Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

domena banku w angli

Gość >

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo,

dzisiaj sobie lurkowalem na necie i spojrzalem a tam domena nwolb.net, mysle sobie --> kupie ja

ok mam, zaciesz na ryju pelny, pisalo mi tam, ze ma unikalnych 500k wyswietlen

wbilem se na esitbota i mi ja wycenil na 5k dolcow lol

i teraz pytanie

duzy bank w wielkiej brytani uzywa nwolb.com

a ja mam nwolb.net

i teraz pisac do banku, ze chce im ja odsprzedac czy nie

elo

Opublikowano

Wyśmieją z miejsca i każą jeszcze popukać w główkę.  Domena ma zerową popularność a odwiedziny generuje boot google i innych wyszukiwarek.  

Po co im jakaś mało ważna i nie znana domena ?

Będzie tak samo jak z naiwnymi i głupimi co wykupili domeny  "mictosoft.***" we wszystkich możliwych krajach i możliwych końcówkach domen a potem żądania do microsoftu wysyłali by firma odkupiła własną domenę.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Mogą mieć to w piździe, skoro mają domenę .com

Zaproponuj 10k na początek.

@">" to spytaj ich i tyle.

Opublikowano

A kogo to obchodzi na ile wycenili.  Serwis zrobił sobie jakiś skrypcik który produkuje i podaje z dupy wzięte ceny, pewnie dane z wyszukiwarek.

Zresztą naiwnych nie brak którzy kupują podobne domeny z podobnie brzmiącymi nazwami.

Chyba to normalne dla myślących ludzi że sami już dawno by wykupili domenę czy podobne domeny jeśli kiedykolwiek byli by zainteresowani zakupem, jak widać nigdy nie byli no i nigdy nie będą.

Opublikowano

A kogo to obchodzi na ile wycenili.  Serwis zrobił sobie jakiś skrypcik który produkuje i podaje z dupy wzięte ceny, pewnie dane z wyszukiwarek.

Zresztą naiwnych nie brak którzy kupują podobne domeny z podobnie brzmiącymi nazwami.

Chyba to normalne dla myślących ludzi że sami już dawno by wykupili domenę czy podobne domeny jeśli kiedykolwiek byli by zainteresowani zakupem, jak widać nigdy nie byli no i nigdy nie będą.

Tak tylko powiedz mi czemu, na flippa nie ktore domeny ktore maja w nazwie imie czegos co jest duze na internecine sprzedawaja sie po 50-60k USD?

YsqYCCK.png

Opublikowano

A teraz logicznie wytłumacz dlaczego firma sprzedaje domenę która wycenia na kilka tysięcy za kilka groszy ? Chyba nie po to by dać komuś zarobić setki razy więcej kiedy równie dobrze mogli by to zrobić sami. Liczą tylko na naiwność i szukają chętnych którzy by tylko kupili domeny nikomu nie potrzebne.

Opublikowano

Gdyby ten bank był zainteresowany wejściem na polski rynek, a ty miałbyś domenę .pl, to miałbyś szansę na sprzedaż. A domena .net - mie ma szans.

Sprawdziłem w wyszukiwarce domen - jest wiele dostępnych rozszerzeń strony nwolb do kupienia. Gdyby bankowi były one do czegoś potrzebne, dawno byłyby wykupione.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Automatyczne wyceny nie są nic warte. Możesz phishingu spróbować.

Opublikowano

Tak tylko powiedz mi czemu, na flippa nie ktore domeny ktore maja w nazwie imie czegos co jest duze na internecine sprzedawaja sie po 50-60k USD?

Błąd. Za tyle są wystawione a nie się sprzedają. Jeśli masz domenę np. gruszka.pl to jest ona coś warta. Ale jeśli jest to domena gruszka.com.pl albo groszka.pl to jest bez wartości. Liczą sie tak zwane OG domeny.

Nie licz że ktoś to od ciebie kupi. Miałem domeny Farcry3.pl , farcry4.pl i nie dało się ich opchnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...