Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mega-Tut] Mega Poradnik Dla Wojownika

zuki29

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. ?ADNE :)

• TAK I DAM CI +
      7
    • NIE I DAM CI -
      18
    • NIE ZA BARDZO I WYBIERZ SOBIE + LUB -
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

warrior.jpg

Wojownik body (ciało) jest to najczęściej wybierana postać. Jest najbardziej powszechna, skuteczna w walce. Jest szybki i zadaje duże obrażenia.

Wojownika body można "budować" na kilka sposobów, oto jeden z najlepszych:

I - sposób

Aura Miecza , Berserk , Wir Miecza , Szarża , 3-stronne

II - sposób

Aura Miecza , Wir Miecza , Berserk , 3-stronne , Szarża

woj_body_skille.jpg

Wojownik Mental (umysł) posiada niesamowicie dużo obrony co sprawia ze jest najbardziej wytrzymałą postacią. Jest on jednak znacznie wolniejszy niż Wojownik Body.

Umiejętności: Pierwszą umiejętnością u mentala powinno być oczywiście Silne Ciało, które zwiększa obronę postaci. Dzięki temu Wojownik jest bardzo wytrzymały i może ściągać na siebie więcej potworów niż inni.

Jako drugi skill najlepiej dodawać w Duchowe Uderzenie, ponieważ przydaje się ono w expieniu i ma dużą sile uderzenia. Następnie należy dodawać punkty do Walnięcia, które jest podobne do duchowego uderzenia lecz ma większe pole rażenia. Czwartą umiejętnością może być Tąpniecie, które jest najsłabszym skillem u mentala, ma małe dmg i długi czas ładowania. Ostatnim skillem powinno być Uderzenie Miecza, które przydaje się głownie w PvP ponieważ omdlewa przeciwnika.

Wojownika body można "budować" na kilka sposobów, oto jeden z najlepszych:

I - sposób

Silne Ciało , Duchowe Uderzenie , Tąpniecie , Walnięcie , Uderzenie Miecza

II - sposób

Silne Ciało , Duchowe Uderzenie , Walnięcie , Tąpniecie , Uderzenie Miecza

PVP

Mental vs. Body

Body :Plusy i Minusy

+ Szybkość Atakowania

+ Większe Ciosy

+ Szybsze podchodzenie do ofiary (berserk)

+ Dużo Ataku

- Mało Obrony

- Musowo najlepsze eq na swój dany lvl.

- Ciągłe Padanie

Mental :Plusy i Minusy

+ Dużo Obrony

+ Wiecej Czarów Ofensywnych

- Mało Ataku

- Oczywiste najlepsze kupno broni.

- Słabe czary

"SŁOWNICZEK WOJOWNIKA"

SILNE CIAŁO - DAJE DUŻO OBRONY (TZW. DEFA)

DUCHOWE UDERZENIE - NAJLEPSZY ATAKUJĄCY CZAR MENTALA

TAPNIĘCIE - ATAKUJE WSZYSTKIE MOBY ATAKUJĄCY SIĘ PRZY TOBIE.

WALNIĘCIE - DOBRY SKILL NA BOSSY

UDERZENIE MIECZA - NIEZBĘDNE DO PVP

AURA MIECZA - DAJE BARDZO DUŻO ATAKU (TZW. DMG)

BERSERK - DAJE SPEEDA I SZYBKOŚĆ ATAKU

WIR MIECZA - NAJLEPSZY CZAR OFENSWNY BODEGO

3-STRONNE - 3 UDERZENIE JEST NAJLEPSZY DO PVP

SZARŻA - NIEZBĘDNE DO PVP (OMDLEWA)

PORADNIK "WYEXPIENIA WOJA"

METIN2 !

Eq na dany lvl?

