Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jest jakiś prywatny serwer?

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coz P2P nie byloby az tak glupim rozwiazaniem, na pewno wyeliminowałoby osoby nie znające sie kompletnie na grze, wbijające do gry tylko na LoD. 

Opublikowano

@damian9808 Dlaczego? Społeczność NT jest już przyzwyczajona do F2P, co oznacza, że raczej P2P im się nie będzie podobało, nawet jeżeli będzie to absolutnie uczciwa rozgrywka - tak czy owak płacisz aby grać i coś znaczyć. Na NT PL płacisz, by być kimś, na serwerze z abonamentem płacisz, aby grać - czyli zawsze płacisz.

Niektórzy ludzie, np. ja, nie inwestują w gry nic i nie mają zamiaru. Gdyby istniał P2P to pewna część społeczności nie zagrałaby właśnie z tego powodu.

Abonament ma też swoje uroki, owszem. Zazwyczaj w grach P2P można spotkać bardziej dojrzałą społeczność, nie takie dzieci metina (nikogo tym nie obrażam; gracze metina raczej wiedzą, co mam na myśli). Chociaż teraz sprawa wygląda tak, że dzieciństwo zazwyczaj spędza się przed ekranem, więc pewnie rodzice dzieciom by płaciły takie abonamenty no i 8-latki w grze się znaleźć mogą. Chociaż... w sumie... Raczej nie jeżeli chodzi o NT. Bo żeby ktoś poszedł na prywatny serwer, musi pierw zagrać w oryginał (zazwyczaj) i stwierdzić, że tam trochę lipa itp., a potem dopiero na priva. Przynajmniej tak raczej było z metinem. A taki 8-latek raczej nie stwierdzi, że jest P2W na NT PL oraz nie będzie nawet wiedział co to priv.

Kolejną zaletą, jak mówiłeś, gruby portfel nie zrobi z ciebie grubej ryby. To dość duża zaleta.

Ale wg. mnie, to się nie sprawdzi. Po prostu oburzenie graczy za to, że za coś co mieli za darmo, lecz bez inwestowania w NM byli niewiele warci, teraz muszą, że tak to ujmę, płacić żeby nie płacić (płacić za abonament aby nie płacić w grze). Ogólnie deal raczej lepszy, ale niewiele graczy nad tym pomyśli; samo psychologiczne nastawienie, że trzeba płacić za samą grę tworzy oburzenie. Dlatego uważam, że się to nie sprawdzi.

19.jpg

Opublikowano

­@554461402688252517908.png KamyczeK. Na Xeno's Tale nie ma isa ;_; 

Coz P2P nie byloby az tak glupim rozwiazaniem, na pewno wyeliminowałoby osoby nie znające sie kompletnie na grze, wbijające do gry tylko na LoD. 

Polecam się zapoznać z info dot. Xeno's Tale bo na tym serwie nie będzie LoD (Może w weekendy/eventy)

Offtopic:

Bdw. Nie polecamy logiki Entwella (Bardzo ciekawe pomysły maja ;_; @Xeno. )

@Xeno. Czekamy na trailer Xeno's Tale ;_; (Nutka będzie zarąbista ;P )

Czy ten temat nie zachodzi tak trochę na dyskusje dot. Xeno's Tale? 

2duxsn4.jpg

Opublikowano

Ale wszystko łatwiej bedzie mozna zdobyc niz na globalu?

Trudniej. Teraz gra na globalu wygląda mniej wiecej tak:

- Wbijasz 55lvl

- Idziesz na LoD

- Wbijasz 90 lvl

- Idziesz na Wulkan

- Wbijasz 99 lvl

- KONIEC.

Rozgrywka będzie polegała na tym, że więcej zrobisz fabuły = wolniej wbijanie max lvla, co napisałem wyżej.

Ciezko jest mowic o latwosci zdobywania czegokolwiek na Xeno's Tale, skoro serwer jest jeszcze zamkniety. Jedyna pewna opcją jest to, że serwer będzie lepszy.

To prawda. Jeśli chcesz, to jest pewien streamer - Karb*****, który posiada tam dostęp i prezentuję z Xeno, co jest i co będzie. xp

Wystarczy poszukać, albo zgłosić się do mnie na PW. :>

Ale gra na prywatnym serwerze gdzie będzie trudniej niż na globalu, nie ma zbytniego sensu.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

@Up jak dla mnie to będzie mieć sens dla tych co są zmęczeni np. LoD co dziennie ;_; Co prawda Xeno's Tale będzie trudniejsze (Info job nie leci lepiej ;_; Sam xeno zatwierdził)­ Ale to może być dobra odskocznia od P2W i Lodziarzy.

