Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Pobrac Minecrafta?

xHulk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, wie z was ktos moze jak pobrac w tych czasach minecrafta na ktorym bede sobie mogl z kolega zalozyc serwer. Daaawno nie gralem i juz nawet nie wiem skad to pobrac  bo co probuje to mi sie crashuje itp  Jak dacie linka/wytlumaczycie jak to wielkie dzieki ! :p :)

Opublikowano

Chodzi ci o launcher non-premium czy coś innego?

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

Raczej tak, byle by mozna bylo stworzyc serwer i grac ze znajomym za free

Jeżeli chcesz grać ze znajomym to musicie postawić serwer, a jeżeli nie masz o tym pojęcia to najlepiej będzie jeżeli skorzystasz z gotowej paczki plików, którą znajdziesz tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1153338-spis-plików-serwerowych-minecraft/#entry9906071

Jeżeli chodzi o launcher no premium to polecam shiginima launcher, inne launchery znajdziesz tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1235828-spis-launcherów-i-modpacków/#entry10558395

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko, Co mam dokladnie zrobic po pobraniu paczki plikow aby wlaczyc serwer i zeby wiedziec jak na niego wejsc?

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko, Co mam dokladnie zrobic po pobraniu paczki plikow aby wlaczyc serwer i zeby wiedziec jak na niego wejsc?

Najprościej jest postawić serwer używając hamachi. Wystarczy że ty i twój kolega pobierzecie program i utworzysz sieć do której on dołączy. W pliku server.properties wpisujesz swoje ip z hamachi które posłuży również jako ip przez które połączycie się z serwerem.

Opublikowano

Wpisalem swoje ip z hamachi w pliku server.properties i kiedy wlaczam serwer i probuje na niege wejsc wyskakuje cant connect to the server :/ Pewnie cos zle robie ale niestety nie wiem co, Sorki ja zielony jezeli chodzi o robienie serwa

@Edit pobralem to wszystko calkiem inaczej, zalozylem serwer na wersji 1.9 i jak dodaje serwer to pokazuje ze jest online a jak probuje wbic to wyskakuje blad Internal Exception: java.lang.Null.PointerException  jakby ktos wiedzial jak to naprawic to smialo :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...