Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League Of Legends a flame.

KiemaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam, założyłem ten temat by poznać wasze opinie na temat tego w którą stronę zaczął podążać LoL, dostałem przed chwilą 2 perm bana.

Pierwszy ban, był słuszny i w sumie nie dziwi mnie to, bo to ile wtedy jadu wkładałem w tą grę było wręcz masakryczne.

Jednak nie jestem wstanie stwierdzić jakim cudem dostałem bana na drugim koncie w momencie gdy jedyne co mówiłem to, to by ktoś inaczej spróbował następnym razem zagrać.

Podejrzewam że Riot przestał już nawet sprawdzać to czy ktoś jest banowany słusznie czy nie. Wydaje mi się wręcz że po prostu z automatu wystarczy że dostaniesz 10 reportów i ban leci.

I teraz dochodzimy do sedna tematu:

Czy Riot banuje ludzi słusznie?

I Jak powinno się pozbyć Toksycznych osób?

Osobiście zaczynam wątpić w to iż Rito stara się pozbyć toksycznych graczy,

a nawet jeśli ich ilość wręcz narasta i to przez złe dzielenie graczy na 'dobrych" i 'złych"

System 'banowania" praktycznie skupia się na tym czy kogoś obrazisz, a nie kogo obrażasz i z jakiego powodu to robisz.

1326728565-U383707.png

Opublikowano

System 'banowania" praktycznie skupia się na tym czy kogoś obrazisz, a nie kogo obrażasz i z jakiego powodu to robisz.

Bo tak powinno być, nigdy nie jesteś upoważniony do obrażania jakiegokolwiek gracza nawet jeśli myślisz że mu się to należy i jest on skończonym ch***. Jeśli to robisz, łamiesz regulamin i koniec. Mnie osobiscie wkurza czytanie jak jakiś pajac na chacie przezywa kogokolwiek. 

Toksyczności nigdy się nie pozbędą, zawsze była, jest i będzie pomimo że myślę że ich system kar/banowania czy jak chcecie go nazwać jest dość dobry, i nie podzielam opinii że banują za nic, "randomowo"; bo tak nie jest. Btw jeśli dostałeś perma za toksyczność to musiałeś dostać przed tym parę ostrzeżeń, restrykcji chatu, itp. Trzeba było wtedy zrelaksować sutki. 

Opublikowano

Ten cały system jest k***a zjebany na pizde c**j ich to powinno obchodzić czy flejmie istotne jest to czy wygram gre nie ważne jakim sposobem.Jakiś golem ma w 10 minucie 0/7 no kuwa 7 razy sie wyjebać w 10 minucie to trzeba mieć rozdwojenie jaźni i co ja mam mu napisać don't worry i stracić 30 min i punkty nie mówiać jak mam juz przez te psy zjebane mmr.Chuj z tym ,że robie dajmy 5.0 jak dostaje dejwa od talona który ma 7/0 wraz z ich topem nie wspominajac o tych zjebany junglerach co robia 1 ganka na 30 min jak cie typek puszuje elo/

Opublikowano

Mam nadzieje, że bana którego dostałeś, dostałeś dzięki mnie :*
Dziwne bo ja jakoś bana nigdy nie dostałem za flame ani ostrzeżenia a też "flejmie" tylko jak mam do tego podstawy tzn. ktoś jest serio c*****y
post-401540-0-35054800-1458348685_thumb.png

Opublikowano

ziomek

Dziwne bo ja jakoś bana nigdy nie dostałem za flame ani ostrzeżenia a też "flejmie" tylko jak mam do tego podstawy tzn. ktoś jest serio c*****y
attachicon.gifsdfsdfs.png

a na screenie sam flamisz że zabiłbyś vayne która ci przegrała gre....

Opublikowano

ziomek

attachicon.gifsdfsdfs.png

a na screenie sam flamisz że zabiłbyś vayne która ci przegrała gre....

A no, farmiąc całą grę mieć 130 cs w 35 minucie to k***a nie lada wyczyn jak jesteś na poziomie golda powinieneś potrafić farmić...

