Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy na tym dobrze będzie mi sie grało ?

MAT0x2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o sprzęt, dokupiłem sobie do lapka, ponieważ jak sami wiecie niezbyt dobrze sie na nim gra, od razu uprzedzam że budżetowo wszędzie :D

Czyli tak, 

Klawiatura:

Tracer Shinook

Mysz:

Tracer Killer

Wiem że nie rozwinięte, ale nie będe wymieniał oczywiscie podkladki pod lapka z regulacja, albo podkladki pod myszke :)

Chodzi mi czy na tej myszce i klawie będzie sie w miare dobrze grało?

Opublikowano

Wszystko jest uzależnione od Ciebie, bowiem każdy ma inne gusta, jeżeli będziesz widział, że po prostu nie umiesz grać na tym zestawie, to sobie odpuścisz.

Opublikowano

Wszystko jest uzależnione od Ciebie, bowiem każdy ma inne gusta, jeżeli będziesz widział, że po prostu nie umiesz grać na tym zestawie, to sobie odpuścisz.

Oj nie sądze bym miał sobie odpuścić :D Nie mam zamiaru kasy w błoto wydawać, małej bo małej ale jednak.

Pytanie:

Na ile DPI gra się dobrze w skilla ? na razie gram na jakiejs biedronkowej myszce z 800 dpi, dlatego kupuje nową z 2400, tyle wystarczy ?

Opublikowano

Osobiście gram na 1000 DPI (max. 2400) przy myszce Tracer Battle Gunner Heroes i rozgrywka jest komfortowa.

A jak to wygląda na 2400 ? to nie jest tak że trudno w ogóle trafić w kogokolwiek ?

Opublikowano

Najlepiej mi się gra na 1000 DPI, przy 2400 kursor zbytnio przyśpiesza. Nie jestem przyzwyczajony do takich prędkości.  ;)

Opublikowano

Oj nie sądze bym miał sobie odpuścić :D Nie mam zamiaru kasy w błoto wydawać, małej bo małej ale jednak.

Pytanie:

Na ile DPI gra się dobrze w skilla ? na razie gram na jakiejs biedronkowej myszce z 800 dpi, dlatego kupuje nową z 2400, tyle wystarczy ?

Na ile sie dobrze gra w skilla?

Ja osobiscie gram na 2900 Dpi i 95 w grze jako , ze mam malo miejsca na biurku , ale szczerze jak grasz na 800 to zostan na tym i w grze sobie daj na 11/13 czy tez 19 i cwicz aima. Wszystko jest kwestia twojej wprawy i pamieci miesniowej reki. Jak zmienisz gwaltownie czulosc na 2400 i przykladowo 90 to bd cie cholernie bolec reka pierwsze dwa dni :)

Osobiście gram na 1000 DPI (max. 2400) przy myszce Tracer Battle Gunner Heroes i rozgrywka jest komfortowa.

A jak to wygląda na 2400 ? to nie jest tak że trudno w ogóle trafić w kogokolwiek ?

Jesli mysz z wspomaganiem jak moja to bardzo czula , wiec zrobienie 360 stopni obrotu to kwestia 1cm niekiedy mniej.

Da sie trafic po cwiczeniach oczywiscie , ale poczatkowo boli reka.

Najlepiej mi się gra na 1000 DPI, przy 2400 kursor zbytnio przyśpiesza. Nie jestem przyzwyczajony do takich prędkości.  ;)

Nie jestes nadczlowiekiem :D

Opublikowano

Jesli mysz z wspomaganiem jak moja to bardzo czula , wiec zrobienie 360 stopni obrotu to kwestia 1cm niekiedy mniej.

Ale po czym niby boli ręka ? :D zobacz sobie tą myszke w internetach, linka ci konkretnego nie będe podawał bo nie ma to sensu :P

Tracer Battle Heroes Killer 

Opublikowano

@MAT0x2

Będzie Ci się po prostu gorzej grało, jeżeli nagle zmienisz wartość DPI swojej myszy na wyższą. Po nawet kilkunastu minutach gry będzie Cię boleć dłoń, bądź cała ręka, a spowodowane to będzie tym, że nie jesteś jeszcze przystosowany do aktualnej myszki.

Opublikowano

Ale po czym niby boli ręka ? :D zobacz sobie tą myszke w internetach, linka ci konkretnego nie będe podawał bo nie ma to sensu :P

Tracer Battle Heroes Killer 

Nie mam potrzeby jej sprawdzania mysz jak mysz.

To samo jest gdy zmienisz myszke po tym jak kilka miesiecy czy rok uzywales jednej i tej samej i nagle kupisz inna to po prostu twoja reka potrzebuje czasu by sie dostosowac do tego jak ja objac. I kwestia poruszania nia. Tak wiec to jest porownanie do zmiany czulosci myszki i gwaltownego zwiekszenia Dpi i czulosci w grze.

@MAT0x2

Będzie Ci się po prostu gorzej grało, jeżeli nagle zmienisz wartość DPI swojej myszy na wyższą. Po nawet kilkunastu minutach gry będzie Cię boleć dłoń, bądź cała ręka, a spowodowane to będzie tym, że nie jesteś jeszcze przystosowany do aktualnej myszki.

