Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na wyższe rangi?

Hardner07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :)
Dawno tu nie zaglądałem... ale to nie na temat.

Ostatnio borykam się z problemem "niskich rang", to znaczy zasmakowałem gry z SUPREME i od tego czasu gra w CS'a nie ma dla mnie sensu...

Czy znacie jakieś sposoby / strony typu Faceit na których można grać z wyższymi rangami? Nie chodzi oczywiście o graficzkę a umiejętności, od ostatniego updatu rang kiedy z MGE spadłem zamiast grać lepiej to się opuszczam mimo treningów - przeciwnicy są za słabi żebym mógł czegoś się nauczyć. Teraz mam Gold III i nie sądzę że kiedykolwiek z niego wyjdę.

Zostaw "Lubię to"!

Ilość postów:   10   50   200   1000  5000

Ilość polubień:   2   10   50   200   1000

Ilość godzin na forum:   1   5   20   100   500

Opublikowano

graj cevo, czasami jakiś troll wyskoczy ale głównie większość 1,2kh+

Opublikowano

Polecam grać z ekipą, też kiedyś miałem LE ale po spadku rang mam teraz mg1 i gram z ekipą bo inaczej na tych rangach się nie da. Wystarczą nawet 2-3 osoby ale i tak najlepiej się gra 5.  A co do tych stron to jak wbijesz wyższy lv na zengameing czy jakoś tak to można już cały czas spotykać globali.

xD

Opublikowano

Polecam grać z ekipą, też kiedyś miałem LE ale po spadku rang mam teraz mg1 i gram z ekipą bo inaczej na tych rangach się nie da. Wystarczą nawet 2-3 osoby ale i tak najlepiej się gra 5.  A co do tych stron to jak wbijesz wyższy lv na zengameing czy jakoś tak to można już cały czas spotykać globali.

1. Ciężko czasem ekipę mieć, w sam raz mam ale...

2. ... problemem są przeciwnicy którzy są po prostu słabi. Może strzelają, ale jak zrobimy taktyczny wjazd to brakuje żeby nas o cheaty wyzywali.

Zengaming nie jest tylko do pojedynków 1v1? Mi raczej chodzi o grę na normalnych mapach, pouczyć się zagrań i zagrać na przeciwników na poziomie. Serwer Titan był fajny bo tam z zasady LEM+ grały i miło było, teraz raz na Faceit na Supreme trafiłem i powiem że też miło - nie niszczył mnie, fakt był lepszy i zabijał mnie częściej ale też miałem szansę i nie zawsze dawał radę :)

ESEA, albo dostan sie do fpla, ale chcesz wyzszego poziomu a w goldzie siedzisz? xD

Tak, nie potrafię z golda sam wyjść. Mam ekipę ale albo ją ceruję i przegrywamy, albo co rzadkie gramy pełny team i mamy easy win.

ESEA jest płatne ale muszę to rozwarzyć bo 0 przyjemnośći. Co to fpl?

Co do wyższego poziomu - trenuję, uczę się smokeów, flashy, nadeów, wallbangów etc., ćwiczę pamięć mięśniową, full auto, oglądam mecze pro gamerów i od nich zagrywki wykorzystuję... tak, chciałbym grać z ludźmi którzy chociaż flasha potrafią sami wymyślić (W goldzie flashe wyglądają tak że albo są mega znane, albo są rzucane tak że 5 minut go widać jak leci)

@Edit

Jeszcze tak jak mówiłem byłem MGE i to było co innego - tam ludzie grali na poważnie, grali dobrze. Może to nie klasa światowa ale wątpię że Global by sobie biegał z nożem, tam już Smerfy nie miały takiej zabawy :P

Teraz w Goldzie to patologia jest. Są ludzie którzy mają problem żeby przeszkody w postaci ścian unikać, a są także tacy (z którymi się fajnie gra) którzy naprawdę potrafią wiele :)

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

jak ty z golda wyjsc solo nie potrafisz to nawet sie nie pchaj na faceity czy na cevo XDD nic sie tam nie nauczysz bo jak zobacz twojego skilla ba jak sie zrobi 0/7 to juz maja wyjebane na gierke i graja sobie typowe voice_enable 0 oraz single game 

Opublikowano

jak ty z golda wyjsc solo nie potrafisz to nawet sie nie pchaj na faceity czy na cevo XDD nic sie tam nie nauczysz bo jak zobacz twojego skilla ba jak sie zrobi 0/7 to juz maja wyjebane na gierke i graja sobie typowe voice_enable 0 oraz single game 

Grałem z Globalami, Grałem z orzełkami, grałem już z każdą rangą w grze - są lepsi, nie okłamujmy się, ale to nie są z zasady pro gramerzy - spokojnie powinienem KD Ratio wyrobić powyrzej 0.5 co bardzo złym wynikiem nie będzie.