Także tego 

post-401540-0-80674900-1458382476.png

Opublikowano

Ostatnio dostałem 10 restrykcji na czat i powiem Wam że tym sposobem da się poprawić zachowanie gracza! :)

Tym sposobem Riot pozbyłby się toksycznych graczy i przywrócił ich na tą dobrą stronę. Banowanie powinno być przeznaczone do osób oszukujących, boostowanych czy innego tego typu. Za wyzywanie, toksyczność dać restrykcji 500 i po problemie, skończą pisać niepotrzebnie! ;)

System banowania był i jest za przeproszeniem do dupy bo to czy dostaniesz bana czy restrykcję decydują reporty od graczy, a sam Riot nie sprawdza tego co tak naprawdę zrobiłeś, ale trzeba przyznać że od 2015 ten system i tak lepiej działa niż w 4 i 3 sezonie.

Opublikowano

Według mnie są niesłuszne nasz midder był feederem od samegoc początku wbijal pod tower i ginął oraz flamił na wszystkich co chwile na capslocku : F**KING NOOB TEAM, BASTARDS , OMG LEARN TO PLAY MORONS,I HATE YOU,I F**K YOUR MOTHER

i była sytuacja że chciał blue a grał annie (wiadomo dostajesz mane z Q)

więc pomyślałem niech spierdala 2/10 w 14 minucie i chce blue ? Wiec odpisałem mu: roses are red violets are blue,i need this blue so mid stfu

On napisał : F**K YOU REPORTED B***H

Odpisałem what a kid, i muted you.

I już wiecej nie widziałem co pisze a on wkoncu poszedł afka. A najlepsze że po meczu dostałem chat restricta

Rito Logic

Opublikowano

Bo tak powinno być, nigdy nie jesteś upoważniony do obrażania jakiegokolwiek gracza nawet jeśli myślisz że mu się to należy i jest on skończonym ch***. Jeśli to robisz, łamiesz regulamin i koniec. Mnie osobiscie wkurza czytanie jak jakiś pajac na chacie przezywa kogokolwiek. 

Toksyczności nigdy się nie pozbędą, zawsze była, jest i będzie pomimo że myślę że ich system kar/banowania czy jak chcecie go nazwać jest dość dobry, i nie podzielam opinii że banują za nic, "randomowo"; bo tak nie jest. Btw jeśli dostałeś perma za toksyczność to musiałeś dostać przed tym parę ostrzeżeń, restrykcji chatu, itp. Trzeba było wtedy zrelaksować sutki. 

Wszystko to co mówisz jest prawdą, jednak czemu Rito nie leczy choroby od korzeni?

W 70% osoby które tutaj się wypowiadały dostały bana za flame, podczas gdy wystarczyłoby trwałe wyłączenie komuś czatu ewentualnie kary.

Rito zapomina, że agresja nie rodzi się z niczego, a same reporty stały się praktycznie codziennością i w każdym meczu jakiś 'report" musi iść.

Nie jestem wstanie zrozumieć tego, że polityka 'poprawiania" community skupiła się na Twoim słownictwie a nie umiejętnościach w grze, przez co sporo osób które znam wręcz odchodzi od tej gry, bo tracą nie tylko nerwy ale i cierpliwość, bo w końcu ile można mieć gier przegranych, bo ktoś z Twojej drużyny postanowił po raz 10  iść afk/zfeedować? :)

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Wszystko to co mówisz jest prawdą, jednak czemu Rito nie leczy choroby od korzeni?

W 70% osoby które tutaj się wypowiadały dostały bana za flame, podczas gdy wystarczyłoby trwałe wyłączenie komuś czatu ewentualnie kary.

Rito zapomina, że agresja nie rodzi się z niczego, a same reporty stały się praktycznie codziennością i w każdym meczu jakiś 'report" musi iść.