Dokladnie sam tak mam nawet gdy zmniejszam czulosc juz po kilku minutach boli reka , wiec nie mam sensu zmniejszac , ani zwiekszac czulosci , ktora jest juz i tak spora. Jeden koreanski gracz ma podobna czulosc do mnie i gra swietnie , ale u nich to norma , bo maja wykrzywione rece :D

Znam jeszcze jednego Polaka co ma 3200 dpi i 100 w grze , ale mu nie idzie :)

Pozdrawiam i cwicz na danej czulosci na botach (Ai team death match) oraz w tutorial na mapach by cwiczyc peakowanie i by reka zapamietala rozne trudne do trafienia miejsca.

Kilka filmikow obrazujacych trening aima i pamiec reki

Poradnik jak dobrze peakowac

Trening pozycji na mapach + peakowanie

Trening aima i ruchow na botach w Ai death match

Opublikowano

Podobno jest ogromna różnica miedzy zmianą czułości, a zmianą dpi, z jednej strony na to samo wychodzi natomiast z drugiej, to przy zmianie dpi są płynniejsze ruchy.

Wczoraj próbowałem grać na czułości bodajże 60/70 w skillu tak by sobie zrobić odpowiednik większego dpi, nie bylem w stanie nawet biec z tym .. zobaczymy jak myszka sie będzie sprawowała, bo na razie zamówione jest :D możliwe że ten problem z biegnięciem jest spowodowany tez złą podkładką, ba to nawet nie jest podkladka :D używam jakiejś tekturowej z bloku, nigdy z prawdizwego zdarzenia nie mialem, ostatnio wlasnie pomyslalem a zeby sobie polepszyc to wszytko i zakupilem podkladke, myszke, klawe itd :D mam nadzieje ze zwiększy to w jakis sposob mojego skilla (oczywiscie chodzi o warunki gry, czym lepsze tym lepiej sie gra , czym lepiej sie gra tym lepszy skill :P ) z tego co widzialem to w tej myszce są 4 tryby, 800/1200/1600/2400 dpi, raczej wpierw będe korzystał z 1200, albo i nawet 800 ażeby do myszki sie przyzwyczaic.

Myślę że to racja że będzie ręka bolała przy dostosowaniu sie do nowej myszki, jest prawie 2x większa od mojej teraźniejszej, ale rowniez są " podkladki " pod palce, przez co nie bede jeździł nimi po podkladce, jak to sie teraz dzieje.

A co do botów, a weź mi nawet o nich nie mów.. jak teraz mam niezłe staty na team deatchmatch tak ostatnio sprobowalem pograc na all team to co ze mną te boty robiły to nie do pomyślenia.. po prostu widać różnice między botem a prawdziwym graczem  , tak dawno nie gralem z nimi ze az sie zapomnialo.

Opublikowano

Bo na botach cwiczysz ruch i pamiec miesniowa reki w tym swojego aima! Rozgrzewke warto robic na botach i trenowac swoj movement czyli ruchy dzieki ktorym trudniej cie trafic gdy grasz z graczami. 

Opublikowano

Bo na botach cwiczysz ruch i pamiec miesniowa reki w tym swojego aima! Rozgrzewke warto robic na botach i trenowac swoj movement czyli ruchy dzieki ktorym trudniej cie trafic gdy grasz z graczami. 

Nie wiem od czego to zależy, ale czasami trafiają mi się boty bardzo łatwe, a czasem bardzo trudne.

Opublikowano

Nie wiem od czego to zależy, ale czasami trafiają mi się boty bardzo łatwe, a czasem bardzo trudne.

No true, wczoraj bez najmniejszych problemów zabijałem ich .. przy 15 killach 3 zgony :P i to w 4 minuty, a tak jak mowilem, wczesniej to robili ze mną co chcieli 

Opublikowano

Lol to ja na luzie w 10 minut robie 120 killi. Sam przeciwko 8 botom , ale oczywiscie musisz dac sobie poziom latwy , a nie normalhy.

Skoro nie myslisz i zle celujesz to robia z toba co chca.

Tu liczy sie reakcja i precyzja strzalow w glowe , a nie nogi.

Opublikowano

Lol to ja na luzie w 10 minut robie 120 killi. Sam przeciwko 8 botom , ale oczywiscie musisz dac sobie poziom latwy , a nie normalhy.

Skoro nie myslisz i zle celujesz to robia z toba co chca.

Tu liczy sie reakcja i precyzja strzalow w glowe , a nie nogi.

Jak jesteś vip to sie nie dziwie, vip dla mnie jak cheater .. wszyscy którzy mają go powinni grać na swoich serwerach z innymi vipami, i by każdemu było lepiej :D 

Opublikowano

Yyyy... Vip nie ma nic do rzeczy i nie uzywam eo techowych broni.

Chyba , ze jak ammo w famasie mi sie skonczy to podniose bron od trupa jaka kolwiek.

Btw. jak grasz z botami to szkoda czasu na przelodowanie broni (Licza sie cenne sekundy i kille) , wiec warto po zuzyciu 30 pestek podnosic nastepna bron w ten sposob procz danej broni cwiczysz i inne.

I w dalszym ciagu nie wiem co ma vip do refleksu 0.o

Goldowe bronie sa tylko szybsze i lzejsze u vipa , a pistolety jedynie Op , bo z laserem i zwiekszony dmg.

Ahh i tylko niektore maja + do obrazen jak np. Hk jabberwock , ktorego mam i nie uzywam , bo lepiej mi sie strzela ze zwyklego bez eo techa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...