Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeniesienie windowsa na ssd.

Tremo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo gdzieś w poniedziałek będę kupował dysk ssd 120gb teraz pytanie jak mam przenieść windowsa na niego? Bo na tej samej partycji posiadam gry... tak wiem.

Wygląda to tak: http://prntscr.com/ak72xo

Na dysku C posiadam os, jak widzicie ponad 120 gb zajęte, przez gry.

Myślałem, żeby pobrać program do zmniejszania partycji i zwiększania etc (Miałem go wcześniej, tylko nie pamiętam nazwy)

Zmniejszyć partycję C do 200 gb, zwiększyć D do 700~ na gry, a potem poprzenosić i ponownie zmiejszyć, będę tak miał pliki takie jak windows, c++ etc. Wszystko, aby działało.

A potem podłączyć ssd i pooglądać tuta na yt.

Jak myślicie będzie ok.

Myślę, aby kupić ten http://www.morele.net/dysk-ssd-sandisk-plus-120gb-sata3-sdssda-120g-g25-732146/    

http://www.morele.net/dysk-ssd-adata-premier-pro-sp550-120gb-sata3-asp550ss3-120gm-c-767131/

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Lepiej zainstaluj od nowa, można tez sklonowac dysk albo przekopiować system na nowy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja polecam zainstalować od nowa. U mnie po przeniesieniu wydajność była mierna.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Lepiej zainstaluj od nowa, można tez sklonowac dysk albo przekopiować system na nowy. 

Ja polecam zainstalować od nowa. U mnie po przeniesieniu wydajność była mierna.

Kompa mam ponad miesiąc i dbam jak mogę, jest szybki więc raczej różnicy nie zauważę.

Tzn format?

Usuwam all partycję i instaluję all od nowa na nowy dysk?

Wgl. jak kupię ten dysk to dostanę kabel sata razem? Kompa składało mi morele i wszystko poukrywane jest.

Wiem, że kabel zasilający to tylko od zasilacza, więc będę musiał pogrzebać.

Mógłbym sobię zostawić partycję "D" i tam zostawić gry, a C zformatować i tam dać wina?

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Będziesz sobie mógł robić co chcesz. Jak pisałem system możesz przenieść, sklonować albo przekopiować na odpowiednio zrobiony dysk.  Najlepiej klonować  dysk C na nowy dysk ( programy znajdziesz z tutorialami na Google, hasło  : klonowanie dysku

Lepiej niech to robi ktoś kto ma pojęcie co robi. 

Dysk SSD powinien byc  z partycją najlepiej na GPT  czyli najprostsze rozwiązanie to postawić system od nowa, mi się raczej nie chce pisać specjalnie tutorialu jak masz przenieść właściwie na nowy dysk

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...