Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie komputera

Korneluss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym ulepszyc troche moj kumputer wiec postanowilem zasiegnac rady od bardziej doswiadczonych no ale przyjdzmy do rzeczy.

Moj sprzet:

procesor: AMD Phenom II X6 1060T 2.9 Ghz

Ram: 4,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 668MHz (wiem tylko ze sa firmy Samsung wiecej info na jego temat nie moglem znalesc komp kupowany na allegro ;/)

Plyta glowna: MEDION MS-7646

Monitor i grafika: SyncMaster (1680x1050@60Hz)

1023MBNVIDIA GeForce GT 530 (MSI)
Dysk twardy: 465GB Western Digital WDC WD5000AAKX-001CA0 ATA Device
Zasilacz: FSP350-60emdn 350W

Na poczatku chciałbym kupic sobie 8bg ramu, bo do tego co mam to raczej 4gb nie dobiore i wlasnie tu moje pytanie jakie by kupic najlepiej by pasowalo narazie do reszty zestawu. Wraz z ramami chce wymienic zasilacz bo po zakupie ramow chce kupic karte graficzna pewnie 460gtx lub 550gtx i nie wiem jaka moc zasilacza wybrac. Prockiem narazie sie zajmowac nie bede bo to temat na troche pozniej. Na ram i zasilacz chcialbym wylozyc do 250 zl,na karte prawodpodobnie kupie uzywana wiec tez koszta do 400zl. Nie wiem czy wogle oplaca sie ulepszac taki komputer i czy to bedzie ladnie dzialalo z reszta kompa. Licze na pomoc.
Opublikowano

­Polecam Ci kupić kartę graficzną: Geforce GTX 660 za 400 spokojnie kupisz używaną

A co do zasilacza wziąłbym Antec v500w najwydajniejszy w swojej klasie

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Ulepszać się opłaca,procesor nie jest zły.

Czy umiałbyś ogólnie coś dołożyć czy podany budżet to max. ?

Przykładowo:

http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/

+

http://olx.pl/oferta/pamiec-ddr3-goodram-4gb-pc1333-cl9-polecam-CID99-IDeCpMr.html#58a96d03b9

+

Dołożyłbym do : http://olx.pl/oferta/palit-geforce-gtx750ti-2gb-gddr5-CID99-IDeCndD.html#d5e0e9ff3a

I to jest opłacalne jeżeli twój procesor,na tej płycie da się podkręcić [mówimy o bardziej wymagających rzeczach].

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

jesli chodzi o budzet to sie zwiekszy na poczatek miesiaca :) tylko ze te ramy co podales nie wiem czy sie zgraja z moimi wiec wolalbym kupic odrazu 8gb jakies nowe z tego co czytalem o plycie to moge wlazoc max 1333 MHz, a jesli chodzi o procesor to nie mam pojecia czy da rade na tej plycie go podkrecic

Opublikowano

Ale napisz mniej więcej jaki Będziesz miał budżet.

Bo jeżeli 900/1000zł i w górę,to się już nie opłaca nic robić.

Wtedy byś go sprzedał i dołożył,a z używanych za nie całe 2000zł idzie wyrwać coś dobrego.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...