Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o wersji 1.9 i czy serwer na tę wersję by wypalił?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wypali bo mało osób ma 1.9, bardziej siedzą na 1.7.x oraz 1.8.­

Opublikowano

Zobacz że wiele pluginów jeszcze nie dostało wsparcia do wersji 1.8 a ty już chcesz robić serwerek pod 1.9... Życzę powodzenia. :P

Opublikowano

Przecież niedawno wyszła wersja 1.9, więc nie spodziewajmy się na początek sporo grających na nich graczy lub też tworzonych serwerów. Co do samej wersji 1.9, to słyszałem, że zostało dodane kilka nowych i fajnych rzeczy, aby ta wersja była jeszcze inna i lepsza od innych. Według mnie powinieneś jeszcze się wstrzymać z tworzeniem serwera na tej wersji, ponieważ raczej trudno jest teraz, aby to wypaliło prosto i graczom się spodobało. Stwórz najlepiej serwer na wersji 1.8, a potem na drugą wersję 1.9 i jakoś może to złączysz i dasz sobie radę. 

Opublikowano

1.9 jest po mojemu udaną wersją w przeciwieństwie do 1.8

Gram na jednym serwerze (tfu. serwerowni) która była na 1.7.x-1.8.x i miała jakieś 80/90 graczy a po przesiadce na 1.9 w godzinach szczytu mają po 120/130 bo takich serwerów jest mało.

Niestety spigot na 1.9 jest jeszcze po mojemu zbyt dziurawy (sporo błędów) i powinno się czekać na poprawki.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Wersja ta jest dobra, fajne zmiany wprowadza, jednak jest nowa i mało ludzi jej używa. Zachęcam do stworzenia serwera na tą wersję, ponieważ jeśli będzie on dobry, to może zachęci kilka osób na przejście na tą wersję.

Opublikowano

powodzenia w pisaniu pluginów na 1.9.

musisz mieć reklame, zablokować 2/3 dodatków i wtedy startować.

sam próbowałem, ale nie wyszło.

Opublikowano

powodzenia w pisaniu pluginów na 1.9.

musisz mieć reklame, zablokować 2/3 dodatków i wtedy startować.

sam próbowałem, ale nie wyszło.

Pisanie pluginów ez, wystarczy poznać nowe funkcje... 

Doszło parę nowych exploitów na wersję 1.9, ale w każdej wersji spigota/bukkita były exploity.. bardziej złe lub mniej.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Ja prowadze serwer na 1.9 i wszyatko jest zarąbiste :)

server-icon.png  EndiMC.pl - serwer minecraft 1.21.5 |Survival| |Gildie| |Slimefun| |Terralith|

Serwer aktywny od ponad 8 lat

Dołącz już dzisiaj do naszej społeczności!

Opublikowano

Był już taki temat. Zamiast tworzyć nowy ruszcie baniakiem i użycie wyszukiwarki Internetowej (np. Google)....

1.9 i tak jest zbędne, bo wszyscy są i zostaną na 1.7.2.

1.7.10 zrobiło coś? nie....

1.8 zrobiło coś? nie...

1.9 zrobi coś? nie...

Q8eOMob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...