Moją "siłą" jest znajomość tych taktyk, smokeów oraz flashy. Jeśli ludzie tam są w stanie zorganizować jakieś sensowne akcje inne niż to co u mnie "Rush B, Rush A, Rush mid" to jestem skłonny nawet za to zapłacić :)

Na Faceit grałem sporo meczy, z zasady otwieram choć ludzie twierdzą że są MG2, MGE czy DMG ale nie wiem ile w tym prawdy...

A co do wyjścia z Golda, to nie wiem czy to pech czy inna kwestia - 80% meczy (wcześniej 90% xD) mam fragów więcej niż 3 najsłabsze osoby w sumie - czyli więcej niż połowa teamu. Niestety, nie jest łatwo.

@Edit

Mówisz że tak jest? Wiem że to problem na niskich rangach - 3 rundy przegrane - surrender, ale na wysokich też? Nie raz miałem sytuację typu 14:1 i wygrana 14:16...

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Trochę pewnie brzmie jak te osoby 'powinienem być globalem nie ty!'

Nie wiem jak dobrze gram, wiem tyle że grałem z Orzełkami, Supreme i Globalami i było przyjemnie. Nie narzekali na mnie za bardzo (jeszcze) ale rzadko mam okazję z nimi grać, stąd pytanie o stronki tego typu.

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Teraz rangi nie mają sensu... :D orzełki zamykają a kałachy otwierają.... :D

Jedyne normalne rangi to supreme i globale... na tym poziomie co byly... :D

Opublikowano

Przed masowymi falami VACów rangi były w porządku (no prawie). Globala miała tylko elita (oprócz cheaterów), nawet prosom trudno było go wbić. Orly - Supreme to też był dość dobry poziom, kałachy coś umiały grać, a goldy to przeciętni gracze. Potem sie popieprzyło, kałachy dostały Supreme i Globale, mimo że nie umieli grać, Silverów i Goldów w tej grze prawie nie było. Trafiając na mecz na najwyższych rangach, Global zamykał nie zdobywając 10 fragów, a otwierał LE/LEM który miał 40. Teraz na szczęście rangi wróciły do normy, ale ludzie nadal używają systemu sprzed update - "miałem LEMa, ale przez głupi update spadłem do G3!", "kiedyś grałem z suprimami, więc teraz moja ranga nic nie znaczy". Skoro na G3 gracze są słabi, to bez problemu powinieneś awansować do wyższych rang. :D Nie graj sam, jak znajdziesz ziomków do gry z wyższą rangą, szybciej awansujesz. 

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Przed masowymi falami VACów rangi były w porządku (no prawie). Globala miała tylko elita (oprócz cheaterów), nawet prosom trudno było go wbić. Orly - Supreme to też był dość dobry poziom, kałachy coś umiały grać, a goldy to przeciętni gracze. Potem sie popieprzyło, kałachy dostały Supreme i Globale, mimo że nie umieli grać, Silverów i Goldów w tej grze prawie nie było. Trafiając na mecz na najwyższych rangach, Global zamykał nie zdobywając 10 fragów, a otwierał LE/LEM który miał 40. Teraz na szczęście rangi wróciły do normy, ale ludzie nadal używają systemu sprzed update - "miałem LEMa, ale przez głupi update spadłem do G3!", "kiedyś grałem z suprimami, więc teraz moja ranga nic nie znaczy". Skoro na G3 gracze są słabi, to bez problemu powinieneś awansować do wyższych rang. :D Nie graj sam, jak znajdziesz ziomków do gry z wyższą rangą, szybciej awansujesz. 

Co do ziomków to prawda zgadzam się ale ciężko ich znaleźć. "Skoro na G3 gracze są słabi, to bez problemu powineneś awansować do wyższych rang." w teorii to prawda ale praktyka nie jest tak piękna. Nie tylko przeciwnicy są słabi, moja drużyna także. Spoko, ugram 10 clutchów 1v3, nabiję te 30 fragów na grę, te 10 MVP ale reszty rund nie ugram i przegramy. Niestety nawet te 30 fragów i pełno MVP nie daje mi "Elo na +". Co ciekawe: wygrywam i otwieram w G3 dużo częściej niż przegrywam i zamykam... 2 razy wbiłem G4 i jak to się skończyło? Moi ziomkowie którzy w G3 grali spoko w rundach z G4 nagle przestają umieć grać, ja otwieram całą drużynę keruję... 3 przegrane i znowu derank do G3.

