Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CŁO

_xer0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przyblizy mi ktos jak wyglada cło, jaka jest szansa ze zamawiajac paczkę z chin będę musiał za cło zapłacić? do jakiej kwoty jest to cło? jakie produkty obejmuje cło?

Z góry dzięki! ;)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Witam, przyblizy mi ktos jak wyglada cło, jaka jest szansa ze zamawiajac paczkę z chin będę musiał za cło zapłacić? do jakiej kwoty jest to cło? jakie produkty obejmuje cło?

Z góry dzięki! ;)

Bodajże od 49 euro ale nie jestem pewien. Cło nie obejmuje elektroniki, na nią jedynie nakładają 23% vatu. Na większość artykułów jest bodajże 10% cła.

Opublikowano

Z góry dzięki! ;)

Bodajże od 49 euro ale nie jestem pewien. Cło nie obejmuje elektroniki, na nią jedynie nakładają 23% vatu. Na większość artykułów jest bodajże 10% cła.

Chcem hurtowo zamówić trochę koszulek, a pozniej sprzedac je z małym zyskiem ;) wiec zamawiajac do 49e napewno cło mnie ominie?

A co do elektroniki, to cło napewno ją obejmuje bo mój wujek płacił cło za telefon, ale zamawial 3 telefony a cło zaplacil tylko za 1

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

Opublikowano

Z góry dzięki! ;)

Oczywiście, że cło nakładane jest na elektronikę. 

To zależy od osoby, która sprawdza paczki, ale zazwyczaj interesują się przedmiotami, które są 200euro +, przykładowo za kable o wartości 150 nie płaciłam, a za paczkę za 250 już tak, no i w górę. Możesz również umówić się ze sprzedawcą, aby na paczce napisał Ci inną kwotę, niż w rzeczywistości zapłaciłeś. Robisz to na własne ryzyko - jeżeli w paczce nie byłoby tego, co zamówiłeś, to zwrócą Ci tę kwotę napisaną na paczce, a nie tyle, ile zapłaciłeś, no ale to sposób, by ominąć cło. 

­

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Jeżeli chcesz coś sprowadzać a później to sprzedawać to musisz założyć działalność gospodarczą.

RAsfepN.png
Opublikowano

Szanse to zalezy od urzedu celnego i czym jedzie paka.Jak dhl to 100%=cło

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jeżeli chcesz coś sprowadzać a później to sprzedawać to musisz założyć działalność gospodarczą.

akurat nie o to pytałem, bo będe sprzedawał znajomym, ogolnie jako osoba prywatna nie jako firma ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...