1-9 ~ Mnisia +3 , Miecz +3 , Tradycyjny +4+5 , Bojowa +4+5

9-18 ~ Żelazna +6 , Bojowa +6 , Tradycyjny +6 , Stożkowy +6

18- 26 ~ Tygrysia +7+8 , 5kotna +6+7 , Żelazny +6+7 , Szeroki +6+7

26-34 ~ Lwia +6 , 5kotna +6+7 , Zelazny +7 , Fms +6+7

34 - 41 ~ Śmiertelka +7+8 , Okrągła +6 , Żelazny +8+9 , Fms +7+8 , Srebna +9

41 - 48 ~ Smocza +8+9 , Okrągła +7 , Żelazny +9 , Fms +9 , Buty 2k pż , Srebna +9

48 - 55 ~ Złota +7 lub Smocza +9 , Okrągła +7 , Żelazny +9 , Fms +9 (+30śrd), Srebna +9

Gdzie Expić?

1-9 ~ Dzikie Psy (m1) , Wszystkie Wilki (m1)

9-18 ~ Bezduszne (m1) , Niedźwiedzie (m1)

18-26 ~ Dzikusy (m2) , Dzikie Łuczniki (m2)

26-34 ~ Calutkie (m2) + metki (m2)

34-41 ~ Po 3-4 grupki (BO)

41-48 ~ Całe BO na Bojowcu (musowo dobre Eq).

48-55 ~ Całe BO , DT , Pustynia

Moim zdaniem Body jest 100x lepszy od Mentala jeśli chodzi o PVP.

Natomiast Mental jest 250x lepszy od Bodego w Expie.

Pozdrawiam Andrzejt17.

Następny Update przewidywany 26 maja 17:00.

opiswojo.jpg

Opublikowano

Dobrze tylko po hugo taki temat jeżeli takich tematów jest pełno w internecie. Widze że opcja kopiuj/wklej nie jest ci obca :(/ . Dziękuje tyle na dziś !!

Ps- I co ty tu chcesz aktualizować niby ??

Oczywiście otrzymujesz - i mam nadzieje że moderator zajmie się tym tematem :)

Pozdrawiam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mega tut? Myślę, coś wyjebistego, a tu co? Build dla neo kidów, ja pierdole, jak można nazwać coś mega tutem, gdzie opisujesz dwa buildy, które są oklepane w chuj? Dużo obrony(mental), dużo ataku(body)- Amerykę odkryłeś. Co w updajcie? Zbroje dla woja od 1-42 lv i zalety? Te zbroje są dobre bo mają dużo defa11111 ....

<_<

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

Yailu i I Am Pokemon-

On wysyła pozdrowienia do naszego Andrzeja :)

Spoko temat ale trochę ubogi :)

Aktualizuj go częściej i w większych ilościach :)

images300.jpgPomogłem ?? to daj +sika
Opublikowano

KOLEJNA AKTUALIZACJA

CO DODANE?

- PORADNIK "WYEXPIENIE WOJA"

- SŁOWNICZEK

NASTĘPNA AKTUALIZACJA ?

26 MAJA ok. 16:00

Opublikowano

Body :Plusy i Minusy

+ Szybkość Atakowania

+ Większe Ciosy

+ Szybsze podchodzenie do ofiary (berserk)

+ Dużo Ataku

- Mało Obrony

- Musowo najlepsze eq na swój dany lvl.

- Ciągłe Padanie

Mental :Plusy i Minusy

+ Dużo Obrony

+ Wiecej Czarów Ofensywnych

- Mało Ataku

- Oczywiste najlepsze kupno broni.

- Słabe czary

Uhm... Ciągłe padanie...

I Musowo najlepsze eq na swój dany lvl? o.O

To ja tak mam i jakoś nie padam ^^ ?

Mental :

Najlepsze kupno broni? O co z tym biega ?

Słabe czary? Chyba zgieło :O

Opublikowano

Fajny poradnik :) ale nie polecam kompletnie berka do expa zwieksza zadawane nam obrazenia i to bardzo dużo..

banned [*]

Gość Sanuyem
Opublikowano

Było już pare razy, ale mimo wszystko fajny poradnik, przydało by się wprowadzić parę korekt i będzie dobrze.