Nie jestem wstanie zrozumieć tego, że polityka 'poprawiania" community skupiła się na Twoim słownictwie a nie umiejętnościach w grze, przez co sporo osób które znam wręcz odchodzi od tej gry, bo tracą nie tylko nerwy ale i cierpliwość, bo w końcu ile można mieć gier przegranych, bo ktoś z Twojej drużyny postanowił po raz 10  iść afk/zfeedować? :)

Za afki są bany (i tu zgodzę się w 100% że takich ludzi trzeba karać, zawsze jeśli było to z premedytacją), lecz za feedowanie nie, i tu chyba leży problem ludzi, że nie rozumieją tego że w tej grze słaba gra nie jest karana, hello, ktoś musi feedować bo w końcu ktoś musi wygrać. Wyobraź sobie grę bez ani jednego feedera w grze, minuta 40, 0 - 0 w killach, w ch** farmy, UUUAAAAAU, ale z*******a gra! I wkurza mnie fakt że ci ludzie którzy ciągle zrzekają mówią tylko o tych grach w których mają afka lub feedera po swojej stronie drużyny. Prawda że nigdy nie widziałeś nikogo na tym forum żeby skarżył się na to że we wrogiej drużynie był afk lub feeder? Prawda że nie? Raz się ma, raz się nie ma, raz jest we wrogiej drużynie, raz w naszej, więcej razy czy mniej... Miałeś go przez 10 gier z rzędu? Bad day, jutro więcej i lepiej, po prostu cieszcie sie grą.

Opublikowano

Podstawą jest to, że system jest wadliwy. Właściwie to nie wiem czy są jakieś potwierdzone informacje nt. samego sposobu rozpatrywania raportów i banowania ale myślę, że gdy gracz otrzyma dużą ilość raportów w jednej grze to jest ostrzegiwany/blokowany z automatu. Rioterów nie jest na tyle dużo by rozpatrywać każdy raport z osobna.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Za afki są bany (i tu zgodzę się w 100% że takich ludzi trzeba karać, zawsze jeśli było to z premedytacją), lecz za feedowanie nie, i tu chyba leży problem ludzi, że nie rozumieją tego że w tej grze słaba gra nie jest karana, hello, ktoś musi feedować bo w końcu ktoś musi wygrać. Wyobraź sobie grę bez ani jednego feedera w grze, minuta 40, 0 - 0 w killach, w ch** farmy, UUUAAAAAU, ale z*******a gra! I wkurza mnie fakt że ci ludzie którzy ciągle zrzekają mówią tylko o tych grach w których mają afka lub feedera po swojej stronie drużyny. Prawda że nigdy nie widziałeś nikogo na tym forum żeby skarżył się na to że we wrogiej drużynie był afk lub feeder? Prawda że nie? Raz się ma, raz się nie ma, raz jest we wrogiej drużynie, raz w naszej, więcej razy czy mniej... Miałeś go przez 10 gier z rzędu? Bad day, jutro więcej i lepiej, po prostu cieszcie sie grą.

Nie mówię tutaj o przypadkowej słabej grze, ale o usilnym niszczeniu komuś rozgrywki (co się dzieje już na pierwszy poziomach). Dam tutaj przykład:

Dzisiaj dostałem gracza który wszedł do lobby nic nie powiedział, po czym ostatnie 15 sekund przed autolockiem w momencie w którym Ja już locknąłem swoją postać będąc pewnym że temu jungla podpasuje, postanowił napisać 'top" i locknął swoją postać i nie miałbym do niego pretensji o to w końcu niski poziom, nie zawsze każdy ogarnia. Ale koleś jako iż Ja nie chciałem bez smite'a iść jungli zaczął trollować, skończył mecz mając 2/24.

Każdemu może trafić się gorszy lub lepszy mecz. I nie mówię o tego typu graczach, bo sam mam mecz kiedy nie jestem wstanie nic zrobić i kończę go będąc carrowanym.

Mówię tutaj o typowym i złośliwym trollingu czy feedowaniu, który zdarza się praktycznie W CO 3 MECZU.

Niech flamer będzie karany, ale innego typu 'gracze" też powinni być.

1326728565-U383707.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...