawe bo rzadko trafiam takich.

@landik

A ja trafiłem 2 razy z rzędu.

Spadłem po 2 meczach, 2 mecze rozegrałem od wbicia G4 i od razu spadłem.

No nie wiem, grając na wysokie rangi daję sobie radę bez problemu, może dlatego że mój team jest skory do współpracy a na moich rangach takiego szczęścia nie mam. Mam taki brak skila że 1v1 daję sobie radę z Globalami jak już wyżej pisałem (około 1/3 pojedynków wygrywam ja) ale wybacz 1v4 w każdej rundzie nie jest takie łatwe.

Miałem w teamie osoby po 1000h w tych grach, a "boostowany" miał 200h i nic nie ogarniał , nawet mikrofonu nie miał

XDD skoro 1v1 ugrywasz globala a wyjsc z golda nie mozesz to ten global jest bostowany ba ten global nic nie znaczy to pusta ranga zapewne jeszcze typ gral 4fun i mial 20h na 2 tygodnie xD.

Tak i niech takie goldy idą grać faceit/cevo niech robią po 0/7 i mówią że inni mają haxy.

Juz tak jest odkąd valve wprowadziło ten nowy system rang kalaszki pospadały do goldow silverow z myśla "j****y team" ide na faceity pograc tam bede mial normalny team -,- xD po czym robia 0/6 i wielki placz . Grając faceity z kolegami to raz na 10 meczy trafi sie typ co strzela banie reszta to pestkujace po nogach scrimy xD .

Co ty pieprzysz że nie da się wyjść grając solo miałeś mge teraz masz g3,  to tylko pokazuje jaki masz brak skilla ja spadłem z mg2 do g3 teraz już mam g4 jutro albo w sobotę mg1. Mówisz że spadasz po 1 meczu od wbicia rangi jakim cudem? ja przegrałem 2-3 i nie spadłem niżej. Narzekasz na boostowane osoby a to ciekawe bo rzadko trafiam takich.

@landik

A ja trafiłem 2 razy z rzędu.

Spadłem po 2 meczach, 2 mecze rozegrałem od wbicia G4 i od razu spadłem.

No nie wiem, grając na wysokie rangi daję sobie radę bez problemu, może dlatego że mój team jest skory do współpracy a na moich rangach takiego szczęścia nie mam. Mam taki brak skila że 1v1 daję sobie radę z Globalami jak już wyżej pisałem (około 1/3 pojedynków wygrywam ja) ale wybacz 1v4 w każdej rundzie nie jest takie łatwe.

Miałem w teamie osoby po 1000h w tych grach, a "boostowany" miał 200h i nic nie ogarniał , nawet mikrofonu nie miał

A czego ty sie spodziewales, ze gold 3 czy tam 4 bedzie mial odrazu 2k godzin ?

Nie kazdy gra w ta gre zeby tylko wygrac i awansowac, nie ktorzy graja tez dla rozrywki.

Po uptadzie rang z le spadlem do mge, po ok. miesiacu(moze mniej) wbilem lem'a, nawet moj znajomy ze szkoly wyszedl z golda i ma kalacha, moze nie duzo no ale wyszedl i sobie jakos radzi.

No widzisz. Ja dzisiaj wbiłem G4, dzisiaj z niego spadłem, teraz znowu je wbiłem. Ja nie mam do tego szczęście, nie licząc teraz to G4 wbiłem 3 razy i za każdym razem spadałem z niego bez żadnej wygranej - same przegrane aż do spadku.

I stawiam że ty po prostu lekceważysz przeciwnika, bo co to dlaciebie taki g3 jak ty miałeś wyższa range. Przykład z wczoraj grałem na jednego takiego na koniec rozgrzewki mówił takie ez skończyło się tym że przegrał.

ja nie lekceważę przeciwnika w przeciwnościu do teamu. Jak myślisz dlaczego cały czas mówię że nie jest tak łatwo 1/4 ugrać? Bo ja nie rushuję jak głupi, pewny że wszystkich zmiote tylko gram normalnie - patrze pozycje to ją patrzę a nie jak głupi całą mapę sprawdzam.

