Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasza opinia/porady coś dodać lub ująć

shyBBy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej spaliła mi się karta graficzna wczorajszego poranka i postanowiłem wymienić kompletnie wszystko. Dużo nad tym rozmyślałem ale stwierdziłem, że sam nie dam rady i potrzebuje Waszej pomocy. Samemu wybrałem kilka komponentów ale mam problem z jeszcze kilkoma. Zamieszczam tutaj przygotowany przeze mnie nie kompletny zestaw.

Zestaw  

Opublikowano

może po prostu podasz budżet i jakie dokładnie chcesz podzespoły?

zmień gtx'a 970 na r9 390 od asusa ew. sapphire, proca na i5 6600k jeżeli będzie starczyło + psu na xfx 550/g550m, jeżeli ten pierwszy to musiałbyś zrezygnować z sapphire r9 390 (2x8pin) na rzecz only asus. nie chcę nic mówić, ale wziąłeś RAM DDR4 do procesora i płyty, które obsługują tylko ram ddr3. 

Opublikowano

@shyBBy w zestawie, który podałeś masz Procesor pod 1150, płyta pod 1151 (inny Socket (gniazdo procesora)) i z ramem DDR4, a ram, który ty dałeś to DDR3. Cały zestaw to syf.

Podaj budżet i pod co to ma być, czy będziesz podkręcać i wgl.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH

Nwm ok 3,5 tys.

Do grania

Na pewno gtx970

Procek na pewno intela

Troche bym sie pobawil w podkrecanie ale nie za duzo.

Zasilacz mam thermaltake smart 530W 80+ wystarczy ?

Opublikowano

@shyBBy masz tutaj porządny zestaw. Trochę ponad budżet, ale dałem ci DDR4 o taktowaniu 3200MHz (bardzo dobre), procesor z odblokowanym mnożnikiem (można kręcić) i płytę z lepszym chipsetem (Z170, na której można kręcić procesory). A do tego chłodzenie do procesora, co by się nie grzał, po OC.

Link: http://www.morele.net/inventory/info/Xa9f4f/

Opublikowano

@JacoH ok wszystko fajnie tylko mi powiedz co z zasilaczem. Czy ten co mam bedzie ok? Od razu nie mam zamiaru niczego podkrecac. Czy nie lepiej ten gtx od msi ?

Opublikowano

... napisałem już wyżej. Jest to taka sama karta jak tamte, ale jest tańsza. A kręci się też tak samo.

Opublikowano

Majster nie no to się wszystko kupy nie trzyma. Raz piszesz o budżecie 3500, potem podajesz zestawy za prawie 3900.... To jaki w końcu ten budżet?

Kiedy Ty to kupować zamierzasz?

Jaki masz monitor?

Skoro masz tego Thermaltake to po kij Ci nowy zasilacz? Przecież on sobie bez problemu poradzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...