Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie Karty Graficznej

ProBoszczo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Chciałbym podkręcić swoją karte graficzną aby uzyskać więcej fps takie gry jak np. cs go , potrzebował bym jakiegoś człowieka który by mi podpowiadał co mam robić i jak z góry dzięki , mój sprzęt to : 

Procek słaby : Intel Core 2 Duo 3.00 GHz

Ram : 4 GB DDR2

Karta Graficzna : Gtx 550 ti 

System 64 Bit

Opublikowano

Pobierz np msi afterburner i jedziesz z koxem, kazda karta kreci sie inaczej, lecisz co 5mhz np i sprawdzasz temperatury i stabilnosc, ale od razu Ci mowie, w csie nie bedzie raczej wiecej fps, u Ciebie to procek ssie

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Podaj płytę główną. Jeżeli masz dobrą płytę, to masz możliwość włożenia sobie Xeona (odpowiednika Core 2 Quada), który kosztuje około 100zł ;)

To by ci dało bardzo dużego kopa, wtedy myśleć o OC możesz (i procesora i grafiki). Teraz OC grafiki nie da ci za dużo.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

teraz tak powiedz mi ile tych fpsów masz a ile potrzebujesz i podaj ile ma hz monitor . bo po cholerę masz wykręcać więcej jeśli monitor nie uciągnie @ProBoszczo

aha w takich tematach zawsze podawaj mobo > płytę główną

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

Pobierasz msi after burner i zwiększasz power limit na maxa i z core clock co 10-15 mhz mozesz zwiększać i sprawdzać temperatury.

Tak jak wyżej koledzy wspomnieli procek ssie, a cs bardziej pod cpu jest, więc za dużo nie wyciągniesz.

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...