Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polityka Watykanu

hyhy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

Jestem katolikiem, ale kościoła nie lubię, bardzo nie lubię. Wmawiają tam ludziom w związku z zamachami, że życie na ziemii jest bezwartościowe i nie należy się nim przejmować i przyjąć śmierć na klatę. Niby że terroryści nie odbiorą nam ducha i takie blebry...

Dla mnie kościół to jedna wielka organizacja przestępcza, nie zmienia to faktu że w boga wierzę, bo mam do tego odpowiednie powody, było parę sytuacji w życiu dzięki którym w boga będę wierzył zawsze. :) Co innego kościół... tej mafii mam już dość...

Wracając do tematu - takie zasady sobie przyjęli, dla mnie to dziwine i trochę obrzydliwe.

Jeśli mi powiesz, w którym kosciele tak mówią by bylo fajnie. Nie licze odpowiedzi "we szystkich". Nigdy tego w kościołach nie slyszałem.

Nie mogę, bo ksiądz jest na tyle nowoczesny, że jutro mi cba wpadnie do domu za szkalowanie. Jestem jedynym Marcelem w parafii, także ten... tego... Było to od razu po zamachach w Paryżu. Na szczęście nowe pokolenia coraz mniej tolerują tę mafię co naprawdę mnie bardzo cieszy. Nie mówię, że wszyscy księża chcą źle, ale niestety wszyscy należą do tej samej grupy przestępczej.

Hm chodzisz do kościoła dla sb żeby się pomodlić czy dla klechy żeby się pokazać? Nie dawaj na tace i bd miał czyste sumienie że nie przyczyniasz się do bogacenia kleru ^^ To instytucja dobrowolna i nikt nikogo do niczego nie przymusza ;p

Wnerwia mnie jednak fakt, że w/w wymienione rzeczy są codziennością w tej sekcie. Najgorsze jest to, że księża jeżdżą ekstra drogimi samochodami i często robią to tylko dla pieniędzy, przecież to widać jakie mają podejście do ludzi...

Jestem katolikiem, ale kościoła nie lubię, bardzo nie lubię. Wmawiają tam ludziom w związku z zamachami, że życie na ziemii jest bezwartościowe i nie należy się nim przejmować i przyjąć śmierć na klatę. Niby że terroryści nie odbiorą nam ducha i takie blebry...

Dla mnie kościół to jedna wielka organizacja przestępcza, nie zmienia to faktu że w boga wierzę, bo mam do tego odpowiednie powody, było parę sytuacji w życiu dzięki którym w boga będę wierzył zawsze. :) Co innego kościół... tej mafii mam już dość...

Wracając do tematu - takie zasady sobie przyjęli, dla mnie to dziwine i trochę obrzydliwe.

W nie wszystkich kościołach jest tak samo. Niektórzy księża są naprawdę spoko. Mnie uczy ksiądz, który gra w Wiedźmina i dla niego to co mówią inni księża, typu Rydzyk albo Natanek to zwykłą bzdura i nie toleruję tych ludzi. 

Owszem mój ksiądz od religii jest w porządku, ale takie wyjątki są niestety rzadkością ekstremalną. Przykre jest to, że gdyby ta mafia dowiedziała się o poglądach twojego księdza to prawdopodobnie zaginąłby on w niewyjaśnionych okolicznościach. :P

Opublikowano

Kościół to nie księża ani budynek. To wspólnota ludzi założona przez Chrystusa. Większość księży jest spoko, zawsze opłacali przeróżne wycieczki itd. Można było normalnie pogadać.
​Jest też takie powiedzenie, że dno piekła będzie usłane księżmi.

­

Hm chodzisz do kościoła dla sb żeby się pomodlić czy dla klechy żeby się pokazać? Nie dawaj na tace i bd miał czyste sumienie że nie przyczyniasz się do bogacenia kleru ^^ To instytucja dobrowolna i nikt nikogo do niczego nie przymusza ;p

Taca nie idzie na kler. Jest masa rachunków które trzeba opłacić.  To co idzie do księży to zapłata za msze.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...