2duxsn4.jpg

Opublikowano

Dlaczego serwer ciezszy niz global/Pl, czy tez dowolny inny ma byc glupim rozwiazaniem ? Jest multum prywatnych serwerow hard, z dosc sporym gronem graczy. Plusem takich serwerow jest to, ze graja tam osoby majace jakiekolwiek pojecie o grze, a nawet jak pojawia sie jakis kupniak to szybko z gry rezygnuje, bo przeciez za ciezko. Takze ja daje jak najbardziej + dla Xeno's Tale jako serwera hard.

Opublikowano

Dlaczego serwer ciezszy niz global/Pl, czy tez dowolny inny ma byc glupim rozwiazaniem ? Jest multum prywatnych serwerow hard, z dosc sporym gronem graczy. Plusem takich serwerow jest to, ze graja tam osoby majace jakiekolwiek pojecie o grze, a nawet jak pojawia sie jakis kupniak to szybko z gry rezygnuje, bo przeciez za ciezko. Takze ja daje jak najbardziej + dla Xeno's Tale jako serwera hard.

Teraz zdaje mi się, że global jest tylko i wyłącznie pod ITEMSHOP.

Nigdy nie widziałem osoby, która posiadała u7 +9-10 eq nie wydając pieniędzy. :>

Co do Xeno'sTale - czekam. Serwer dla testów będzie otwarty w drugim kwartale z powodu małych rzeczy. Nie chcemy przecież testować chatu i bicie pałkom w potwory, prawda? :>

Opublikowano

Otwarcie LoD na wyjatkowe okazje lub w weekendy?

STANOWCZE NIE! Mialo nie byc LoD c nie? Ty bam lod na np. urodziny xenostale i kazdy wbite +999999lv +999999job i walic sprawiedliwosc. Bo po co? Dajmy lod w wyjatkowa okazje bo przeciez kazdy wbije, bedzie przeciez sprawiedliwe spoczko ;_:

Opublikowano

Otwarcie LoD na wyjatkowe okazje lub w weekendy?

STANOWCZE NIE! Mialo nie byc LoD c nie? Ty bam lod na np. urodziny xenostale i kazdy wbite +999999lv +999999job i walic sprawiedliwosc. Bo po co? Dajmy lod w wyjatkowa okazje bo przeciez kazdy wbije, bedzie przeciez sprawiedliwe spoczko ;_:

Nie przesadzajmy z tym, ze LoD jest takie zle :O Ciezko jest powbijac 99joby poza LoD... a jego otwarcie na specjalne okazje jest czyms normalnym, tak bylo swojego czasu na Nostale PL, i nikt za przeproszeniem nie plakal du*a, ze on wtedy nie wbije. Ba, bywaly noce lodozercow. Nie ma mozliwosci zeby dogodzic wszystkim na raz... na nostale PL tez nie lapiesz sie na wszystkie mini eventy :O 

Opublikowano

Przesunęliśmy datę startu na drugi kwartał tego roku z powodu jeszcze nie do końca działajacego systemu skilli. Chcemy mieć na początek trochę więcej funkcjonalności niż perfekcyjnie działające bicie moba pałką po głowie i pisanie na czacie. /Xeno

Cóż, trzeba czekać.

@Tjes2 Okazyjnie czemu nie? To tak jakby odmawiać graczom eventu, bo akurat w tym przedziale czasowym może nie być paru osób.

19.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

LoD? No sorry miało go nie być. @Xeno. Proszę o nie dodawanie LoD. Usuń to dziadostwo całkowicie. Bez tego "expowiska" ludzie będą aktywni wszędzie, 5-8 pt na jednej mapce aby wbić poziom! Nie otwieraj nawet na żadną okazję! Przykład:

P - gracz, P1- gracz 1 itp:

P1 - O sa urodziny serwera! Otwieraja LoD chocmy wbic poziom! I to szybko nam pójdzie!

P2- polać mu!

P3 (gracz nienawidzacy LoDu, nie majacy czasu, wyśmiewany, nie lubiany z powodów...) - Ja tu expię z powodu X aby wbić poziom Y a tu LoD wbiją szybicutko i moje starania i męczarnie tylu godzin na nic!

P1 i P2 - Haha wbilismy Y poziom a P3 musi expic!

P3 to przyklad gracza bez fam, osoby nie lubianej badz wysmiewanej z powodu Z, nie majacy czasu bo pracuje np. Wieczorami, majacy zle wspomnienia z LoDu z globala, nienawidzacy LoD, poniewaz przez LoD famki CZĘSTO rozpadaja sie.

Koniec tematu. 0 LoD i koniec. Mam gdzies, ze szybciej wybijecie sie bo inni beda mieli problem A.

(X,Y,Z,A - niewiadome)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...