Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rangami i uprawnieniami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z dodaniem rangom uprawnienien tak aby ranga HeadAdmin nie mogła sobie dać rangi Własciciel i też żeby innym osobom nie mogła dać. 

Rangi jakiem mam na TeamSpeaku to: Wlasciciel, HeadAdmin, Admin, Moderator, Helper, Policjant, Grafik i właśnie chcę tak zrobić żeby ranga Własciciel mogła dawać wszystkie rangi administracyjne a niższe rangi (np: HeadAdmin) żeby nie mogły dawać żadnych rang ani zabierać żadnych rang administracyjnych. 

» BRAK

» SYGNATURY

Opublikowano

Witam,

To ustaw:

Właścicielowi:

i_group_member_add_power - 100
i_group_needed_member_add_power - 100
i_group_member_remove_power - 100
i_group_needed_member_remove_power - 100

Pozostałe rangi administracyjne zrób tak:

i_group_member_add_power - 60
i_group_member_remove_power - 60
Opublikowano

@Lukass okej a jak mam teraz zrobić żeby ranga Policjant mogła dawać range Zarejestrowany i tak dalej poza rangami specialnymi?

» BRAK

» SYGNATURY

Opublikowano

@Lukass okej a jak mam teraz zrobić żeby ranga Policjant mogła dawać range Zarejestrowany i tak dalej poza rangami specialnymi?

Zapewne ranga 'Zarejestrowany' ma ustawione:

i_group_needed_member_add_power - 50

A więc ranga 'Policjant' ustaw tak:

i_group_member_add_power - 60
i_group_member_remove_power - 60

A jeżeli chodzi o rangi specjalne to musisz mi napisać, jaka ranga administracyjna może nadawać rangę specjalną a jaka nie może.

Opublikowano

@Lukass mam teraz kłopot z nadaniem sobie rangi Własciciel a zrobiłem tak jak napisałeś.

Mam jeszcze pytanie czy pomógłbyś mi z rangami jak podałbym tobie adres IP ts'a?

» BRAK

» SYGNATURY

Opublikowano

@Lukass mam teraz kłopot z nadaniem sobie rangi Własciciel a zrobiłem tak jak napisałeś.

Mam jeszcze pytanie czy pomógłbyś mi z rangami jak podałbym tobie adres IP ts'a?

Próbujesz rangę 'Właściciel' nadać poprzez jaką rangę? Tak. podaj mi na pw ip to wejdę i zobaczę.

Opublikowano

Polecam tego pana! Nie umiałem skonfigurować rang to podałem temu panu IP mojego serwera i mi pomógł. Widać że ten człowiek zna się na tym co robi :)

Dziękuje za pomoc i temat do zamknięcia.

» BRAK

» SYGNATURY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...