Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Propozycja publikacja serwerów Metin2

Mati.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że piszę propozycję w tym dziale, ponieważ w tamtym trzeba mieć 150 postów, a ja posiadam ok. 50.

Jeżeli nie problem to proszę o przeniesienie go w tamten dział.

Chciałbym poruszyć dzisiejsze serwery Metin2, których z miesiąca na miesiąc powstaje coraz więcej, a do tego na gotowych plikach, które są udostępnione w dziale "pliki serwerowe".

Chodzi o to, że moja propozycja jest taka, aby przy publikowaniu zapowiedzi, czy też oficjalne prezentacji była moderacja  tematu, ponieważ prawie większość serwerów jest na gotowych plikach, bądź nic nowego nie ma w sobie serwer, i dzięki czemu ludzi odtrąca granie na polskich serwerach i uciekają na niemieckie czy też angielskie, czy też w ogóle w Metin'a.

Ja osobiście już nie gram na polskich serwerach, ponieważ większość jest pod hajs oraz szybko padają, jedynie mogę zagrać wtedy, gdy wiem, że właściciel czy technik jest ogarnięty i dąży do tego, aby na serwerze grało jak najwięcej ludzi oraz gdy serwer jest godny uwagi.

hN7JeI6.png

Opublikowano

Wystarczy zrobic modernizacje tematow by kazdy temat werfikowal ktos z team dzialu mt2

Jestem tego samego zdania, serwery robią teraz tylko dla hajsu, zero własnego wkładu.

Poproś PCK, żeby zrobili serwer dla graczy, nie dla hajsu. Nie ma wymogu, by inwestować w IS.

Chcesz wkład własny, to postaw serwer od zera. Na nie.

-->Wyjdz

ban.gif

Opublikowano

Jestem tego samego zdania, serwery robią teraz tylko dla hajsu, zero własnego wkładu.

Poproś PCK, żeby zrobili serwer dla graczy, nie dla hajsu. Nie ma wymogu, by inwestować w IS.

Opublikowano

Ale rozumiesz człowieku, że znajdą się ludzie co włożą hajs w is i potem hajs się zgadza i uciekają i serwer pada?

hN7JeI6.png

Opublikowano

Ale rozumiesz człowieku, że znajdą się ludzie co włożą hajs w is i potem hajs się zgadza i uciekają i serwer pada?

No to nauczą się i następnym razem nie włożą hajsu w is > serwery robione na szybko z gotowców nie będą miały zysku > żeby mieć zysk będzie trzeba postawić jakiś stabilny, własny konkret > scena polskich privów rozkwitnie.

Opublikowano

No to nauczą się i następnym razem nie włożą hajsu w is > serwery robione na szybko z gotowców nie będą miały zysku > żeby mieć zysk będzie trzeba postawić jakiś stabilny, własny konkret > scena polskich privów rozkwitnie.

Jestes albo glupi albo nie wiesz co piszesz. Ludzie jak widza serwer z gotowca (przewaznie gotowiec to pliki serwera ktory upadl) wchodza i graja i wydaja kase na IS bo sa naiwni i beda zawsze. Pozniej cierpia na tym bo serwer pada i tez cierpi rynek metina bo takie scierwa go psuja tworzac takie gowno dlatego powinna byc weryfikacja serwerow lepsza bo teraz to nawet SS weryfikujace sa obrobione i nawet niektore serwery maja tylko wycinek z napisu "dla mpc". Dlatego tez trzeba cos z tym zrobic albo usunac ten dzial w pizdu bo serio szkoda potencjalnych graczy.

ban.gif

Opublikowano

@alchemik1 to może weryfikację licencji też wprowadzić? Serwer z licencją jest gwarancją stabilności.

Skoro i tak już "można" tworzyć własne serwery, to nie widzę powodu, by ograniczyć innych.

