Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BIGPOINT nabyty przez Youzu Interactive!

Tluczek9902

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym powiedzieć, że Bigpoint zaczął współpracować z Youzu Interactive. Mają oni bardzo dobre gry [Takie jak League of Angels(który był i jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych i grywalnych gier na przeglądarkę], Knight fable [Którą szczerze polecam!] oraz Magerealm. Dwie pierwsze gry to są MMORPG typowe na przeglądarkę jednak widok mamy 2D [z boku]. LoA i KF to praktycznie takie same gry. Jedynie co ich różni to grafika, fabuła i klasy postaci. Gry są takie same tylko praktycznie bo robi się w tych grach dokładnie to samo.

Yozu Interactive posiada ponad 1,500 pracowników, wydała ponad 20 gier [Niektóre są też na komórkę] które cieszą ponad 350m graczy.

Transakcja ma zostać zakończona w kwietniu tego roku, oznacza to, że w pełni będą współpracować już za miesiąc. 

Bigpoint zacznie wypuszczać gry mobilne.

A Wy, co sądzicie na temat współpracy Bigpoint z Yozu Interactive? Myślicie, że to wpłynie w przyszłości znacząco na gry takie jak DarkOrbit?

Źródło: <klik>

Opublikowano

To jest współpraca, a nie ze Youzu ich wykupili. To jest różnica :)

"Chociaż Youzu nabyło w 100% Bigpoint nie mamy planów dotyczących zmian w grach Bigpoint" 

"Wierzymy, że marka Bigpoint jest dobrze rozpoznawalna w społeczności Graczy i będziemy nadal funkcjonować pod tą nazwą."

to mówi samo za siebie ;)

Opublikowano

Skoro Yozu wypuszcza gry na telefon, a teraz ma współpracować czy wykupiło BP to HAHAH DO wypuszczą na telefon.. Śmiech na sali... Żenujące i wielka porażka.

Opublikowano

Skoro Yozu wypuszcza gry na telefon, a teraz ma współpracować czy wykupiło BP to HAHAH DO wypuszczą na telefon.. Śmiech na sali... Żenujące i wielka porażka.

dlaczego niby?
Opublikowano

Nie wypuszcza DO na telefon, to jest niemożliwe wiec nie wiem o co Ci chodzi. :v Jedynie co mogą zrobić to zrobić klienta do darkorbit bo w grach Youzu są klienta zrobione przez nich.

A po za tym co z tego, ze wyjdzie na fona albo na tablet? Jak rozwijasz konto to zawsze surowce możesz sprzedać albo cokolwiek innego zrobić w wolnym czasie. A w chwili obecnej jest to możliwe jednak trzeba sie pieprzyc z przeglądarkami na fona które maja wbudowanego flasha.

I powiedz mi kolejna rzecz, po co grę przeglądarkowa mieli by przepisać na telefon? Przeglądarkowa? To nie ma sensu. Wyobrażasz sobie coś takiego jak twórca innej gry [Dajmy na to Battlefield] wyskakuje Ci z takimi słowami: "Siemano, w tym momencie Twoja gra jest usuwana z komputera i możesz w nią zagrać tylko i wyłącznie na telefonie!" Bullshit. Nie znam takich twórców gier, którzy tak zrobili. Jak juz wczesniej mówiłem jest możliwość grania w darkorbit na telefonie i tablecie.

Opublikowano

Drogi kolego, ale jest wiele gier w których możesz pograć jak i na komputerze jak i na telefonie, jest jedna gra podobna do DarkOrbit i na jednym koncie możesz pograć, nie pamiętam jaka to jest gra ale jednak jest.

Opublikowano

Popratrzcie np na takiego hearthstona, gra na telefonie i komputerze wygląda niemal identycznie i jest w pełni grywalna. Po za tym dało się grać kiedyś w DO na telefonie z obsługą Flash Playera. 

Opublikowano

Drogi kolego, ale jest wiele gier w których możesz pograć jak i na komputerze jak i na telefonie, jest jedna gra podobna do DarkOrbit i na jednym koncie możesz pograć, nie pamiętam jaka to jest gra ale jednak jest.

pocket starships, i to sie sprawdza, takie rozwiazanie jest jak najbardziej ok i przyjemnie sie w to gra nie wazne czy na tel czy na pc

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

BugPoint został wykupiony nareszcie ktoś może normalny ogarnie tą firmę. Mam nadzieję że wyjdzie to graczom na lepsze nie na gorsze chociaż jak wiadomo z perspektywy lat jak coś się zmienia w firmie komputerowej to nic na lepsze zawsze na gorsze.

Opublikowano

pocket starships, i to sie sprawdza, takie rozwiazanie jest jak najbardziej ok i przyjemnie sie w to gra nie wazne czy na tel czy na pc

A możliwe, zaraz sprawdzę czy to to, bo na iPhone to znalazłem i w tym samym czasie na PC..

EDIT - Tak, to jest własnie to. I własnie ta gra jest super, lecz DarkOrbit na telefon nie przewiduje zbyt dobrej przyszłosci, chyba że oddzielne serwery jak np WoT'a ;> Chociaż i tak WoTa można grać na iOS/Androidzie jak i na PC (tylko w Win10) , więc Ci co na kompie by grają to mają łatwiej niż na telefonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...