Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer do 1500zł

ZeeNooN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 1500zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Już

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Brak, 14xx-xxxx (nie pamietam dokładnie tylko że "tysiąc czterysta coś"

Do czego ma służyć komputer? Gry

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej nie gdyż nie potrafię

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Żeby głównie CS:GO komfortowo działał ale i inne gry typu Scrap mechanic czy GTA4 hihih

Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/WNgFpz/

Niestety, ciężko będzie złożyć coś sensownego za 1500 złotych z nowych części. Dawać tańsze części do tego zestawu nie ma sensu. No chyba że godzisz się na używane części.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Niestety, ciężko będzie złożyć coś sensownego za 1500 złotych z nowych części. Dawać tańsze części do tego zestawu nie ma sensu. No chyba że godzisz się na używane części.

Lemon składał PC do 1500zł i grał w cs i w ats w full HD

Bo pewnie składał (ten ktoś) pod APU, które jest kompletnie martwą platformą.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A jeśli używane to będę musiał od każdego kupić co innego czy jest jakaś strona typu morele z używanymi częściami?
Opublikowano

A jeśli używane to będę musiał od każdego kupić co innego czy jest jakaś strona typu morele z używanymi częściami?

Wszystko oddzielnie i później składać.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Lemon.... az sie prosivo pomste do nieba.

Z uzywek naprawde cos fajnego bedzie mozna zlozyc ale to wymaga duzej rozwagi I lekkiej znajomosci.

Opublikowano

Nie da rady z tego koszyka coś obciąć? Dysk 1TB dla mnie za duzy 500max, ram wolałbym 2x4GB a procek jakiś 4-rdzeniowy i jeszcze ta karta. Coś tańszego. Do cs procek bardziej ważniejszy.

Opublikowano

Zmiana 1tb na 500gb to oszczednosc rzedu 20zl co jest nieoplacalne.

To ze procesor najwazniejszy to gadanie jak bab na targu.

Wszystko jest rownie wazne, tyle cs nie wymaga duzo od grafiki.

Opublikowano

Nie da rady z tego koszyka coś obciąć? Dysk 1TB dla mnie za duzy 500max, ram wolałbym 2x4GB a procek jakiś 4-rdzeniowy i jeszcze ta karta. Coś tańszego. Do cs procek bardziej ważniejszy.

500GB jest tańsze o 10-20 złotych, nie opłaca się takiego RAM'u, bo zapchasz sobie sloty i będzie lipa a jak chcesz 4 rdzenie/wątki to pozostaje i3-4170, która kosztuje 500 złotych.

@Okayer szybszy  :v

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Ale w dual channel lepiej konputer pracuje podobno. A procesor to z amd za 350zl 4x3.50 widziałem

W dualu co prawda pracuja lepiej ale plyta ma dwa sloty na ram - jak bedziesz chcial dolozyc ramu musisz sprzedac i kupic nowe kostki.

Amd to amd.

Oc wskazane potrzeba dobrego chldzenia i lepszej plyty.

Po zliczeniu tego wszystkiego wychodzi tyle samo a jest wiecej babrania sie.

Po twym stylu pisania zaryzykuje stwierdzajac ze na overclockingu sie nie znasz wiec amd raczej odpada.

Opublikowano

Jest za tyle, ale jeśli chodzi ci o X4 860K to jest on na martwą podstawkę FM2+, a jeśli FX-4300, to jest to kompletnie nieopłacalny procesor.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

@Up 

Zmieniłbym ramy na 1 kość dlatego że płyta główna ma 2 sloty co w przyszłości uniemożliwi rozbudowe zestawu

@down

Całkiem możliwe, aczkolwiek w niedalekiej przyszłości 8GB może sobie nie radzić i wtedy trzeba się bawić w sprzedawanie starych kości i kupowanie nowych, lepiej się przemęczyć te kilka miesięcy i dozbierać i kupić sobie drugą kość :p

Opublikowano

@haker6120 Wiem, jednakże podobno AMD słabiej sobie radzą na jednej kości, nie wiem czy przez czas zbierania pieniędzy na następną kość założyciel tematu chciałby mieć o połowę mniejszą wydajność. To zależy od niego.

