Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to ban na IP?

dawod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dostałem bana na pewnym serwerze. Otóż IP mam zmienne więc ban na IP to nie jest, gdyż po zmianie IP, mogę zalogować się na konto, do wyboru postaci ale już gdy wejdę na postać i się pojawi w grze to wywala do okna logowania. Na co to jest ban i jak go mogę ominąć?

Opublikowano

masz bana na konto nie na IP. Zmieniłeś sobie to IP ale ono wciąz jest wpisane w bazie i dane do konta również.

Jak możesz grać na innych postaciach a na tej nie to znaczy że bana brak. Jak w ogóle możesz grać to bana na IP nie ma

Opublikowano

@dawod

Ja miałem takie sytuacje jak bugowała mi się postać i jedyną opcją było teleportowanie jej w inne miejsce przez GM, więc może tak cię załatwili. 

denzel.png

Opublikowano

Jeśli to priv(tak sądzę że na 100% priv) to wbij na stronę odbuguj postać lub spróbuj na innym channelu, bo to nie ban a zbugowana postać.

Opublikowano

Być może stosują oni taki system blokad, dostajesz bana i nie możesz zalogować się na postać. Wrzucają Ci gdzieś postać poza mapę i takim oto sposobem nie zalogujesz się na nią.

Opublikowano

Otóż chodzi o to że zmieniam IP bo mam zmienne i logowałem się na moje 3 konta + 1 kolegi i nadal to samo. Jaka to może być blokada? Po prostu wchodzę na postać mogę nią przejść z 2 sekundy kilka kroków i wywala do logowania. Odbugowanie postaci nie pomaga

Opublikowano

@lacioszek997 a proszę, nawet dam filmik. Serwer to jak widać ArgentusMT2. Zbanowali mi konto a wejść nie mogę już na żadne nawet po zmianie IP. Da się to ominąć?

Opublikowano

Ja pytam jak to ominąć bez informowania Administracji, pomyśl przez chwile że bym chyba tak nie miał gdybym nie dostał bana/lub blokady takiej..

Opublikowano

@lacioszek997 a proszę, nawet dam filmik. Serwer to jak widać ArgentusMT2. Zbanowali mi konto a wejść nie mogę już na żadne nawet po zmianie IP. Da się to ominąć?

ja kur....... nie wierze w to co czytam.Prosiliśmy ciebie żebyś zalogował się u kolegi/koleżanki/babci/wnuka co wolisz i napisał czy dalej problem występuje.Jasnowidzami nie jesteśmy.I jeżeli ty nas nie słuchasz jak dajemy ci rady ? to po co wgl ten temat smieszny ?.

/niereg. sygna

Opublikowano

ja kur....... nie wierze w to co czytam.Prosiliśmy ciebie żebyś zalogował się u kolegi/koleżanki/babci/wnuka co wolisz i napisał czy dalej problem występuje.Jasnowidzami nie jesteśmy.I jeżeli ty nas nie słuchasz jak dajemy ci rady ? to po co wgl ten temat smieszny ?.

To właśnie było konto kolegi xD Mogę pokazać film nawet jak tworzę nowe konto, tworzę postać i jest to samo. Też nie wierze w to co napisałeś.

Opublikowano

Nie chodzi o to, żebyś się logował na czyjeś konto tylko u kogoś w domu. 

#Instrukcja

1.Wstań od komputera

2.Ubierz się

3.Wyjdź z domu, zamknij drzwi

4.Zejdź schodami/zjedź windą na parter

5.Wyjdź z klatki/domu (Jeśli mieszkasz w domu pomiń punkt 4*)

6.Udaj się do znajomego/jej, kuzyna, babci, cioci, wujka, nawet na policję możesz iść jak Ci udostępnią sprzęt

7.Włącz komputer (U jednej osoby z punktu 6*)

8.Pobierz serwer argentusmt2 i spróbuj się zalogować! 

Właśnie wyszedłeś z domu, poradnik by ja @Copyright

Opublikowano

Nie chodzi o to, żebyś się logował na czyjeś konto tylko u kogoś w domu. 

#Instrukcja

1.Wstań od komputera

2.Ubierz się

3.Wyjdź z domu, zamknij drzwi

4.Zejdź schodami/zjedź windą na parter

5.Wyjdź z klatki/domu (Jeśli mieszkasz w domu pomiń punkt 4*)

6.Udaj się do znajomego/jej, kuzyna, babci, cioci, wujka, nawet na policję możesz iść jak Ci udostępnią sprzęt

7.Włącz komputer (U jednej osoby z punktu 6*)

8.Pobierz serwer argentusmt2 i spróbuj się zalogować! 

Właśnie wyszedłeś z domu, poradnik by ja @Copyright

Miałem taki problem jeszcze wcześniej 2-3 miesiące temu (później jak widać mnie odblokowali), te 2-3 miesiące temu próbowałem się zalogować na SWOJE konto u kolegi i nie działało a jak logowałem się na JEGO konto to działało. Nie widzę sensu teraz iść do niego po pierwsze o tej godzinie a po drugie rezultat już znam bo wtedy był identyczny problem. Więc:

U niego wchodząc na moje konto jest to samo co u mnie

Wchodząc na inne konto u niego wszystko działa

Opublikowano

To wiedziałeś czym to jest spowodowane i pytasz co to może być? Poziom tego forum zaskakuje coraz bardziej.

Reasumując. Napisz do nich, może coś z tym zrobią a jak nie to przestańcie śmigać na botach, banów mniej, ludzie bardziej szczęśliwi a najważniejsze jest to, że spadnie ilość takich tematów.

Opublikowano

-_- 

Dobra skoro nie znasz rozwiązania nie rozumiem po co piszesz? Nie, nie wiem czym to jest spowodowane i jak to naprawić i po raz kolejny mówię że napisać do nich nie mogę.

Sam sobie poradzę bo tu specjaliści tylko od pisania instrukcji które nacodzień używają.

Do zamknięcia.

Opublikowano

hahaha istny kabaret. :D Takich użytkownikow powinno sie serio karać.Bo tylko czas tracimy

O co Ci teraz gościu chodzi? Pytałem jak to ominąć i odpowiedzi nie uzyskałem. Sami nie wiecie na jakiej podstawie to działa a piszesz że istny kabaret ^^

Opublikowano

hahaha istny kabaret. :D Takich użytkownikow powinno sie serio karać.Bo tylko czas tracimy

O co Ci teraz gościu chodzi? Pytałem jak to ominąć i odpowiedzi nie uzyskałem. Sami nie wiecie na jakiej podstawie to działa a piszesz że istny kabaret ^^

Pytanie Zrobiłęś tak jak mowiliśmy ? także dziękuję i dobranoc.Nie mam zamiaru się denerwować.Skoro niedociera.

/niereg. sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...