Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Basic Ping Monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6p8ocPe.png    

Czym Jest BPM?
Basic Ping Monitor jest darmową aplikacją pozwalająca na monitorowanie twojego połączenia internetowego poprzez Ping, bez konieczności otwieranie wiersza poleceń.

Zalety BPM?

• Darmowy
  • Prosty
  • Waży tylko 710 KB
  • Wersja LIVE, bez konieczności instalacji

Informacje:
Strona projektu - Tomeczek.cba.pl

Język: Visual Basic (ostatni projekt na vb)

Projekt oczywiście będzie rozwijany.

Do zrobienia:

• średnia pingu
  • odnotowywanie timeout'ów
  • wykres pingu
  • prędkość downloadu i uploadu
  • zapisywanie logów

Screeny:

ztn4mJU.png  i5PRLdE.png

Download
v0.8 Unstable

download-button.jpg

#Mirror 1

VirusTotal: https://www.virustotal.com/pl/file/b2efb8a05f459c7f02c99f80c62821617c7ce199771b004e798f30ba6cb04a97/analysis/   
Nie mam pojęcia czemu VirusTotal wykrył Barysa

Changelog v0.81
  • Możliwość zmiany pingowanego adresu
  • Przycisk STOP zatrzymuje pingowanie od razu.

­

­

Opublikowano

Przerost formy nad treścią, w Windowsa jest już wbudowany program "ping", który robi to samo :D

RAsfepN.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o skuteczność, to się już wypowiedziano @up, ja chciałbym Ci jeszcze zaprezentować Twój rażący błąd:

"jest darmowym aplikacją "

jw19e8.png

Opublikowano

­@Osama Jaki to program?? Bo się nie wiem o takim :D (no chyba że chodzi o wklepanie do cmd komendy ping).
@MXVOL Dzięki poprawione :D

A co do tego virustotala to nie mam pojęcia. Skanowanie Avastem i Baidu Antivirus, i nic nie wykrywało ;d

A to że przerost formy nad treścią postaram się ogarnąć. Mam zamiar jeszcze zrobić opcje średniej pingu, odnotowywania timeout'ów i wykresu :D

­

Opublikowano

Czy tylko mi link z download'em nie działa?

Edit:

Na stronie z download'em wyświetla się, że niebezpieczny plik został zablokowany.

Edit2:

By the way to popraw ten czarny header z nazwą projektu i krótkim opisem na samej górze tematu, powinien być lepiej czytelny (Polecam biały kolor jak reszta).

Edit3:

Aplikacja działa dosyć sprawnie, nie testowałem jeszcze szerzej, ale póki co na oko po szybkim teście myślę, że projekty godny +'sa. :)

Nie jest to też jakiś nie wiadomo jak duży i trudny do zrobienia projekt, ale gratuluje. :)

Opublikowano

­@Osama Jaki to program?? Bo się nie wiem o takim :D (no chyba że chodzi o wklepanie do cmd komendy ping).

Zacznijmy od tego, że w cmd nic się nie dzieje samo. Komenda ping jest komendą zewnętrzną która nie jest zapisana bezpośrednio w jądrze systemu tylko jest wykonywana przez osobny program.

Program ping znajduje się w Windows\System32

Taki sam efekt uzyskamy poprzez wklepanie 

ping mpcforum.pl -t 

i przerwaniu po określonym czasie ctrl+c

Jakbyś dodał funkcjonalność na jakiej drodze ping jest tracony to może i to by było użyteczne.  

Opublikowano

Jak już wyżej ktoś napisał, ping to nie żadna komenda tylko oddzielny program.... Ba, całkiem rozbudowany i oferujący dużo więcej możliwości niż twój. Można np zwiększyć rozmiar wysyłanego bufora by wymusić podział go na kilka pakietów albo ustawić flagę don't fragment.

RAsfepN.png
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...