Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobre filmy z gatunku Dramat

Manna;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuję jakiś fajnych filmów z gatunku Dramat. Wiadomo nie muszą być to tylko i wyłącznie dramaty, mogą być też typu Dramat/Thriller czy inne, takie jakby łączone [ nie wiem jak to dokładnie określić] . Prosił bym jednak o nie podawanie takich najpopularniejszych filmów z tego gatunku gdyż zapewne 90% z nich widziałem :>

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Wiesz jest tyle bardzo dobrych filmów z tego gatunku nawet tych mniej znanych ze ciężko coś polecić, możesz bardziej określić czego szukasz ? 

Starałem się wybrać te mniej znane, ale było ciężko no i dodałem krótki opis aby było łatwiej ci coś wybrać. Napisz mi co z tych poleconych już oglądałeś.

Coś z Polskiego:

"Pogoda na jutro" Józef który spędził kilka lat w klasztorze opuszcza go i konfrontuje się ze swoją rodziną po latach... Moja ocena 7/10

Zagraniczne 

"Wyspa skazańców" Bardzo dobre skandynawskie kino, film opowiada o siedemnastolatku który trafił do poprawczaka na pewnej wyspie. 8/10

"Bronson" Film opowiada o kiedyś najniebezpieczniejszym więźniu w Anglii 8/10

"Upadek" Ten film jest dość znany ale często ludzie go mylą z filmem o tym samym tytule który opowiada o upadku Hitlera dla tego tutaj go dodałem. Film opowiada o facecie próbującym dotrzeć na urodziny swojej córki, w trakcie wyprawy napotyka różne utrudnienia i puszczają mu nerwy. Moja ocena 10/10

"Fala"  Nauczyciel historii stara się wyjaśnić uczniom niebezpieczeństwa związanie z nazizmem, przeprowadza eksperyment, który wymyka się spod kontroli... Dobre niemieckie kino, moja ocena 7,5/10

"Odnaleźć siebie" Henry traci pamięć w wyniku postrzału, mowę, oraz sprawność fizyczną. Z pomocą żony stara się wrócić do pełnej sprawności 7/10

"Moja lewa stopa" Historia sparaliżowanego artysty malującego obrazy lewą stopą, może wydawać się nudny ale dojrzałemu widzowi zapewne się spodoba 8/10

"Dziewczynka w trampach" walka młodej dziewczynki z zasadami Koranu. 6/10 

"Podkręć jak Beckham" Młoda hinduska dziewczyna wstępuje do żeńskiej drużyny footballowej 6/10

Wybacz ze napisałem to tak chaotycznie i zapewne z błędami ale jest już dość późno a ja jestem senny :p

49yxrs.png

Opublikowano

@hoopek_10 z tego co podałeś to tylko Wyspę skazańców oglądałem - zaje*isty film :)

co do reszty na pewno obczaję :D Ogólnie to ciężko mi określić jakie to by miały być filmy :D musi mi się zwyczajnie spodobać i no, jakiś kryteriów co do filmów nie mam jednak żeby łapały się pod gatunek dramat, gdyż jakoś lubię filmy tego typu :) Dzięki za propozycje ;]

;-)

Opublikowano

@tripipi , @Karyvlea dzięki za propozycje :D macie po lajku :)

Wczoraj to Miasto Boga sobie obejrzałem :> , niektóre co podaliście widziałem ale dzięki dzięki

Jak ktoś ma inne propozycje śmiało :D

;-)

Opublikowano

'just before i go'

Film powyżej raczej pasuje do kategorii Komedia.. niż dramat :) ciężko tutaj o taki gatunek jeśli główny aktor to postać z american Pie i kojarzy się głównie ze śmiechem..:D:D:D

Obejrzyj :

- " W pogoni na szczęściem " 

- " Przebudzenie "

- " Skazani na shawshank " 

WKO8OY2.png

Opublikowano

'just before i go'

Film powyżej raczej pasuje do kategorii Komedia.. niż dramat :) ciężko tutaj o taki gatunek jeśli główny aktor to postać z american Pie i kojarzy się głównie ze śmiechem.. :D:D:D

Jest to dramat ze śmiesznymi momentami.

Dodam też 

-Droga przez texas (w opisie filmu pisze że jest komediowy, lecz śmieszmy moment jest może 1)

-wszystko za życie (przygodowy dramat biograficzny)

-doskonały świat

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...