Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pikanie przy włączeniu komputera

gregus1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakieś 15 minut temu komputer zaczął ciąć, aż wkońcu zamroził się na dobre. Chciałem uruchomić ponownie, ale przy kliknięciu resetu słychać tylko dźwięk tj jakiś alarm (2s dźwięku, 1s przerwy). Wyjął i zamieniłem kości Ram miejscami - nie pomogło, odpiąłem dysk i podłączyłem innymi kablami - to samo, wyjąłem i włożyłem spowrotem baterię na płycie głównej - też nic. O co tutaj chodzi...

Zaznaczam, że zasilacz ma 8 lat, płyta 4 lata, Ram ma z 3 lata, procek niedawno kupiony, dysk ma półtora roku oraz to, że nie mam pieniędzy na ewentualną naprawę bądź kupno nowego komputera. Mam na głowie naukę, więc w wakacje po osiemnastce pójdę coś zarobić.

76561198136531972.png

Opublikowano

hmm.. Według mnie to wina ramu - albo ci się zepsuły , albo wejście na ramy się zjarało . Pożycz od kolegi jakiegoś jedną kość ram i sprawdz. Jeżeli nadal bedzie ten sam problem to swoje ramy włóż do płyty kolegi . Jesli kolega bedzie miał tak jak ty , to najprawdopodobniej jest coś z wejściem w płycie głównej,

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Nic nie pomogło, ale z pomocną osobą sprawdziłem napięcia na zasilaczu, bo myślałem że to jego wina, sam zasilacz przeczyściłem wewnątrz. W internecie pisze, że jedno długie piknięcie oznacza Błąd wczytywania biosu bądź jego uszkodzenie.

76561198136531972.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...