A co do tego faceit i cevo to jakbyś przeczytał - na faceicie grają za przeproszeniem silvery nawet nie goldy, na CEVO mam już rozegrane z 5 meczy, z zasady jestem w środkowej / dolnej części tabeli a jak mam lepszy dzień to nawet otwieram, i to na przeciwników z rangami LEM+ i przegranym czasem ponad 1500h więc chyba taki słaby nie jestem.

Zasadnicza różnica to to że na Goldach muszę patrzeć wszystko sam bo typ patrzy mida i z mida mi przeciwnik wchodzi a on nic nie wie, a na CEVO jak ktoś kryje mida to go pokryje a ja w zamian swoje pokryje.

Na CEVO ludzie znają smoke i flashe i można zrobić taktyczne wejście a nie jak na Goldach gdzie ludzie nie potrafią flasha rzucić. Mam 750h w tym momencie, z czego około 210 to juz będą treningi

Koleś na goldach czy szeryfkach nie potrzeba smolkow czy jakiegoś flasha tam wystarczy zabijać skoro grasz sam to jeszcze wieksze szanse masz na wygrana gdyż w enemy zaczną sie pewnie wyzywać i zabijac na wzajem :D 

Opublikowano

Jeżeli izak dobrze mówił z tym "wkładem do wygranej rundy" i że to się do rangi liczy to wiadomo dlaczego nie mogę awansować - ludzie biegają po fragi, jak przegrają to zostaję np. sam vs 4 i nawet jak zrobię 4 fragi ale nie zdążę czy coś - przegram to to się nie liczy. Za to jeśli oni zrushują i im się to uda to ja mam zerowy wkład do wygranej.

MGE miałem bo nie zdążyłem wbić wyższej, cały czas awansowałem miałem już do DMG wchodzić a potem był update przy którym PRZY WYGRANYCH nawet spadało się. Jedna przegrana jeden spadek.

Co do faceit to co wy gadacie jak tam poziom to silvery? może na faceit premium jest poziom ale jak z moim (goldowym) teamem tam gram to z zasady 16:0, 16:3 czy tego typu wyniki...

Na CEVO natomiast czuć różnicę.

A co do rangi to może to przełamałem, to się okaże czy spadnę...

@Edit

druga wygrana z rzędu, chyba to przełamałem :) Fakt faktem graliśmy we 4 jak zawsze bo ja mam takie szczęście (random cały czas rushował więc go wywaliliśmy i bez niego nam lepiej poszło) może już nie wrócę tam :)

Zostaw "Lubię to"!

Ilość postów:   10   50   200   1000  5000

Ilość polubień:   2   10   50   200   1000

Ilość godzin na forum:   1   5   20   100   500

Opublikowano

@tubady123

szczerze masz rację, ale mój przypadek jest k***a w c**j dziwny. Przy tym update, z globala spadłem do LEMa - ok, spoko. Potem znowu mi ranga znikła, więc uzbierałem piątke - 3 LE i 2 DMG. Byłem 2 w tabeli (nie przez plantowanie paki xD), wynik 16-6 a ja dostałem co? GOLD 3 XDD

Opublikowano

@tubady123

szczerze masz rację, ale mój przypadek jest k***a w c**j dziwny. Przy tym update, z globala spadłem do LEMa - ok, spoko. Potem znowu mi ranga znikła, więc uzbierałem piątke - 3 LE i 2 DMG. Byłem 2 w tabeli (nie przez plantowanie paki xD), wynik 16-6 a ja dostałem co? GOLD 3 XDD

Ja znam SUPREME co w taki sposób do G1 spadł xD

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Nic ci nie da gra z wyższymi rangami, lepiej sam trenuj na dm albo jakiś aim mapach, oglądaj mecze profesjonalnych drużyn zobacz jak się wychylają, jak trzymają celownik, gdzie się ustawiają. Na goldzikach 30 kili to naprawdę mało, ja jak grałem na kolegi koncie gdzie ma mg2 to robiłem po koło 50. Wydaje mi się, że ty na tych wyższych rangach sobie wcale dobrze nie radzisz tylko po prostu używasz dobrze smoke'ów i flashy a twój team kończy robotę.