Opublikowano

Jak mental ma słabe czary to ja jestem Madonna...

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

HAHAHAHAHAAH mental słabe czary AHAHAHAHAH sypnij na 40 lvl 3 stronnym w mentala a potem mentalem z duchowego w bodiego i zobacz co po bodim zostało xD xD niezly koleszka jestes, wyglada ten opis mentala jakbys z opowiesci slyszal, a bodim jakbys gral i sie podniecal ze taki dobry a innych postaci nie znasz, wez sobie nawet na privie jakims graj bo tam latwiej wbic +50 lv i pograj mental a bodi ty "znawco".

i jeszcze jedna uwaga BOZE NAJUKOCHANSZY

MENTAL JEST LEPSZY W PVP OD BODY, az mnie szlak trafia jak slysze na odwrot bo mam bodego eq +9 i mentale ze zwyklym eq mnie klada nawet jak absy mam, CZLOWIEKU WEZ KOLO I WYPIER. SE W CZOLO!!! :angry:

Opublikowano

"Poradnik" jest czesciowo skopiownany bo widzialem juz go wiele razy :)...

Tak jak napisal UP jezeli metal ma slaba magie to ja tez moge byc Madonna :D...

Body w PvP jest bardzo dobry ( jezeli sie potrafi grac )... <-- Jakis UP pisal ze ssie :D

A ten build u bodyego masakra :P ( bez obrazy)...

Aura-> Berserk ( jezeli gramy na prywatnych najczesciej sa tam zielone poty wiec berka mozna wbic na samym koncu, bo wiadomo on zwieksza zadawane przez moby obrazenia o duzo ) ->Wirek->3stronne->Szarza

Ale jak kto woli... ( zawsze tak robie i idzie mi dobrze )...

Opublikowano

Body nie jest 100x lepszy od Mentala w PvP, a Mental nie jest 250 razy lepszy od Body'ego w expie. Właściwie to jest na odwrót, Body ma takie tempo wybijania moobów że Mentala zjada na śniadanie.

Im wyższy level tym ta różnica jest bardziej widoczna. Kto wytrwał do expa w Atlantydzie na pewno wie o czym mówię.

Mental z kolei jest mocniejszy w PvP. Słabe skille? To żeś walnął jak dzik w sosne. Mental ma najmocniejsze skille w grze, duchowe jest na pierwszym miejscu, a walniecie na trzecim bo w między czasie zasadzka wpada.

Wir miecza jest niewiele mocniejszy od Tąpnięcia. W bezpośredniej konfrontacji Body pada jak mucha, oczywiście mówię tu o PvP na wyższym levelu bo tylko wtedy to się tak naprawdę liczy.

I bodziak nie ma tutaj specjalnie czym nadrobić. Aura? - Niwelowana przez silne. Berek? - Mentala nie przewróci więc nie uratujemy się przyciąganiem. Skille? - u Bodego wyraźnie słabsze.

Tylko proszę mi nie pisać o przeszywce bo to nie zaleta Body'ego tylko bon który z resztą Mental też może sobie załatwić.

Mimo błędów dam + na zachętę, nie spodziewałem się jakichś Pro odkryć, więc też się specjalnie nie zawiodłem.

sygnaturay.jpg

404906102525.jpg

Opublikowano

Metal jest wolony zeby dawac w przeszywke , polecam krytyka xD...

A przeszywka+body= Kosiara... Wiem co mowie ;)

Opublikowano
Body nie jest 100x lepszy od Mentala w PvP, a Mental nie jest 250 razy lepszy od Body'ego w expie. Właściwie to jest na odwrót, Body ma takie tempo wybijania moobów że Mentala zjada na śniadanie.

