Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps podczas nagrywania frapsem

Shelio2581

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, zaczne od tego ze w mc mam 500-1000 fps, gdy nagrywam w 120fps 1920x1080 mam około 50 fps + scinki ;/
co moge na to poradzic?

Mój pc:

i7 4790k 4.0ghz

msi gtx 970

8gb ramu do mc przypisane 4

msi z97 gaming 3

1 tb

Opublikowano

> Przydziel mnie RAM'u do tej gry,

> Sprawdź ustawienia Twojego programu, gdyż może być tak, iż podczas nagrywania przeskakuje grafika z gtx na zintegrowaną. 

Opublikowano

Nic dziwnego aby nagrywać frapsem trzeba mieć dobry komputer lub ustaw poprawnie frapsa, Zaaktualizuj jave, ulepsz komputer, zmniejsz ustawienia graficzne, podczas gry powyłaczaj niezbedne programy, wgraj optifine, zrób formata. to narazie tyle co moge ci poradzić i spróbuj nagrać film frapsem. ;]

Jeżeli chcesz abym ci odpisał dodaj do twojej wypowiedzi @SopeloPT

Opublikowano

Fraps bardzo laguje :) polecam actiona zabiera Malo fps'ow

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

Jak na taki komputer, to nagrywanie FRAPS'em powinno iść gładko, ale fraps ogólnie zabiera bardzo dużo fps. Może go źle skonfigurowałeś. Jeśli nie, to pozostaje Ci kupić dysk SSD i na niego nagrywać, bo action potrzebuje bardzo szybkiego zapisu danych, aby nie zacinało nagrania/gry.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Po co nagrywać Frapsem aż w 120 FPS? 60 FPS jest wystarczającym rozwiązaniem. Jeżeli chcesz nagrywać frapsem w 60 FPS i w mc (i nie tylko) mieć więcej niż te 60 FPS'ów odznacz we frapsie opcjie "Lock framerate while recording" (czy jakoś tak), wtedy Fraps nie będzie ingerował w twoje FPS w grze

PS. Osobiście mam i5 4460 z Radeon r9 280 i przy nagrywaniu 100 fpsow (w grze) na 1080p wyciągam (oczywiscie przy nagrywaniu w 60) 

Opublikowano

Nagrywanie w 120fps nie ma sensu, niepotrzebne lagowanie i zabieranie pamięci. 60 fps wystarczy a jak nadal nie działa to action lub obs.

A zresztą youtube nie obsługuje 120 fps

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Nagrywaj w 60 FPS, mniej obciążysz komputer. A ponadto lepiej zmień program, FRAPS strasznie "zżera" FPS + nagranie bardzo dużo waży. 100x lepszy Action!

6304914575543571492781.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Action najlepsze ;) na torrentach znajdziesz cracki do niego :)­

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000 ... / 5000 - MOZE KIEDYŚ

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po pierwsze to fakt, że fraps potrzebuje bardzo wysokiego zapisu danych na dysku jeżeli chcesz nagrywać 1080p120fps. 

Nie wiem po co Wam te całe 120 fps skoro pewnie i tak dajecie to na youtube gdzie bitrate jest ograniczony a limiter klatek spada do 60fps i tylko sobie utrudniacie robotę z renderingiem. A potem wychodzą takie problemy...

thats.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...