Kiedy spadłem do G3 miałem około 170 wygranych, przy 200 wbiłem do G4 i od razu spadłem, ostatnio przy jakichś 220 także wbiłem i od razu spadłem. Podejrzewam że była to kwestia pecha ale jak widać wbicie tej rangi i tak sporo zajmuje.

Mówiąc w skrócie próbuję wszystkiego co się da ale na razie to nie pomaga - przegrałem w CSa z 200 godzin od tego updatu i po prostu nie mam już siły dalej próbować - chcę zmierzyć się z kimś na poziomie...

Wiem że piszę bez ładu i składu ale jakośc nic mnie nie wychodzi teraz ;P niestety z wyższymi rangami nie mam zbyt często okazji grać :(

Dzięki wszystkim za udzielanie się, spróbuje Cevo, czytałem gdzieś że na Faceit jak się lvl wbije to trafia się na wysokie rangi także spróbuje :)

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Przepraszam za multipost ale się wypowiem na temat CEVO:

Pierwsza moja gra: ludzie mówią że są ~LE, mają 1200h jeden, inny 2400h i wszyscy podobnie.

Wynik meczu? Najlepszy gracz w grze miał 2 fragi więcej niż ja, KDR 1.58, bardzo miła gra. Ludzie ogarniali smokei, flashe, jakieś taktyki, dawali info, genialne, na to liczyłem.

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Co do ziomków to prawda zgadzam się ale ciężko ich znaleźć. "Skoro na G3 gracze są słabi, to bez problemu powineneś awansować do wyższych rang." w teorii to prawda ale praktyka nie jest tak piękna. Nie tylko przeciwnicy są słabi, moja drużyna także. Spoko, ugram 10 clutchów 1v3, nabiję te 30 fragów na grę, te 10 MVP ale reszty rund nie ugram i przegramy. Niestety nawet te 30 fragów i pełno MVP nie daje mi "Elo na +". Co ciekawe: wygrywam i otwieram w G3 dużo częściej niż przegrywam i zamykam... 2 razy wbiłem G4 i jak to się skończyło? Moi ziomkowie którzy w G3 grali spoko w rundach z G4 nagle przestają umieć grać, ja otwieram całą drużynę keruję... 3 przegrane i znowu derank do G3.

Kiedy spadłem do G3 miałem około 170 wygranych, przy 200 wbiłem do G4 i od razu spadłem, ostatnio przy jakichś 220 także wbiłem i od razu spadłem. Podejrzewam że była to kwestia pecha ale jak widać wbicie tej rangi i tak sporo zajmuje.

Mówiąc w skrócie próbuję wszystkiego co się da ale na razie to nie pomaga - przegrałem w CSa z 200 godzin od tego updatu i po prostu nie mam już siły dalej próbować - chcę zmierzyć się z kimś na poziomie...

Wiem że piszę bez ładu i składu ale jakośc nic mnie nie wychodzi teraz ;P niestety z wyższymi rangami nie mam zbyt często okazji grać :(

Dzięki wszystkim za udzielanie się, spróbuje Cevo, czytałem gdzieś że na Faceit jak się lvl wbije to trafia się na wysokie rangi także spróbuje :)

kup konto z wyzsza ranga i po problemie... wtedy nie spadniesz... kup range tą co miales kiedys i zobaczysz czy dajesz rade i juz :P bo  awansowac samemu ciezko.. trzeba miec 5 i ludzie w 5 graja druzynowo mim iz duzo osob takich nie ma dobrego aima w reku ale za to INFO ! ktoro sie bardzo liczy :)

Opublikowano

Tak jak mówiłem to jedna wielka parodia.

Po raz 3 wbiłem do G4 i co?