Im wyższy level tym ta różnica jest bardziej widoczna. Kto wytrwał do expa w Atlantydzie na pewno wie o czym mówię.

Mental z kolei jest mocniejszy w PvP. Słabe skille? To żeś walnął jak dzik w sosne. Mental ma najmocniejsze skille w grze, duchowe jest na pierwszym miejscu, a walniecie na trzecim bo w między czasie zasadzka wpada.

Wir miecza jest niewiele mocniejszy od Tąpnięcia. W bezpośredniej konfrontacji Body pada jak mucha, oczywiście mówię tu o PvP na wyższym levelu bo tylko wtedy to się tak naprawdę liczy.

I bodziak nie ma tutaj specjalnie czym nadrobić. Aura? - Niwelowana przez silne. Berek? - Mentala nie przewróci więc nie uratujemy się przyciąganiem. Skille? - u Bodego wyraźnie słabsze.

Tylko proszę mi nie pisać o przeszywce bo to nie zaleta Body'ego tylko bon który z resztą Mental też może sobie załatwić.

Mimo błędów dam + na zachętę, nie spodziewałem się jakichś Pro odkryć, więc też się specjalnie nie zawiodłem.

to ty powinienes pisac poradnik bo widze ze sie znasz, aura nic kompletnie nic nie daje jak ma silne koleszka na m, jedynie przeszywka moze przebic obrone mentala i tylko to dziala ale nawet przy 10% nie wiele bodiemu da... a o krytyku zapomnijcie arura na m kontra silne na m to tak po 50 hity ma body i krytyk to po 100 co 10 cios :huh:

przeszywka body krytyk mental

"Poradnik" jest czesciowo skopiownany bo widzialem juz go wiele razy :)...

Tak jak napisal UP jezeli metal ma slaba magie to ja tez moge byc Madonna :D...

Body w PvP jest bardzo dobry ( jezeli sie potrafi grac )... <-- Jakis UP pisal ze ssie :D

A ten build u bodyego masakra :P ( bez obrazy)...

Aura-> Berserk ( jezeli gramy na prywatnych najczesciej sa tam zielone poty wiec berka mozna wbic na samym koncu, bo wiadomo on zwieksza zadawane przez moby obrazenia o duzo ) ->Wirek->3stronne->Szarza

Ale jak kto woli... ( zawsze tak robie i idzie mi dobrze )...

nawet jak umiesz grac bodm to z pustego i solomon nie naleje, jezeli mental umie grac przynajmniej przecietnie!!!

Opublikowano

Zastanawiają mnie 3 rzeczy:

1) Co wspólnego z poradnikiem ma "Edriu" (andrzejt17)?

2)

Moim zdaniem Body jest 100x lepszy od Mentala jeśli chodzi o PVP.

Natomiast Mental jest 250x lepszy od Bodego w Expie.

Wydaje mi się że Body jest lepszy w expie na levelu 30+... Zresztą nawet mental na 65 powie że o wiele lepszy jest Body...

Dlaczego?

Damy bodemu trochę więcej bloków i już jest lepszy od mentala... rozumiem lvl 1-30 mentalem, ale nie wyobrażam sobie expienia mentalem na Ezo, zanim mental rozwali Spot ezo Body rozwali swoją część, zksuje mentalowi jego i będzie czekał na kolejny spot...

Nawet ten wasz super Pr0 El0 El0 FÓbÓ sądzi że mental to shit na expie 65+... No chyba że ktoś dobrze zarabia i potrafi grać to wtedy żadnego problemu nie ma ;)...

3)Na chooya w@fl@ robisz taki temat skoro jest ich już ze 40?

59561-pieprz-wszystko-nakurwiaj-na-gitarze.gif

Moje motto życiowe

:)

Zbieram +

Opublikowano
1) Co wspólnego z poradnikiem ma "Edriu" (andrzejt17)?

nic.. tylko go pozdrowilem, bo on tyle dla nas zrobił :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...