Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wezwanie do wosjka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Hejka dostałem wezwanie do wojska jako że miszkam za granicą skontaktowałem się telefonicznie i powiedziałem że od 7 lat mieszkam za granicą koleś powiedział że moge dać mojej Cioci/Kuzynce która jest w Polsce żeby zaniosła jakiś wniosek że nie mieszkam w Polsce, pytanie jest takie jak to zrobić?? :D

image.png

Opublikowano

moge sie mylić, nie jestem też tego pewien ale chyba musisz skontaktowac się z kimś z rodziny w Polsce że wysyłasz im papierek który mają zanieść gdzieś tam do jakiegoś podchorążego 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Dziwne, bo powinieneś poddać się procedurze ewidencyjnej. Na przyszłość takie rzeczy zgłaszaj w ewidencji ludności, że mieszkasz za granicą. Co do papierka, to wytyczne musi podać Ci ktoś z WKU.

Opublikowano

To nie jest wezwanie do wojska tylko na komisję wojskową , nie ma w Polsce żadnego poboru zwłaszcza że wojsko byle kogo nie bierze na służbę.

Wystarczy że ktoś z rodziny ruszy się na WKU i spyta, dostanie potrzebne dokumenty do wypełnienia, potem zanosi się tylko dokumenty OSOBIŚCIE z dokumentami tożsamości do ambasady wydział konsularny w celu potwierdzenia zamieszkania. i tyle.

Mi odebrali dokumenty i ambasada odsyłała do Polski wypełnione druki. 

Radzę to załatwić bo potem może być problem z odbiorem jakiegokolwiek polskiego dokumentu które śą zawsze potrzebne przy wyjeździe z kraju. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...