Opublikowano

Nic ci nie da gra z wyższymi rangami, lepiej sam trenuj na dm albo jakiś aim mapach, oglądaj mecze profesjonalnych drużyn zobacz jak się wychylają, jak trzymają celownik, gdzie się ustawiają. Na goldzikach 30 kili to naprawdę mało, ja jak grałem na kolegi koncie gdzie ma mg2 to robiłem po koło 50. Wydaje mi się, że ty na tych wyższych rangach sobie wcale dobrze nie radzisz tylko po prostu używasz dobrze smoke'ów i flashy a twój team kończy robotę.

Mam dużo fragów i dobrze używam granatów wiec nie ma co.

Nie otwieram ale właściwie nigdy nie zamykam.

Kończę granie MMów bo to jest porażka. Wychylam schodkowo, z dala od ściany, celownik na poziomie głowy, mam bardzo dobrą pamięć mięśniową, mam dobrze opanowane full auto, potrafię na szybko wymyślić i rzucić insta flasha, znam wiele taktyk / zagrań i sam potrafię takowe stworzyć.

I co mi to daje? Nic. Wróciłem do G3, może jak będę grał na poziomie pro-gamerów to wyjdę z Golda.

Jak już mówiłem mam ok. 200 godzin treningów, przed każdym meczem rozgrzewam się nawet 30 minut czy godzinę ale nic mi to nie daję - nie potrafię za dobrze grać solo, kiedy mi z każdej strony przychodzi przeciwnik. Jesli ogarną choć tyle by wbić naraz to nawet żaden Scream nie da rady bo musiałby 3 osoby w niecałą sekundę zabić z różnych stron...

@Edit

Co do radzenia sobie na CEVO nie raz ugram nawet 1v4, pojedynki 1v1 też często wygrywam... oglądam też swoje mecze, znajduję błędy itp. i staram się to poprawiać. Nie wiem jak mam stać się lepszym grając na słabszych bo nawet smurfy się do nich zaliczają jak się okazuje...

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Zasada jest prosta- masz rangę na jaką zasługujesz : D. Nie ma czegoś takiego, że dobrze grasz, ale przez team nie wychodzisz z rangi. Jak nie kończysz meczy na goldzie ze statami 30-40 do kilkunastu to jak ty chcesz mieć nawet kałacha.

Dopóki grasz na goldach na poważnie i się starasz to nie ma co mówić o awansie. To są rangi do zabawy gdzie słuchasz tylko kroków, wskakujesz gdzie chcesz, czy wchodzisz na plecy i goldy nie wiedzą skąd dostają. Tam każdy ma w dupie twojego flasha, smoke'a bo i tak pobiegną przez to prosto do ciebie : D.

Opublikowano

Dodam tylko masz 200h treningu i robisz tylko 30+ killi ja bez treningów potrafiłem robić po 20-25+ killi. Mówisz też że potrafisz się wychylać stworzyć sam taktykę rzucić insta flasha, a ja ci powiem coś innego zagraj agresywnie nie bój się skrócić. I tak co parę rund, bo obstawiam że statycznie kryjesz bs.

Opublikowano

Nie wszędzie są pro plajerzy :D zależy na kogo trafisz. Prostym sposobem jest wbicie supreme+ lub kupienie premki na faceit/esea.

Najpierw zajął bym się rangą później premium  :D

Opublikowano

Znajdź Team który posiada ludzi z GE / SUP / LEM itp . Zagrajcie kilka Faceitów na zgranie drużynowe i wtedy możesz myśleć o wyjściu z golda ;D Dla mnie Ten spadek rang był śmieszny

Opublikowano

Łoo to wy ładne problemy tutaj macie, nie widzę problemu wyjścia z golda... Przecież to jest jeden dzień roboty jak ktoś się zepnie, mnie po 10 grach przydzieliło do kałacha a 2 dni później byłem już w szeryfie. Tylko teraz jest problem że z szeryfa wyjść wyżej nie mogę

Carl Johnson Aka CJ

Kings Never Die
After five years at east coast, It was time to go home.

