Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nagłym spadkiem FPSów oraz lagami na moim komputerze. Co robić?

lew281

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam Minecraft 1.8.3 z optifine. Niestety, od jakiegoś czasu co kilka sekund fps spadają do 0, przez co nie da się grać. Reinstalowałem mc i javę, przydzielałem więcej ram czy ustawiałem najwyższy priorytet, ale nic nie pomogło.

Windows XP 32-bit

Java 7

1,75G ram

Prosze o pomoc.

Opublikowano

Jeżeli masz tak słabą kostke ramu nie dziw sie, Zaaktualizuj jave, ulepsz komputer, zmniejsz ustawienia graficzne, podczas gry powyłaczaj niezbedne programy, wgraj optifine, zrób formata. to narazie tyle co moge ci poradzić myśle że pomijając formata i nowy komputer bedziesz miał 50 fpsów, myśle że bedzie dało sie grać ;)

Jeżeli chcesz abym ci odpisał dodaj do twojej wypowiedzi @SopeloPT

Opublikowano

Mało RAM'u. Przeczyść komputer CCleanerem, AVG, ustaw opcje grafiki na najniższe, zainstaluj Optifine, graj w okienku. 

6304914575543571492781.gif

Opublikowano

Przed napisaniem tego posta powinieneś zaznajomić się ze znaczeniem słowa "lag".
Po pierwsze, jeżeli chcesz grać na minecrafcie 1.8 zainstaluj jego najnowszą wersję tj. 1.8.9.
Wiesz dlaczego po wersji na której grasz wyszło pięć innych?
No właśnie dlatego, że poprzednie zawierały różnej maści błędy które zostały naprawione w kolejnych pod-wersjach (1.8.X, chodzi o tego "X").
Po drugie, upewnij się, że jeżeli masz system 64-bitowy również używasz Javy pod tę architekturę.
Jak? Włącz minecrafta, wejdź na jakikolwiek save / serwer, kliknij F3.
W prawym górnym rogu powinieneś mieć pokazaną wersję Javy.
Tak wygląda to u mnie:

http://i.imgur.com/0HJhcFc.png
Opublikowano

Ja mam 4 GB Ram i to wystarcza do mc. Mam dużo fps z optofinem po ok. 200-280+ a jedna kość 4GB kosztuje 100 zł więc to nie tak drogo ;)

Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bzdura. Mam 1GB ramu, g***o procesor, minecrafta 1.8.9 (czystego) i gram na singlu 30-40 fps (oczywiście po wygenerowaniu mapy). Na serwerach 50-60. Byćmoże to wina sterowników, albo mapy.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...