Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy administracja sfgame to oszuści?

DzojsonekxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ZagrajmyRazemTe

Proszę o ustosunkowanie się do wypowiedzi Gila:

""Jesli juz tak mówisz to:

- Pomysł mi sie nie podoba, wolałbym dodać 15 loch niż jakieś udziwnienia
- Silnik sfa jest ograniczony i nie wszystko jest proste i możliwe do napisania
- Ogólnie to ja odpowiadam za sama grę wiec nawet jesli nie chciałoby mi sie tego napisać to bym tego nie napisał i nie masz tutaj nic do gadania""

Z niej wynika, że silnik nie jest WASZ.

Dlatego osobiście podchodzę sceptycznie do tego nowego serwera. Nie zamierzam płacić $ za usługę która zostanie z dnia na dzień zamknięta.

A co do kwestii unbana to "Poczekamy zobaczymy".

Pozdrawiam,

withelm

UPDATE:

nah teraz ogarnąłem: http://www.mpcforum.pl/topic/1530855-perm-zagrajmyrazemte/ chyba jednak nie doczekam się odpowiedzi :D

Opublikowano

@withelm Wszystkie pliki ze strony serwera są nasze nie licząc swf'a - klient to oryginalny swf ( 50 tyś. linijek kodu ) nie dodamy 15 lochu, gdyż to podchodzi pod paragrafy Praw Autorskich. Wolę użyć SWF'a niż go dekompilować, za samo użycie, jeśli już Playa Games postanowi zamknąć mój serwer mogę dostać co najwyżej pouczenie i grzywnę, za dekompilacje i edycje jest do 3 lat pozbawienia wolności.

Opublikowano

@ZagrajmyRazemTe Mam projekty które mają po 1mln linijek kodu, więc to nie jest dużo, zwłaszcza w technologi flash.

Ale resumując nie WSZYSTKIE pliki są WASZE. Z tego wynika, że serwer nie ma pewnej przyszłości(sry ale zrobiłeś duży szum o tym serwerze).

Rozwiązanie tego problemu jest bardzo proste. Trzeba napisać swf od nowa ewentualnie wybrać inną technologie aby napisać SF'a.

Plusem tego rozwiązanie będzie:

1. Wykorzystania 100% technologi

2. Nikt się do Cb nie będzie straszył karami (zwłaszcza PG).

Wadą tego rozwiązania jest to, że na napisanie takiej gry potrzeba czasu. Jednak plusem jest to, że logikę już każdy zna bo zostanie ona podpatrzona z oryginału.

Myślę, że tak 6 miesięcy by pykło w napisaniu tego przeze mnie (było by szybciej gdyby nie studia/praca/ślub).

Jak by się sprężyć to da radę to wykonać w około 2.5 miecha.

Opublikowano

Z tym jest mega roboty, a jestem tak miernym programistą, że nigdy bym tego nie zrobił, wielkim minusem Twojego pomysłu jest to, że trzeba znaleźć kogoś kto podjąłby się napisania nowego swf'a i opłacenie go, podejżewam że to też by kosztowało.

Opublikowano

Taksi akurat opłacenie takiego czegoś zależało by od umowy. Sam zamierzam takie cudo zrobić jednak będzie ono na licencji GNU (w skrócie jak ktoś weźmie mój kod i go przerobi to będzie MUSIAŁ go udostępnić (: ).

Dodatkowo flash to technologia która umiera (powoli ale jednak). Patrz silverlight.

Opublikowano

@ZagrajmyRazemTe Mam projekty które mają po 1mln linijek kodu, więc to nie jest dużo, zwłaszcza w technologi flash.

Ale resumując nie WSZYSTKIE pliki są WASZE. Z tego wynika, że serwer nie ma pewnej przyszłości(sry ale zrobiłeś duży szum o tym serwerze).

Rozwiązanie tego problemu jest bardzo proste. Trzeba napisać swf od nowa ewentualnie wybrać inną technologie aby napisać SF'a.

Plusem tego rozwiązanie będzie:

1. Wykorzystania 100% technologi

2. Nikt się do Cb nie będzie straszył karami (zwłaszcza PG).

Wadą tego rozwiązania jest to, że na napisanie takiej gry potrzeba czasu. Jednak plusem jest to, że logikę już każdy zna bo zostanie ona podpatrzona z oryginału.

Myślę, że tak 6 miesięcy by pykło w napisaniu tego przeze mnie (było by szybciej gdyby nie studia/praca/ślub).

Jak by się sprężyć to da radę to wykonać w około 2.5 miecha.

To już lepszym rozwiązaniem jest przepisanie całej gry na html5 :)

­

1000093817-removebg-preview-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...