Pierwsza gra: jeden koleś wyszedł, drugi był boostowany i nic nie ogarniał, trzeci grał jako tako ale 0 info, przegraliśmy

Drugi mecz, jeden koleś boostowany, reszta jako tako ale 0 info, przegrana i spadłem do G3

W tym momencie stwierdzam że nie ma bardziej chorej gry - nawet grając na poziomie globala na 90% nie będę w stanie wbić wyższej rangi, bo 3 razy ją wbiłem i 3 razy od razu z niej spadłem, oczywiście ani trochę mojej winy nie było - za każdym razem ktoś wychodził albo ktoś grał po raz pierwszy w CS'a. Jak mówiłem jedna wielka parodia.

kup konto z wyzsza ranga i po problemie... wtedy nie spadniesz... kup range tą co miales kiedys i zobaczysz czy dajesz rade i juz :P bo  awansowac samemu ciezko.. trzeba miec 5 i ludzie w 5 graja druzynowo mim iz duzo osob takich nie ma dobrego aima w reku ale za to INFO ! ktoro sie bardzo liczy :)

nnie będę wydawał kasy bo jeszcze skończy się tak jak wyżej - trafię 2 razy na boostowane osoby i znowu spadnę to goldów które jedyne co potrafią to rzucić flasha sobie pod nogi.

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Co ty pieprzysz że nie da się wyjść grając solo miałeś mge teraz masz g3,  to tylko pokazuje jaki masz brak skilla ja spadłem z mg2 do g3 teraz już mam g4 jutro albo w sobotę mg1. Mówisz że spadasz po 1 meczu od wbicia rangi jakim cudem? ja przegrałem 2-3 i nie spadłem niżej. Narzekasz na boostowane osoby a to ciekawe bo rzadko trafiam takich.

Opublikowano

Co ty pieprzysz że nie da się wyjść grając solo miałeś mge teraz masz g3,  to tylko pokazuje jaki masz brak skilla ja spadłem z mg2 do g3 teraz już mam g4 jutro albo w sobotę mg1. Mówisz że spadasz po 1 meczu od wbicia rangi jakim cudem? ja przegrałem 2-3 i nie spadłem niżej. Narzekasz na boostowane osoby a to ciekawe bo rzadko trafiam takich.

@landik

A ja trafiłem 2 razy z rzędu.

Spadłem po 2 meczach, 2 mecze rozegrałem od wbicia G4 i od razu spadłem.

No nie wiem, grając na wysokie rangi daję sobie radę bez problemu, może dlatego że mój team jest skory do współpracy a na moich rangach takiego szczęścia nie mam. Mam taki brak skila że 1v1 daję sobie radę z Globalami jak już wyżej pisałem (około 1/3 pojedynków wygrywam ja) ale wybacz 1v4 w każdej rundzie nie jest takie łatwe.

Miałem w teamie osoby po 1000h w tych grach, a "boostowany" miał 200h i nic nie ogarniał , nawet mikrofonu nie miał

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

@landik

No nie wiem, grając na wysokie rangi daję sobie radę bez problemu, może dlatego że mój team jest skory do współpracy a na moich rangach takiego szczęścia nie mam. Mam taki brak skila że 1v1 daję sobie radę z Globalami jak już wyżej pisałem (około 1/3 pojedynków wygrywam ja) ale wybacz 1v4 w każdej rundzie nie jest takie łatwe.

Miałem w teamie osoby po 1000h w tych grach, a "boostowany" miał 200h i nic nie ogarniał , nawet mikrofonu nie miał

A czego ty sie spodziewales, ze gold 3 czy tam 4 bedzie mial odrazu 2k godzin ?

Nie kazdy gra w ta gre zeby tylko wygrac i awansowac, nie ktorzy graja tez dla rozrywki.

Po uptadzie rang z le spadlem do mge, po ok. miesiacu(moze mniej) wbilem lem'a, nawet moj znajomy ze szkoly wyszedl z golda i ma kalacha, moze nie duzo no ale wyszedl i sobie jakos radzi.

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

I stawiam że ty po prostu lekceważysz przeciwnika, bo co to dlaciebie taki g3 jak ty miałeś wyższa range. Przykład z wczoraj grałem na jednego takiego na koniec rozgrzewki mówił takie ez skończyło się tym że przegrał.

Opublikowano

I stawiam że ty po prostu lekceważysz przeciwnika, bo co to dlaciebie taki g3 jak ty miałeś wyższa range. Przykład z wczoraj grałem na jednego takiego na koniec rozgrzewki mówił takie ez skończyło się tym że przegrał.

Dobrze mówisz. Sam przed uptade miałem mg2 teraz mam g2 (głównie przez to że "drop me awp pls. Nie = strzelanie do swoich i tak zostawały 3 osoby do gry").

Nigdy nie lekceważy się przeciwnika bo to błąd.

A co do rang typu gold/silver/mg1. Miałem przyjemność grać na te trzy rangi.

