Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jest jakiś prywatny serwer?

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma, ale w przyszłości (czytaj. max 2 miesiące) może wystartować nowy POLSKI serwer - Xeno'sTale.

Więcej informacji masz na Fanpageu.

Opublikowano

Oczywiście że są priv serwery ale są to najczęściej serwery zagraniczne które padają po 2- kilku tygodniach. Pozostaje ci więc czekać na Xeno'sTale.

Opublikowano

Polecam czekać na Xeno'sTale ponieważ nawet jeżeli wyjdzie jakiś priv to będzie pewnie jakieś gówno na waat (Nie wiem jak to odmieniać) gdzie nic nie będzie zrobione a większość rzeczy zbugowana.­

2duxsn4.jpg

Opublikowano

Czym bedzie ten Xeno, ze taki dobry ma byc? :D

- Tworzone przez polaków = lepsza komunikacja

- Trudna gra/fabuła = lepsza gra

- Brak LoD = wolniejsze wbijanie max lvla.

- Możliwy balans.

Opublikowano

Ciezko jest mowic o latwosci zdobywania czegokolwiek na Xeno's Tale, skoro serwer jest jeszcze zamkniety. Jedyna pewna opcją jest to, że serwer będzie lepszy.

Opublikowano

@xBuufff91 Nie sądzę. Z racji iż LoD ma być okazyjnie, jak to kiedyś było, nie będzie dużych lvli oraz SP 99j, a zatem rajdy cuby np. już nie będą trwały 3 minuty, a rajdy na glacy wygrane z początku będą raczej rzadkością, ha, o wodzie to nawet nie wspomnę.

Ogólnie ograniczenie LoD ma zarówno pozytywny jak i negatywny wpływ na grę; gra się raczej fajniej jak nie ma tego nudnego już LoD, ale gra niestety została tak zbudowana, że bez LoD wiele nie osiągniemy, bo jakby nie patrzeć chyba trudno nam będzie np. ubić caligora bez wysokich jobek.

Po prostu gra może być o wiele trudniejsza. Możliwym jest, że ludzie zaczną tworzyć amiry (przynajmniej A), z racji iż z 71 do 88/90 jednak trochę się będzie expiło, więc można zrobić np. loopa. Heh, może wreszcie będzie dało się zarobić na tych matsach do amira :D. Normalnie rzadko kiedy ktoś to kupuje. :(

Jeżeli chodzi ogólnie o ekonomię i handel to to wszystko jest zależne głównie od graczy. To czy zwoje SP będą tańsze czy droższe zależeć będzie od ilości graczy inwestujących w NM.

Co do normalnych przedmiotów typu kamień duszy, to na pewno wielu z nas się zniesmaczy na początek gry - będą drogie (z początku). Dlaczego? Bo będzie ich mało na serwerze. Na S3 kd też kiedyś były po chyba 5k.

Zatem raczej będzie trudniej.

19.jpg

Opublikowano

Ale wszystko łatwiej bedzie mozna zdobyc niz na globalu?

Trudniej. Teraz gra na globalu wygląda mniej wiecej tak:

- Wbijasz 55lvl

- Idziesz na LoD

- Wbijasz 90 lvl

- Idziesz na Wulkan

- Wbijasz 99 lvl

- KONIEC.

Rozgrywka będzie polegała na tym, że więcej zrobisz fabuły = wolniej wbijanie max lvla, co napisałem wyżej.

Ciezko jest mowic o latwosci zdobywania czegokolwiek na Xeno's Tale, skoro serwer jest jeszcze zamkniety. Jedyna pewna opcją jest to, że serwer będzie lepszy.

To prawda. Jeśli chcesz, to jest pewien streamer - Karb*****, który posiada tam dostęp i prezentuję z Xeno, co jest i co będzie. xp

Wystarczy poszukać, albo zgłosić się do mnie na PW. :>

Opublikowano

Ja doskonale zdaje sobie sprawe z tego, jak obecnie wyglada Xeno's Tale. Odpowiadam tylko na glupie pytania niektorych osob :p

Opublikowano

Zapewne niewielka ilość graczy będzie tam grała cnie?

niewielka?! xD

Jak był serwer NosTayle, ile tam polaków grało - szok.