Jak ktoś chce robić serwer pod IS, to niech robi.  Rozumiem, że można troszczyć się o graczy naiwnych, ale jeśli sami się k***a nie nauczą, to zawsze będą podatni na oszustwa.

Rynek jest stały. Nic się nie psuje. Gówno upada, powstaje nowe. Serwery, które mają stać, stoją.

@Pan Szymek @Valze @Why @kwiatmix @Ravoner @tripipi

Oceniać istniejące, a także utworzyć nowy temat zawierający jedną lub więcej sugestii może każdy użytkownik, który posiada co najmniej 150 postów. Jeżeli jest to propozycja dodania nowego działu dotyczącego gry musi ona zawierać jej opis.

Opublikowano

@alchemik1 to może weryfikację licencji też wprowadzić? Serwer z licencją jest gwarancją stabilności.

Skoro i tak już "można" tworzyć własne serwery, to nie widzę powodu, by ograniczyć innych.

Jak ktoś chce robić serwer pod IS, to niech robi.  Rozumiem, że można troszczyć się o graczy naiwnych, ale jeśli sami się k***a nie nauczą, to zawsze będą podatni na oszustwa.

Rynek jest stały. Nic się nie psuje. Gówno upada, powstaje nowe. Serwery, które mają stać, stoją.

@Pan Szymek

Oceniać istniejące, a także utworzyć nowy temat zawierający jedną lub więcej sugestii może każdy użytkownik, który posiada co najmniej 150 postów. Jeżeli jest to propozycja dodania nowego działu dotyczącego gry musi ona zawierać jej opis.

Skoro sadzisz ze rynek jest staly to jestes niedoinformowany. Jesli nikt nie zrobi porzadku z gownem to one bedzie ciagle dlatego wez chlopie wyjdz bo juz patrzec na ciebie nie moge i twoj lewacki rozum

ban.gif

Opublikowano

"Lewacki rozum" to wejdzie chyba w kanon polskiego słownictwa. Tak sobie powiem, bo nie mam co powiedzieć.

Trzeba zmotywować GameForge, żeby zrobił porządek z polskimi serweramy prywatnymi.

Nie uważasz, że posiadanie licencji, jako wymóg, będzie najlepszym rozwiązaniem? Licencja trochę kosztuje, więc serwer, który ją posiada, będzie od razu wiarygodniejszy.

@Mati. uwziąłeś się na tych twórców. Wina chyba leży po obu stronach. "Twórcy", którzy w dużej mierze gówno potrafią. Gracze, którym wystarczy pomachać bananem, aby wypierdolili kasę.

Nie powinno się czegoś na siłę zmieniać. Sortowanie serwerów gówno da, bo będzie mały wybór. Skoro są rzekomo bezpieczne serwery, to czemu ludzie idą na gówno? 

Ucieczkę na niemieckie mogę zrozumieć. Sam gram na jednym. Ludzie są normalni. Nie ma żadnych uprzedzeń. Taki zespół w rodzimym kraju zarabia wystarczająco, by nie być pazernym na kasę.

Dlaczego miałyby nastąpić takie zmiany? Powinniście się cieszyć, że mpc w ogóle pozwala na takie procedery z priwami. Ograniczanie innych byłoby bardzo nie na miejscu.

Robić porządek z chujowymi serwerami chcecie. Kiedy porządki z chujowymi graczami? Społeczność metina niezmienna od lat, więc nie można się dziwić, że ktoś wykorzystuje okazję do zarobienia łatwych pieniędzy.

Gdyby gracze mieli odrobinę rozumu, to takie serwery powstawałaby tylko po to, żeby postać pare godzin z liczbą 0 na liczniku. Skoro jednak powstają i ludzie na nie wchodzą, to znaczy, że popyt jest.

Tak działa rynek :)

@leonidas

"Człowieku Ty chyba nie wiesz na czym polega to wszystko, także weź się nie odzywaj...."

