Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Etui na dysk zewnętrzny ATA 2.5

Gość Marceli99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, popsuł się dzisiaj mój poczciwy lenovo z 2005 roku i wyjąłem z niego dysk 2.5 cala. Poszukuję do niego etui, bo dysk jest w dość dobrym stanie no i przydałoby się z niego odzyskać pliki. :P Jest to jakiś Fujitsu niby z 2006 roku ( pomijam fakt, że laptop zakupiony w 2005 roku ), może ktoś podmienił czy cuś... nie ważne...

Ma takie wyjście

HATA.jpg

Nie wiem jakie etui będzie do niego pasowało, na allegro trochę tego jest.

Czy coś z tego będzie pasowało?

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&bmatch=base-relevance-uni-1-1-0229&search_scope=&string=obudowa%20ata%202.5

Opublikowano

Każde pasuje ATA, problem jest czy będzie dysk działał z tym kontrolerem. Masz 50% szansy że będzie, bez sprawdzenia nie kupisz właściwego na 100%, licz na szczęście. 

Dysk taki sobie odpuść, jest gorszy niż zwykły pen , stare dyski mają 4200 albo 5400 obrotów i kopiowanie na nie czy odczytywanie jest czasami 3-5 x dłuższe niż najgorszego SATA 1 

Przejściówki na SATA -> USB mają często ATA w nich jest większa pewność że będzie działał dysk na tym kontrolerze 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dysk wyjąłem ze starego lenovo, a mam tam dość ważne dane, więc przydałoby się je odzyskać. Mógłbyś trochę przybliżyć temat przejściówek lub podać linka na allegro? :P

Opublikowano

Szukaj SATA/ATA na USB 

Coś takiego 

1.0x0.jpg

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...