Opublikowano

Fundamentalna sprawa - kiedy ranga Ci się należy? Moim zdaniem wtedy, kiedy grasz przynajmniej na poziomie średniej graczy w danej randze, bo wybaczcie, jeśli jestem lepszy niż np. 95% G3 i lepszy od 50% MG2, to jaka według was ranga jest tą która mi się należy? Najwyższa, w której otwieram ale nie daję rady sam wygrywać meczy, czy może ta w której gram na średnim poziomie?

Zmierzam do tego że według was jeśli jestem lepszy niż G3 to powinienem samemu na 5 takich goldów ugrywać... otóż nie zgadzam się. Ranga w której jestem "Średnim" graczem to ~MG2, w G3 w prawie każdym meczu jestem najlepszy, a prawda jest taka że nawet smerfy z LEMów mają problemy jeśli team beznadziejny dostaną.

Nie wiem jak wam to zilustrować ale rangi się pokrywają - Jestem Pierwszy na G3, Pierwszy na G4, Drugi na MG1, Środkowy na MG2, Środkowy na MGE, Środkowy na DMG, Przed ostatni na LE, Przed ostatni na LEM, ostatni na SUPREME, ostatni na GLOBALE. Tak mnie więcej wyglądają moje wyniki przeciw danym rangą. Sugerując się nimi, według was jaka ranga mi się należy? (Są to wyniki średnie a nie najlepsze)

Zostaw "Lubię to"!

Legenda
Opublikowano

Jaka Ci się należy? Taką jaką dostałeś omfg co tutaj więcej pisać...

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Człowieku napisałem ci że da się wyjść i to łatwo bo wyszedłem w 4dni po banie na 7 z g3  do mg1. Jak nie potrafisz wyjść z g3 to na g3 zasługujesz i tyle.

Opublikowano

­Po 10 meczach dało mi Silvera elite. Grałem sam i po ok 10-12 meczach wbijem golda 3 potem spadlem do g2 i nadal tu siedze :)  więc nie jest trudno awansować a ty po prostu w czasie kiedy ten SYSTEM RANG był miałeś tą rangę i teraz płaczesz ze spadasz troche bk

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000 ... / 5000 - MOZE KIEDYŚ

Opublikowano

Fundamentalna sprawa - kiedy ranga Ci się należy? Moim zdaniem wtedy, kiedy grasz przynajmniej na poziomie średniej graczy w danej randze, bo wybaczcie, jeśli jestem lepszy niż np. 95% G3 i lepszy od 50% MG2, to jaka według was ranga jest tą która mi się należy? Najwyższa, w której otwieram ale nie daję rady sam wygrywać meczy, czy może ta w której gram na średnim poziomie?

Zmierzam do tego że według was jeśli jestem lepszy niż G3 to powinienem samemu na 5 takich goldów ugrywać... otóż nie zgadzam się. Ranga w której jestem "Średnim" graczem to ~MG2, w G3 w prawie każdym meczu jestem najlepszy, a prawda jest taka że nawet smerfy z LEMów mają problemy jeśli team beznadziejny dostaną.

Nie wiem jak wam to zilustrować ale rangi się pokrywają - Jestem Pierwszy na G3, Pierwszy na G4, Drugi na MG1, Środkowy na MG2, Środkowy na MGE, Środkowy na DMG, Przed ostatni na LE, Przed ostatni na LEM, ostatni na SUPREME, ostatni na GLOBALE. Tak mnie więcej wyglądają moje wyniki przeciw danym rangą. Sugerując się nimi, według was jaka ranga mi się należy? (Są to wyniki średnie a nie najlepsze)

I już w pierwszym zdaniu widzę twój problem wywyższanie się, a dlaczego jesteś niby lepszy niż 95% g3 a jednak solo nie potrafisz wygrać i 50% mg2 to coś tu nie gra? oni mają mg2 a ty g3 z którego nie potrafisz wyjść jakim cudem?

Bywalec
Opublikowano

Odnośnie wbijania wyższej dywizji, jakiś czas temu bawiłem się na koncie kolegi (gold 2), w kilka dni (niecały tydzień, stawiam jakoś 4/5) wbiłem mu tam lema grając tylko i wyłącznie sam, wniosek? Umiesz grać - awansujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...