Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PC - uzupełnienie

KaRzahni123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - 3500 zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) - 2-3 miesiące
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? - Brak
Tak, wiem, usunąłem część formularza tylko dlatego że brakuje mi paru części i chciałbym jedynie je zastąpić, a monitor, myszka itp są już w moim interesie.

Dotychczasowe części komputera :

KARTA GRAFICZNA - GIGABYTE GeForce GTX 960 4GB OC

PROCESOR -  Intel Core i5 4460

PŁYTA GŁÓWNA - Asrock B85M DGS

PAMIĘĆ RAM - HyperX 2x 4GB DDR3 1866MHz CL10 FURY Blue Series

DYSK TWARDY -Seagate Hybryda SSHD 1 TB Barracuda 64MB SATA-600 8GB SSD (jeśli możecie - podmienić na 500GB)

NAPĘD OPTYCZNY -   LiteOn DVD+/-RW iHAS122-04 (proszę podmienić - brak na składzie)

ZASILACZ - SilentiumPC Vero L1 500W (proszę podmienić - brak na składzie)

OBUDOWA - SilentiumPC Brutus M25 Pure Black (Jeśli coś będzie nie tak - zmienić)

Już śpieszę wyjaśniać o co chodzi - Otóż chcę kupić pc w komputroniku a części na czerwono po prostu brak. 

Obudowę jeśli coś będzie nie tak waszym zdaniem też wymienić a dysk jeśli by można proszę o [podmiankę na 500GB i sprawdzenie czy to wszystko będzie ze sobą działać :) 

Z góry dzięki za pomoc i odwdzięczę się + :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Odpuść sobie, przecież składasz za 2-3 miesiące to wtedy nie trzeba żadnych przeróbek bo będzie tańszy. 

Zestawy proponuje się i wycenia na kilka dni przed zakupem a nie miesiące. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No ja wiem, będą lepsze części, ale chciałbym tylko znać te 2/3 zamienniki i czy to wszystko by działało, bo tak czy owak na więcej niż 3k nie mogę sobie pozwolić :/ 

A jeśli by staniało to i tak kasa która zostanie pójdzie na myszkę, klaw itp.

PS: Właśnie mnie nie chodziło o przerabianie komputera bo za drogi, niech przekracza nawet o 500 zł ale chodziło o tą zamianę  :)

Opublikowano

Za 3500zl możesz mieć dużo lepszy zestaw z GTX 970/ R9 390 i I5 Skylake jak byś kupował z morele

Koniecznie chcesz dysk Hybrydowy ? Lepiej będzie jak kupisz SSD 120GB i HDD 500GB/ 1TB osobno

Poza tym masz jeszcze 3 miesiące i części stanieją, bo będą wychodzić nowe karty.

Obudowa może być.

Zasilacz np. Antec 500w

Napęd każdy pierwszy lepszy od np. Samsunga / LG, praktycznie wszystkie po 50zł

Opublikowano

No ja wiem że części do tego czasu stanieją, nie muszą mi wszyscy wypominać  ._. Ja rozumiem gdybym nwm za rok kupował. Ale dobra, chcę po prostu mieć tak piąte przez dziesiąte poplanowane żeby potem najwyżej grafikę podmienić czy procesor ale narazie chciałem wiedzieć czy wgl taka konfiguracja będzie okej ;) 

Opublikowano

No ja wiem że części do tego czasu stanieją, nie muszą mi wszyscy wypominać  ._.

Równie dobrze mogą zdrożeć. Myślenie, że części z czasem tanieją jest bardzo błędne o czym już nie raz można było się przekonać. Odśwież temat tydzień przed kupnem i tyle. Równie dobrze może wyjść, że dolar podrożeje do 5 złotych i wtedy zamiast się cieszyć z lepszych podzespołów będziesz musiał zejść na jeszcze gorsze niż teraz. Bez sensu ta rozmowa na tyle czasu przed zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...