A co dopiero, gdy robi to specjalista + Polak? :>

Opublikowano

@matix212 No nie okłamujmy się - 1E99 ludzi tam też nie będzie. Wszystko jest zależne tylko od promocji serwera; im więcej osób się dowie, tym więcej zagra. Możesz wspomóc serwer mówiąc o nim i zapraszając znajomych do gry jak wyjdzie, wtedy będzie tam więcej ludu ;).

Myślę, że ktoś na forum NT PL zacznie kiedyś spamić tematami promującymi serwer, w sumie jest to jeden z najlepszych sposobów na reklamę takiego serwera, bo wielu graczy odwiedzających forum się dowie. Problem w tym, że administracja forum raczej nie będzie zbytnio zadowolona z takiej reklamy xD. Ale kogo to obchodzi xD.

19.jpg

Opublikowano

Prawda jest taka, że na poczatku tlumow nie bedzie, bo przeciez nie bedzie itemow ani SP do kupienia :v Wszystko bedzie trzeba dropnac, upnac, zrobic(co mnie np. mega cieszy), a jak wiadomo 3/4 naszego polskiego serwera lubi kupic gotowe konto i itemki, ba innej gry sobie nawet nie wyobraza.

Opublikowano

F2P ma sie ni jak do P2W :O Nostale PL jest Free to play i pay to win >.>. Co do serwera Xeno i P2W na serwerze, sam Xeno mowil ze w IS beda rzeczy czystko kosmetyczne, nie majace wplywu na sile postaci.

Opublikowano

Prawda jest taka, że na poczatku tlumow nie bedzie, bo przeciez nie bedzie itemow ani SP do kupienia :v Wszystko bedzie trzeba dropnac, upnac, zrobic(co mnie np. mega cieszy), a jak wiadomo 3/4 naszego polskiego serwera lubi kupic gotowe konto i itemki, ba innej gry sobie nawet nie wyobraza.

Szkoda, że ten "efekt" zniknie za kilka tygodni po otwarciu serwera.

Ciekawe, czy @Xeno. zmniejszy "koszt" na perfumy i czy będzie normalnie gdzieś dropić np. jak piórka na gołębiach.

Nie chcę wymieniać PLN na NosDolary. :((

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy byłby system abonamentowy czyli płacisz raz na miesiąc określoną ilość kwoty i grasz. A rzeczy z NM czyli perfumy, zwoje wyposażenia czy co tam jeszcze można by kupić u NPC. przykładowo perfumy po 100k, a idąc dalej tym tokiem można by zwiększyć ilość dropiącego golda. Moim zdaniem wtedy każdy by był usatysfakcjonowany ^^

Opublikowano

@damian9808 Duża ilość graczy byłaby wręcz oburzona za system P2P, z racji iż NT PL jest normalnie darmowe i tam za grę nie płacisz, a tu nagle ci walną abonament. Owszem, jest to dobre rozwiązanie w niektórych przypadkach, w paru grach takie zastosowanie ma miejsce, ale do NT to raczej nie pasuje. Wtedy na serwerze w sumie nikt by nie grał, bo po co płacić za grę tam skoro można grać w tą samą grę za darmo?

@MrColors Też wole wszystko samemu robić; daje to taką fajną satysfakcję. Tylko raz SP kupiłem, bo otwieranie boxów 6 SP już mnie tak zdenerwowało, że wolałem już uzbierać hajsy i kupić xD.

19.jpg

Opublikowano

Większa ilość graczy jest oburzonych gdy widzi, że na arenach talentów przykładowo +60 lvl chodzą same sp +14, albo gdy idziesz na glace i cię składają na hita ;). z tym P2P było moje gdybanie, ale przynajmniej gra byłaby sprawiedliwa, wszystko co osiągniesz to twoja zasługa, a nie twojego portfela ;)

P.S dlaczego uważasz, że taki system by się nie sprawdził. Ja przykładowo chętnie bym na takim serwie popykał. Każdy jest przynajmniej w miarę równy :). Pomyśl, czy gracz który dopiero teraz zacząłby grać w nostale nie ładując ND ma jakiekolwiek szansę? nie wydaje mi się. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...