Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop 14k?

lukaszluka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem, że już pisałem temat i od razu na  wstępie zaznaczam, że ten laptop o którym pisał zamówiłem i doszedł do mnie mój kolega z którym mieszkam w akademiku mówi, że chciałby dołożyć drugie tyle i kupić wspólnie dużo lepszego laptopa a jako iż jest 14 dni na odesłanie to moge odesłać i wybrać lepszego. OCEŃCIE TEGO LAPTOPA:

HYPERBOOK X77DM-G [P775DM-G]

Ekran17,3" LED Full HD 1920 x 1080, Matowy IPS NVIDIA G-SYNC
Kalibracja ekranu0 Brak
ProcesorIntel Desktop Core i7-6700K, Skylake, 4 x 4.2GHz, 8MB Cache, 95W
Karta GraficznaNVIDIA GeForce GTX 980 8GB GDDR5 [DESKTOP EDITION]
KlawiaturaPodświetlana klawiatura z serii X - Układ US, Full Color LED
Pamięć RAM32 GB (4 x 8) DDR4 2133 MHz CL15
Dysk SSD M.2Samsung SSD 256GB 950 Pro M.2 2280 6Gb/s (odczyt/zapis; 2200/900 MB/s)
Drugi dysk SSD M.20 Brak
Dysk twardy 2,5"240 GB SSD CRUCIAL BX200 SATAIII (540 / 490 MB/s)
Drugi Dysk Twardy 2,5"0 Brak
Sieć Bezprzewodowa WiFiKiller Wireless-AC 1535 AC + Bluetooth Gaming M.2
NapędZewnętrzna Nagrywarka DVD USB 2.0
System operacyjnyBrak
Instalacja systemu operacyjnego0 Brak
Pasta termoprzewodzącaNajwyższej klasy pasta termoprzewodząca na CPU oraz GPU (GRATIS !)
Układ chłodzeniaStandardowy układ chłodzenia
Custom BIOS logoDomyślne logo HYPERBOOK podczas uruchomienia laptopa
Pakiety GwarancyjnePakiet Standard - Door to Door 24 miesiące
Usługi serwisoweBrak
Oprogramowanie AntywirusoweBrak
Oprogramowanie BiuroweBrak

- KOSZT: 12688zł

Czy to będzie mega wydajne? Desktopowy procek i grafika ale czy pojdzie na tym lapku wiedzmin 3 w UBER+FHD w 50fps??

Opublikowano

Typowy lapek dla nerda i szpanera.

Bezsens posiadania takiej ilości RAM zwłaszcza do gier, to samo z dyskiem M.2 ( za duży ) na którym stawia się tylko system i nie powinno instalować nic więcej. 

Szkoda przepłacać jeśli o lepsze albo równe wydajnościowo laptopy są w cenie 4-6 tysięcy też z G-SYNC 

Jeśli interesuje cię wydajność w grach szukaj po forach czy serwisach gdzie robiono testy na tej konfiguracji, bo może mieć tyle i wcale nie musi jak nie będzie właściwie skonfigurowany system. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Co ty gadasz? za 4-6 tysiecy z  gysnc lepsze lub rowne wydajnosciowo ??????? watpie ze w tej cenie znajdziesz 980 oraz i7 6700k wiec nie gadaj bzdur

Opublikowano

Bo to jest bezsens kupować desktopowe wersje procesorów i wciskać w obudowę laptopa.

Komputer w wersji desktop będzie o wiele wydajniejszy z podobną grafiką i z procesorami i7 4xxx ( K z OC )  od tej krowy. Dla jednych gier będzie wzrost wydajności a znowu dla innych spadek, wystarczy tylko trochę pograć by się przekonać. 

W takim sprzęcie nie płaci się za jakość tylko za wygląd i części które mimo że pasują do normalnego desktopu w rozrachunku wychodzą drożej przy niższej wydajności. Porównując tą samą wersję laptopa do takiego samego desktopu wychodzi z 15-20 % mniej wydajniejszy sprzęt, a to dużo, np przy stabilnych fps 60 na desktopie , ledwo osiągnie się stabilne 50 fps na laptopie. 

Opublikowano

Pewnie tak ale desktopa nie chce z wielu wzgledow. Musi byc laptop mega wydajny bym w wiedzmina3, gta v , far cry 4 bez problemu pogral na uber+fhd a na tym laptopie przeciez pogram nie prawdaz? wszystkie gry w ultra na nim pojda plynnie. Ciekawi mnie czy w gry pokroju cs:go po 400 fps bedzie na najnizszych

Opublikowano

Będzie.

Ale z ramem ma racje przesada nawet 12 gb w pełni bys nie wykorzystał.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

32gb ze wzgledu ze chce odpalc kilka gier naraz. A nie ze 1 gre odpale i juz zero ramu. Czyli ten laptop bedzie mega wydajny??? oplaca sie go kupic?

Opublikowano

Tylko po co aż 400 skoro ma G-SYNC. W g-sync chodzi o synchronizację wyświetlanych klatek a nie bezsensowne nie wyświetlanie klatek przy dużym fps gry których i tak nie wyświetli nawet dobry monitor a co dopiero gorsza od niego jakościowo matryca. 

Pewnie nawet nie czytałeś wcale postów jaki wcześniej pisałeś i w których była ci dziesiątki razy udzielana odpowiedz na pytanie ile będzie fps w tej konfiguracji.

@ UP

Będzie wydajny ale mniej niż tańszy dwukrotnie komputer o tych parametrach. Takie zestawienia mają głownie sens jako stacje robocze do pracy dla architekta, grafika czy projektanta 

Opublikowano

Monitor nigdy nie ma wpływu na fps. Skoro sprzęt z G-sync to jak chcesz normalną grę monitor musi być z g-sync inaczej to tylko wywalenie kasy w błoto 

Opublikowano

Dzielenie laptopa w akademiku, fantastyczny pomysł.

Będziecie grać na zmianę po godzinie ? xD

Wirtualizacja też odpada, nie wiem, czy MOBO notebooka ma obsługę VT-D, ale nawet jeśli to druga maszyna nie miałaby innego GPU niż Intelowskie.

32GB RAM jest zupełnie bez sensu.

Na Twoim miejscu zainteresowałbym się projektem xConnect. 

Ten laptop będzie strasznie ciepły, wątpię, że będzie żywotny.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Wszystko może się zepsuć, jak zakładasz że się zepsuje to nie kupuj wcale bo takie pytania są bezsensowne. Tak samo jak odpalenie kilku gier w tle, w aktualnie używanej zawsze  spadnie wydajność i FPS nawet o połowę albo tak że nie da się grać 

Przy okazji, po cholerę dublujesz posty na różnych forach ? Tu piszesz że dla kolegi, na innym forum że dla siebie.. Nie troluj po forach ! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...