Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. początków gry

Espezaliate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem w miarę nowy do plemion, znam niektóre podstawy takie jak wojsko budować i atakować. Teraz mi jest potrzebna pomoc w tym jak mam rozbudowywać pierwsza wioskę pod off i kiedy co budować, również kiedy iść w pałac. Np, do jakiego poziomu eko rozbudować i w jakim czasie oraz stanie wojska. Również chciał bym się zapytać czy opłaca się podbić koczowników jeżeli nie ma żadnych dobrych wiosek do przejęcia aby zacząć budować defa, czy raczej budować offa i czekać na jakas ładna wioskę która się zwolni.

Daj "+" to nic nie boli, a ile pomaga.

Opublikowano

Zdecydowanie off pierwsza wioska.

Eko zalezy od okolicy niektorzy buduja 1/18/30 , bo maja dobry farming. Widywalem 1/1/3 eko i wioski 5.000 pkt z palacami i full offem + 30 zagroda. :)

Tu wszystko zalezy od ciebie i tego ile farmisz dziennie. Wojsko , farming , a jak zostanie eko. W 3 dni spokojnie stawisz stajnie i troche lk niekiedy w 2 dni sie udaje wyrobic.

Jednak co do eko lepiej je robic , bo jak wojsko padnie to odkuc sie jest cholernie ciezko.

Moje ustawienie to przewaznie 25/25/30. Ratusz 25 , Stajnia 17 , Rynek 15 , Koszarki 22 , Zagroda 30 , Spichlerz 30... murek i reszty nie robilem , chyba ze jak surka jest i widze , ze nie mam co z nia robic to wrzucilem mur czy cos dla wyrownania surki , handel to tez podstawa w tej grze nawet 40 jednostek daje duze zwroty , jesli jestes ekonomista to sobie przeliczysz produckje proporcjonalna do czasu wymiany rynkowej.

Przy zapelnionej zagrodzie 26/27 poziom mozesz myslec o jakims podboju , ale tylko gdy masz 4 szlachty i dobre plemie inaczej zapomnij o ugraniu ^^

Palac mozna miec ciagle , ale jest bezuzyteczny bez posiadania wojska niestety , a co za tym idzie surowcow.

Jak nic nie ma to zageszczaj teren dookola schemat 3 offy 2 deffy w poblizu lub inny rob :) Jak masz dobre plemie i sie czujesz mocny w offie 100% w off idz , jak poczatkowy no to polecam 3/2 jednak , bo 3/3 szkoda czasu na robienie deffa w obronie nikt jeszcze nie wygral swiata.

Opublikowano

Jak mi farmy wychodzi około 85k dziennie na pierwszej wiosce to najpierw rozbudować eko do jakiego poziomu aby mieć optymalne przychody?

Daj "+" to nic nie boli, a ile pomaga.

Opublikowano

Nie wiem nie odpowiem ci na to pytanie.

Uwarunkowane to okolica 

A) Ilu graczy farmi dookola

B.) Ile wiosek barbarzynskich w kwadracie 15 x 15 potem 30 x 30.

C)Czy oplaca ci sie eko czy tez farma na co sam sobie musisz odpowiedziec , a zauwaz , ze skoro duzo farmisz szybciej ci sie wraca , niz budowa eko.

Jezeli juz tak bardzo chcesz to 15/15/22 ci starczy poczatkowo mam nadzieje do lepszej produkcji Lekkiej.

Opublikowano

Jak dochodząc do pałacu nie wyfarmiasz dziennie więcej niż 100k to nie jest zbyt dobrze i myślę że warto pomyśleć o rozbudowie eko, przynajmniej ja tak robiłem.

Opublikowano

Nom tak jak koledzy wyżej zależy od farmy.

Ja buduję eko  20/20/20 (w tym czasie też wojsko). I nawet jak mam farmy 80k dziennie to eko jest dość duże i starcza surowca.

Dziś wyfarmiłem 75k moje eko wytwarza po 580 surka na godzine więc wszystko jest dopasowane. Jeżeli farmisz 150k to zrób toroche mniejsze eko a jak farmisz 30k to rób eko większe.

32b998e6fea0a0c163c3eff1ccb42959.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...