Na silverze każdy biegał gdzie chciał 0 info, nawet nie dropneli ci broni gdy mieli 10k a ty musiałeś grać forse z pistoletem.

Na goldach grałem z kolegą. Ja zrobiłem 20 fragów on 29. Gdy padliśmy obaj nasi nie potrafili wygrać 3vs1 mając przeciwnika obitego i z samym pistoletem(nie mówie o posiadaniu mikrofonu, który [nie oszukujmy się] był daleki od normalnego działania.

Na mg1(akurat był na silverach, boostował kolegę). Fakt był 1 ale nie dawał czystego info (typu 1/2 A, 1 firebox) tylko OMG, what are you doing. Dopiero później było info.

Na wyższych rangach (klanówka): Przeciwnicy mieli rangi od dmg do lem. Grało się dosyć przyjemnie i nawet ja, taki poczciwy gold mogłem spokojnie fragować, dostając jedynie info.

(Faceit) No tutaj się nie można było popisać. Niestety wybrali serwer na którym większość z nas(byliśmy w TT) miała dosyć spory ping, co przeszkadzało w normalnej rozgrywce.

Tak więc podsumowując. Jeżeli możecie grajcie z teamem. Jeśli nie to zostaje faceit/cevo.

Opublikowano

@landik

A czego ty sie spodziewales, ze gold 3 czy tam 4 bedzie mial odrazu 2k godzin ?

Nie kazdy gra w ta gre zeby tylko wygrac i awansowac, nie ktorzy graja tez dla rozrywki.

Po uptadzie rang z le spadlem do mge, po ok. miesiacu(moze mniej) wbilem lem'a, nawet moj znajomy ze szkoly wyszedl z golda i ma kalacha, moze nie duzo no ale wyszedl i sobie jakos radzi.

No widzisz. Ja dzisiaj wbiłem G4, dzisiaj z niego spadłem, teraz znowu je wbiłem. Ja nie mam do tego szczęście, nie licząc teraz to G4 wbiłem 3 razy i za każdym razem spadałem z niego bez żadnej wygranej - same przegrane aż do spadku.

ja nie lekceważę przeciwnika w przeciwnościu do teamu. Jak myślisz dlaczego cały czas mówię że nie jest tak łatwo 1/4 ugrać? Bo ja nie rushuję jak głupi, pewny że wszystkich zmiote tylko gram normalnie - patrze pozycje to ją patrzę a nie jak głupi całą mapę sprawdzam.

A co do tego faceit i cevo to jakbyś przeczytał - na faceicie grają za przeproszeniem silvery nawet nie goldy, na CEVO mam już rozegrane z 5 meczy, z zasady jestem w środkowej / dolnej części tabeli a jak mam lepszy dzień to nawet otwieram, i to na przeciwników z rangami LEM+ i przegranym czasem ponad 1500h więc chyba taki słaby nie jestem.

Zasadnicza różnica to to że na Goldach muszę patrzeć wszystko sam bo typ patrzy mida i z mida mi przeciwnik wchodzi a on nic nie wie, a na CEVO jak ktoś kryje mida to go pokryje a ja w zamian swoje pokryje.

Na CEVO ludzie znają smoke i flashe i można zrobić taktyczne wejście a nie jak na Goldach gdzie ludzie nie potrafią flasha rzucić. Mam 750h w tym momencie, z czego około 210 to juz będą treningi

Zostaw "Lubię to"!

Opublikowano

Ja nie wiem co wy gadacie, ja na tamtym systemie rang nie mogłem LEM'a wbić, dopiero jak jest wyższy poziom to już supreme mnie wita. Ja część meczy grałem solo, część z ekipą. Jak uważasz, że jesteś lepszy od goldów, kałachów, szeryfów i twoim zdaniem zasługujesz na LEM'a, kup nowe konto i lecisz z rangą. Skoro część meczy otwierasz na tych goldach, to nie mam pojęcia dlaczego siedzisz w takiej randze. Już kiedyś założyłem temat o systemie rang, dużo graczy się wypowiedziało, większość twierdzi, że jak spadłeś do niższej rangi, to na wyższą nie zasługujesz - Też tak już twierdze. Ale to twój temat, oczekujesz jakiejkolwiek pomocy z naszej strony, więc mówię, kupuj nowe konto, zobacz jaką rangę wbijesz. Samo wyjście z rangi, którą masz to kwestia czasu.

No i tu masz racje, miałem kolegę co pisał ez pod koniec każdego meczu, a już z LEM'a do golda wszedł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...