Opublikowano

Nie no to już wolę doklepać te 200zł i kupić z kartą graficzną tylko czy nie dało by rady tego intela zmienić na coś mocniejszego? Czy taki wystarczy do komfortowej pracy i gry?

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/V6iDD/

W tym zestawie na spokojnie pójdzie ci CS-GO.

Można byłoby trochę dopłacić i mieć trochę lepszą kartę (Radeon R7 250x), lub nawet trochę zmniejszyć cenę i mieć gorszą kartę. Przy radeonie 240 też by ci CS-GO poszedł.

https://www.youtube.com/watch?v=sXZFnG_bQZY

https://www.youtube.com/watch?v=R1xptH1R8qE

PS: Możesz sobie później dołożyć dodatkowe 8GB ram.

PS2: Przy procesorze pentium g3258 z gtx 750 ti też by ci płynnie poszedł CS-GO. Cs nie ma dużych wymagań.

PS3: Nie wiem czy ten procesor który wybrałem będzie w 100% kompatybilny z radeonem r7 250. (tzn. czy nie będzie spadków fps)

Np. przy takim zestawie: http://www.morele.net/inventory/info/MQuPRm/ też by ci poszło, ale kurde nie wiem czy nie będzie spadków fps. Nie wiem czy ten radeon jest po prostu kompatybilny z procesorami intel do i3.

Jak coś źle piszę to liczę, że ktoś bardziej doświadczony mnie poprawi.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/V6iDD/

W tym zestawie na spokojnie pójdzie ci CS-GO.

Można byłoby trochę dopłacić i mieć trochę lepszą kartę (Radeon R7 250x), lub nawet trochę zmniejszyć cenę i mieć gorszą kartę. Przy radeonie 240 też by ci CS-GO poszedł.

https://www.youtube.com/watch?v=sXZFnG_bQZY

https://www.youtube.com/watch?v=R1xptH1R8qE

PS: Możesz sobie później dołożyć dodatkowe 8GB ram.

PS2: Przy procesorze pentium g3258 z gtx 750 ti też by ci płynnie poszedł CS-GO. Cs nie ma dużych wymagań.

PS3: Nie wiem czy ten procesor który wybrałem będzie w 100% kompatybilny z radeonem r7 250. (tzn. czy nie będzie spadków fps)

Np. przy takim zestawie: http://www.morele.net/inventory/info/MQuPRm/ też by ci poszło, ale kurde nie wiem czy nie będzie spadków fps. Nie wiem czy ten radeon jest po prostu kompatybilny z procesorami intel do i3.

Jak coś źle piszę to liczę, że ktoś bardziej doświadczony mnie poprawi.

r7 250 sie nie opyla brac, jak juz to chociaz r7 250x 1gb ddr5, potem 750ti 2gb ddr5

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Przyjaciele ktorzy jeszcze przesiaduja na forum-

Moglibyscie udzielic sie w moim temacie?

Opublikowano

A procesor 2 rdzeniowy z 4 wątkami to co to takiego? Jak jest róznica tych 200zł to z 750ti już wolałbym. Tylko co do procesora troche nie wiem. Bedzie ten intel 3.2ghz dobrze współpracował? Będzie wydajny zestaw?

Opublikowano

Ten intel z GTX 750TI powinien normalnie chodzić. CS-GO powinien ci chodzić nawet na najwyższych, nie wiem jak z bardziej wymagającymi grami. Chodzi głównie o procesor, bo karta graficzna dobra jest.

Opublikowano

A procesor 2 rdzeniowy z 4 wątkami to co to takiego? Jak jest róznica tych 200zł to z 750ti już wolałbym. Tylko co do procesora troche nie wiem. Bedzie ten intel 3.2ghz dobrze współpracował? Będzie wydajny zestaw?

Do i3 jak cholera warto doplacic, 4 watki to takie niby 4 rdzenie, w nowych grach to sie przydaje, jesli nie masz na i5, roznica miedzy pentiumem jest wtedy bardzo duza. 

Ten intel z GTX 750TI powinien normalnie chodzić. CS-GO powinien ci chodzić nawet na najwyższych, nie wiem jak z bardziej wymagającymi grami. Chodzi głównie o procesor, bo karta graficzna dobra jest.

750ti w najnowsze giery to tez nie poszaleje..

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...