Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura i myszka oraz słuchawki

mati96111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam kupić sprzęt, który widać w temacie. Mój budżet to 240zł(wiem, mało). Ma służyć głównie do grania i chciałbym by oferty były z "morele.net" albo z media marktu czy saturna. Moimi faworytami są: słuchawki sennheiser hd 201, klawiatura tracer gaming mecano oraz myszka bloody v8m. Co myślicie o tym zestawieniu, co byście zmienili? Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz przepraszam, jeśli wsadziłem to do złego działu.

Opublikowano

Najlepszym zestawem bedzie: Superlux hd681 (+ ewentualnie zalman zm mic1) + microsoft wired 600 (logitech k120 tez sponio) + CM alcor (+ ewentualnie a4tech x7 500mp). Szczerze to sam wzialbym sobie tego tracera, bo mi sie podoba (choc idealny nie jest), z tym ze lepiej dolozyc do myszki w tym przypadku, chociaz w co grasz? I jaki masz chwyt? 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Gram głównie w battlefield'y i League of Legends oraz Mount and Blade(z naciskiem na 1 serię). Obecnie posiadam microsoft optical mouse 200, która posiada fingertip grip i do takiego jestem przyzwyczajony, ale przejście na inny nie powinno mi sprawić problemu.

Opublikowano

Gram głównie w battlefield'y i League of Legends oraz Mount and Blade(z naciskiem na 1 serię). Obecnie posiadam microsoft optical mouse 200, która posiada fingertip grip i do takiego jestem przyzwyczajony, ale przejście na inny nie powinno mi sprawić problemu.

A pasuje Ci to co podalem? Czy cos jeszcze kombinujemy?

Opublikowano

Hmm... Mam od kolegi ofertę słuchawki tracer dragon (które założył raz, bo chciał tylko paragon) za 40 zł. Podkładka a4tech x7 500, Myszka to może steelseries rival 100, klawiatura tracer mecano (może uda mi się tyle wyskrobać hajsu w co wątpię). Co z taką konfiguracją?

Opublikowano

Hmmm... Zobbaczy się. CO do klawiatury jak się nie uda wyskrobać dodatkowych funduszy to co myślisz o: tracer battle heroes squadron? 

Opublikowano

Jeśli nie potrzebujesz żadnych przycisków dodatkowych to na twoim miejscu zrezygnowałbym z kupna klawiatury droższej niż jakaś membranówka za 20zł. Bo tak naprawdę różnice pomiędzy tą za 20 a za 120 są głownie takie:
-podświetlenie

-klawisze multimedialne

-wykonanie

Jeśli chciałbyś poczuć stosunek cena-jakość w klawiaturze to tylko W PEŁNI MECHANICZNA (Trace Mecano to nie klawiatura mechaniczna) która sama jedna przekracza twój budżet. Jeśli do wydania masz 240 zł to powiedziałbym, że najlepiej zrobisz kupując SS Rival 100 w zestawie z podkładką + Superluxy HD681 i jeśli potrzebujesz mikro to Zalmana ZM-1.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Jeśli nie potrzebujesz żadnych przycisków dodatkowych to na twoim miejscu zrezygnowałbym z kupna klawiatury droższej niż jakaś membranówka za 20zł. Bo tak naprawdę różnice pomiędzy tą za 20 a za 120 są głownie takie:

-podświetlenie

-klawisze multimedialne

-wykonanie

Jeśli chciałbyś poczuć stosunek cena-jakość w klawiaturze to tylko W PEŁNI MECHANICZNA (Trace Mecano to nie klawiatura mechaniczna) która sama jedna przekracza twój budżet. Jeśli do wydania masz 240 zł to powiedziałbym, że najlepiej zrobisz kupując SS Rival 100 w zestawie z podkładką + Superluxy HD681 i jeśli potrzebujesz mikro to Zalmana ZM-1.

Akurat klawa za 20zl to sredni pomysl, dopiero za jakies 50 sa dobre, ktore serio duzo wytrzymaja, a klawisze sie nie zjada. (w/w) 

Opublikowano

-podświetlenie

-klawisze multimedialne

-wykonanie

Akurat klawa za 20zl to sredni pomysl, dopiero za jakies 50 sa dobre, ktore serio duzo wytrzymaja, a klawisze sie nie zjada. (w/w) 

Do tej pory mam klawiaturę membranową na szafie jeszcze pod to stare złącze, bo jest niezawodna. Na co dzień przerzuciłem się na mechaniczną. Za 20zł nie kupi dobrej z napisem GAMING ale bez juz jak najbardziej :)

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

Mi bardzo zależy na podświetleniu, ponieważ często robię sobie nocne sesje. Słuchawki to myślę, że wezmę swój pierwszy wybór- sennheiserki (mam w domu jeszcze jedną parę, tylko z wyrywanym jednym głośnikiem :( )Mikrofonu nie potrzebuję, mam fajny (trust starzz). Gdybym wziął SS rival 100 (139zł) i sennheiserki (79zł) oraz podkładkę 500mp( 19,99zł)to miałbym całe 2 zł na klawiaturę. Myślę iż powinienem trochę oszczędzić na myszcze. W teorii Bloody V8m wydaje się bardzo fajna. Jak jest w praktyce? Nie wiem. Koledzy mi to polecają, jednakże nie jestem co do niej przekonany. No nie wiem jak ja mam to zorganizować w tej cenie. 

Opublikowano

Zrezygnuj z podkładki i ew. zejdź do logitecha g100s (na allegro chodzą po ok. 80 zł), a wystarczy na Tracer avenger. Chociaż na twoim miejscu pchałbym się bardziej w Logitecha k120 i tego rivala

Opublikowano

Zaufaj mi, że wolisz mieć dobrą myszkę niż tracera w dłoni i podświetlenie na klawiaturze :P

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

Hmmm... najpierw kupię myszkę(SS Rival 100) i podkładkę( 500mp) oraz słuchawki(sennheiserki hd 201), a potem będę zbierać na tego tracer mecano

Opublikowano

Załatw sobie myszkę - Ravcore Typhon

klawiaturę - Ravcore Valravn

co do słuchawek nie pomogę bo już przekroczyłem budżet :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...