Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi HurtWorld?

lukaszluka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem spytać czy pogram na tym laptopie w HurtWorld na ULTRA bez ścin?

========================================

980m 8gb G-SYNC

i7 6700HQ

32 GB DDR4 2133MHZ

WINDOWS: 10 home 64bit pl

Opublikowano

Co to za dziki komputer ;o

Jasne, bez problemów pójdzie Ci na ultra.

Mój sprzęcik:

CPU: Intel i5-4460 , Płyta: Gigabyte GA-B85M-D3H-A, GPU: EVGA GeForce GTX 970 4GB, Cooler: Arctic Freezer 7Pro REV.2, Zasilacz: Thermaltake Smart SE 530W,

HDD: WD Blue 1TB, Obudowa: Zalman Z3 Plus,  RAM: HyperX Fury 2x4GB

Opublikowano

Nie rozumiem pytania. Rekomendowane parametry zobacz... To twoje 4x lepsze więc na luzie bo grał. Na łapki 2gb ram i 2rdzenie procek odpaliłem bez ścin...

Na moim PC który ma podobne parametry na zintegrowanej grafie idzie tylko że moja płyta jest na wysokim poziomie.

Opublikowano

Chciałem spytać czy pogram na tym laptopie w HurtWorld na ULTRA bez ścin?

980m 8gb G-SYNC

i7 6700HQ

32 GB DDR4 2133MHZ

WINDOWS: 10 home 64bit pl

przez jakis czas pograsz w gierki na ultra ale nie beda to wieki bo lapek sam mam podobnego tylko 2x 980 i 64 gb ram 

Opublikowano

Powiem tak .... Mam podobne parametry w laptopie i przy normalnej rozgrywce na oficjalnych serwerach nie ma problemu.

Problemy się zaczynają na serwerach społeczności gdzie drop jest zwiększony: x3 | x5 | x10 + - wtedy po prostu optymalizacja jaką posiada Hurtworld jest ukazana w pełnej okazjonalności. Nie wspomnę już o rajdowaniu baz w 10 osób gdzie baza zajmuje 6-12 terenów .... gdzie masz pokaz slajdów i tego się nie zniwelować. Prawda jest taka, że do Hurtworlda nigdy nie złożysz komputera który by nie złapał slajda, jest straszna optymalizacja i mam nadzieję, że zostanie to zniwelowane zdecydowanie.

Osobiście grająć na ustawieniach wysokich, posiadam 120FPS stałe gdy biegam po mapie, wyciągając kompas spada do 35FPS a gdy robimy rajdzik np. na bazy znajdujące się przy hangarach to wtedy potrafi spaść do 5FPS, lecz to tylko na społecznościach bo na oficjalnych nie wybudujesz bazy aż tak wielkiej :)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...