Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

500 zł na części do komputera

Michios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zamieniam się dzisiaj za laptopa i dostaje komputer z monitorem FHD.Wiadomo dzisiaj jest zając i troche mamony przyszło ,  co mogę dokupic za te max 500 zł żeby była kosa z tego komputera.

-AMD Phenom 9550 Quad Core Processor 2,20Ghz turbo bost 3,00Ghz (Jest boxowe chłodzenie)
-ATI Radeon Hd 6850 gddr5 1Gb
-Pamiec ram 4gb (nie wiem czy ddr3 lub 2, bede 4 gb dodatkowe dokupywał)
-Zasilacz deux g1 500w
-Dysk twardy 500Gb (Starcza mi a ssd raczej nie potrzebuje)

Czesci nie muszą być nowe

sygna.png

Opublikowano
http://olx.pl/oferta/procesor-intel-core-i5-2400-wraz-z-plyta-glowna-gigabyte-h61m-d2-b3-CID99-IDeeD8f.html#4b6b7b9bbe

i5 2400 + h61, spokojnie wystarczy do nowych gier, a co do karty graficznej to ja bym uzbierał jeszcze trochę grosza. najlepiej by było, gdybyś sprzedał tę kość 4GB i kupił 8 w jednej. 

jedna będzię gorszym rozwiazaniem 

lepiej dokupić 2-gą taką samą albo sprzedać i kupic na allegro za 120-130zł kupisz 2x4gb ram ddr3 w dual channel  

poprostu jest większa wydajność w dual channel

Pomogłem ?? like

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/procesor-intel-core-i5-2400-wraz-z-plyta-glowna-gigabyte-h61m-d2-b3-CID99-IDeeD8f.html#4b6b7b9bbe

i5 2400 + h61, spokojnie wystarczy do nowych gier, a co do karty graficznej to ja bym uzbierał jeszcze trochę grosza. najlepiej by było, gdybyś sprzedał tę kość 4GB i kupił 8 w jednej. 

jedna będzię gorszym rozwiazaniem 

lepiej dokupić 2-gą taką samą albo sprzedać i kupic na allegro za 120-130zł kupisz 2x4gb ram ddr3 w dual channel  

poprostu jest większa wydajność w dual channel

głupi pomysł... płyta ma dwa sloty i chcesz zapełnić ją 8GB RAM pamięci? 

dual channel i single channel to praktycznie 0% przyrostu wydajności, więc jak dla mnie kompletnie zbędne. 

Opublikowano

Jeżeli procesor ma dobre chłodzenie, to zostaw go w spokoju, a weź grafikę, np. R9 270. W tym momencie bardzo spoko wybór.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

znów głupi pomysł... procek ledwo daje radę w GTA 5, a grafika spokojnie podziała na średnich w 60 fps, więc...

Na srednich w 60fps? chyba w 800x600... wymiana na i5 mi sie bardziej widzi, ale karta graficzna to tez nie glupi pomysl

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

znów głupi pomysł... procek ledwo daje radę w GTA 5, a grafika spokojnie podziała na średnich w 60 fps, więc...

Na srednich w 60fps? chyba w 800x600... wymiana na i5 mi sie bardziej widzi, ale karta graficzna to tez nie glupi pomysl

średnie czyli niskie w GTA. spokojnie w 1680x1050 ja grałem na tym hd'ku to i w 1080p też powinna dac rade.

Opublikowano

Dobra komputer mam , ramu nie zmieniam i grafiki bo są wystarczające . Myślałem nad kupnem płyty głównej + ramów w komplecie tak do kwoty 300 zł moze byc używka . Dobry pomysł ?

sygna.png

Opublikowano

Dobra komputer mam , ramu nie zmieniam i grafiki bo są wystarczające . Myślałem nad kupnem płyty głównej + ramów w komplecie tak do kwoty 300 zł moze byc używka . Dobry pomysł ?

Dobra, ale procesor wtedy tez trzeba od razu

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...