Zauważyłem, że każdy z was nie potrafi normalnie odpowiadać. Podałem pewne fakty/argumenty. Pewnie trochę racji mam.

Jedynie odpowiedzi jakie potraficie napisać to "wyjdz!" "nie znasz sie". Zatem wyjaśnij mi na czym to polega. P******** bez argumentów łatwo ;)

Z tym wyjaśnieniem to sarkazm, bo i tak wiem, że c***a masz w temacie do powiedzenia.

Nikt nie wie więcej/lepiej. Każdy ma swoją rację, swoje poglądy. Ja przedstawiłem swoje. Może ty teraz przedstaw swoje, bo tak wchodzić do tematu bez niczego sensownego do powiedzenia, to w sumie spam.

Chyba nie widzę w tym problemu, że nie znam twej osoby. Przeczytaj jeszcze raz, co napisałeś. Szkoda mi takich roztropków, że przy paru argumentach paluszki na klawiaturze im się mylą.

Multikonto jest zabronione przez regulamin. Report.

Opublikowano

"Lewacki rozum" to wejdzie chyba w kanon polskiego słownictwa. Tak sobie powiem, bo nie mam co powiedzieć.

Trzeba zmotywować GameForge, żeby zrobił porządek z polskimi serweramy prywatnymi.

Nie uważasz, że posiadanie licencji, jako wymóg, będzie najlepszym rozwiązaniem? Licencja trochę kosztuje, więc serwer, który ją posiada, będzie od razu wiarygodniejszy.

@Mati. uwziąłeś się na tych twórców. Wina chyba leży po obu stronach. "Twórcy", którzy w dużej mierze gówno potrafią. Gracze, którym wystarczy pomachać bananem, aby wypierdolili kasę.

Nie powinno się czegoś na siłę zmieniać. Sortowanie serwerów gówno da, bo będzie mały wybór. Skoro są rzekomo bezpieczne serwery, to czemu ludzie idą na gówno? 

Ucieczkę na niemieckie mogę zrozumieć. Sam gram na jednym. Ludzie są normalni. Nie ma żadnych uprzedzeń. Taki zespół w rodzimym kraju zarabia wystarczająco, by nie być pazernym na kasę.

Dlaczego miałyby nastąpić takie zmiany? Powinniście się cieszyć, że mpc w ogóle pozwala na takie procedery z priwami. Ograniczanie innych byłoby bardzo nie na miejscu.

Robić porządek z c**jowymi serwerami chcecie. Kiedy porządki z c**jowymi graczami? Społeczność metina niezmienna od lat, więc nie można się dziwić, że ktoś wykorzystuje okazję do zarobienia łatwych pieniędzy.

Gdyby gracze mieli odrobinę rozumu, to takie serwery powstawałaby tylko po to, żeby postać pare godzin z liczbą 0 na liczniku. Skoro jednak powstają i ludzie na nie wchodzą, to znaczy, że popyt jest.

Tak działa rynek :)

Człowieku Ty chyba nie wiesz na czym polega to wszystko, także weź się nie odzywaj....

Ale rozumiesz, że nawet jeśli mpc zabroni publikacji to i tak reklama na yt da swoje...

Twórcy gówno umieją?, chyba Ty gówno potrafisz, bo choćby taki deco w c**j potrafi i ty nie wiesz z kim dyskutujesz...

@Pan Szymek

Skoro sadzisz ze rynek jest staly to jestes niedoinformowany. Jesli nikt nie zrobi porzadku z gownem to one bedzie ciagle dlatego wez chlopie wyjdz bo juz patrzec na ciebie nie moge i twoj lewacki rozum

Szkoda zachodu w tłumaczeniu, zawsze oni wiedzą więcej i lepiej.

/Mati - Konto kolegi.

Opublikowano

Imo kolejka moderacyjna to fajne rozwiązanie. Można wtedy prównać czy to serwer na kradzionych elementach, bądź autorski.

Na tak.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...