Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mała ilość FPSów przy dobry komputerze

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc, mam do was pytanko, ponieważ ostatnio zakupiłem komputer w którym w nowszych produkcjach chodzi praktycznie wszystko na ultra, gry takie jak wiedźmin (Ultra) - 50 FPS, Skyrim Ultra 1080P Stałe 60 FPS, a teraz jest problem z Minecraftem.. Na Integrowanej grafice posiadam okoo 30+ fps stałych a na GTX 960 posiadam lekko ponad 80+ FPS, na zeszłym komputerze z gorszą każdą częścią miałem podobną ilość a nawet więcej. Jest to dobra ilość klatek ale jak już odpalę jakieś Shadery to zaczyna się TRAGEDIA, wtedy mam okoo 20 FPS/25 FPS. Czy to jest takie normalne? ;p

Specyfikacja Komputera:

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 960 4GB
Procesor: Intel® Core™ i7-4720HQ (CPU: 3.6GHz ) (4X CORE)
System Operacyjny: Windows 10 Home Premium 64Bit
Ilość Pamięci Ram: 16384 MB (16GB) (1600 MhZ) (DDR3)

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAides bezsens, na takim komputerze chcę pograć z ustawieniami Najwyższymi. Paczkę na FPS? Możesz dać Linka? Jeśli chodzi ci o Optifine to bezsens ponieważ już jest wgrany a może chciałeś nabić posta? :x

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAides Przecież­ to jest gówniany mierny "Texture Pack" Przeczytaj kolego jeszcze raz parametry komputera, je*nij się w głowę i przemyśl co piszesz. Skoro to jest dla ciebie pomoc to ja jestem księdzem, jeśli kupiłem komputer z takimi parametrami to chyba nie mam zamiaru grać na najniższych parametrach i jakimś miernym Texture Packu. Sam napisałem że chodzi o Shadery.. Po prostu czasem wątpię w ludzi.

Na poprzednim komputerze z GTX 550M (2 GB) Posiadałem Okoo. 100 FPS+ , Teraz na GTX 960M (4 GB) Posiadam Okoo. 80+.

Czyli rozumiem, że inni z taką kartą graficzną mają 300/500+ a ja mam mieć niecałe 80? Jeśli uruchomię Shadery mam okoo 20. Czyli podobnie jak na tamtym komputerze.. ;x

Wiedźmin w Ultra z 40 stałymi FPS,ami a Minecraft z Shaderami sobie nie radzi -_- Non Sens. Piszcie Sensowne te rady.

image.png

Opublikowano

@Monkeyy22 No nie wierze w was... Co za tępe ludzie.. :x Piszę że mam okoo 80 fps na normalnym minecrafcie, shadery nie działają prawidłowo a ten pisze żebym shadery wyłączył.. Czytać się naucz. ;xxx

Minecraft to wersja 1.7.5, na każdej wersji jest tak samo..

Pozwolę dodać sobie film z YT jak działają Shadery na podobnej karcie graficznej do mojej... 

https://www.youtube.com/watch?v=Q2o2Esc3I-w

image.png

Opublikowano

@Monkeyy22 No nie wierze w was... Co za tępe ludzie.. :x Piszę że mam okoo 80 fps na normalnym minecrafcie, shadery nie działają prawidłowo a ten pisze żebym shadery wyłączył.. Czytać się naucz. ;xxx

Minecraft to wersja 1.7.5, na każdej wersji jest tak samo..

Pozwolę dodać sobie film z YT jak działają Shadery na podobnej karcie graficznej do mojej... 

https://www.youtube.com/watch?v=Q2o2Esc3I-w

Jest to nowy komputer? Jeżeli tak to zalecam aktualizację sterowników do karty i javy. Możesz również spróbować przypisać większą ilość ramu do gry, oprócz tego możesz w menadżerze zadań zwiększyć priorytet gry.

Opublikowano

@Mavai. Tak jest to nowy komputer, ma już okoo 3 tygodnie, sterowniki właśnie wszystkie są zaaktualizowane, wszystko już w nim porobiłem, nawet Bios aktualizowałem, Java jest wgrana najniowsza 64 bitowa i 32 bitowa. Ilość ramów przypisuje 6 GB, to myślę że jest wystarczająco :P W manadzerze spróbuje zaraz. ;3

image.png

Opublikowano

Jak mniemam to laptop(mam dokładnie takiego samego xD) domyślnym gpu jest chyba karta zintegrowana przestaw w opcjach na nividie i po sprawie xD

Opublikowano

na tym filmiku gościu z kartą graficzną gtx 960 wyciąga 500fps przy rozdzielczości FHD, optifinie, render distance 10 i max ustawieniach mc

co możesz zrobić, to?

-przepnij proces java na kartę graficzną nvidia w ustawieniach sterownika,

-sprawdź czy jakiś proces/konfiguracja nie zjada/ogranicza Ci mocy obliczeniowej karty graficznej,

-ustaw ilość fps w ustawieniach graficznych minecrft'a na maksa,

-zaktualizuj jave pod najnowszą jave 8 x64 lub x32 (zależy od architektury twojego komputera)

-zaktualizuj sterowniki od grafiki i inne potrzebne sterowniki,

-wejdź w folder %appdata% wtedy wejdź w folder .minecraft, skopiuj sejvy i liste serwerów, po czym usuń ten folder i pobierz minecrafta jeszcze raz za pomocą launchera z minecraft.net

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Dobra, dziwne, nie wiem dlaczego ale zmieniłem wersje z 1.8.x na 1.7.10 i mam okoo 200/300 FPS w świecie normalnym, Sky-Blocku - 700 FPS/600 Stałych :P Czyli, temat do zamknięcia. Polajkuje osoby które starały się pomóc. :)

image.png

Opublikowano

Ten filmik co dodałes on nie jest z twojej karty ty masz wersje 960M a on ma 960 wersja M to wersja laptopowa (nieznacznie okrojona) wiec takich osiągów nie bedziesz miał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...