Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer MSI czy się opłaca?

xjaniaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opłaca się brać ten komputer http://www.gameragon.pl/p24514,msi-nightblade-x2-c12eu.html  w skonfigurowaniu standardowym czyli bez żadnych ubezpieczeń itd.  ;)  Czy może lepiej złożyć samemu coś podobnego. Od razu mówię jeśli mam zaoszczędzić na tym zakupie 200-300zł(czy może z tysiąca??) to wolę kupić gotowca niż się tym samemu bawić. I myślicie że tak komputer pociągnie najnowsze tytuły przynajmniej przez 2 lata?  :lenny:

Opublikowano

Witam, opłaca się brać ten komputer http://www.gameragon.pl/p24514,msi-nightblade-x2-c12eu.html  w skonfigurowaniu standardowym czyli bez żadnych ubezpieczeń itd.  ;)  Czy może lepiej złożyć samemu coś podobnego. Od razu mówię jeśli mam zaoszczędzić na tym zakupie 200-300zł(czy może z tysiąca??) to wolę kupić gotowca niż się tym samemu bawić. I myślicie że tak komputer pociągnie najnowsze tytuły przynajmniej przez 2 lata?  :lenny:

Jest to kompletnie nieopłacalny zakup. Lepiej będzie złożyć coś samemu, lub zlecić złożenie np. w morele.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Składać przecież nie musisz sam. Jak już wyżej masz napisane - możesz zlecić złożenie sklepowi za symboliczną opłatą. Do tego zamiast zaledwie 2 lat gwarancji na całą puszkę będziesz miał co najmniej 3 lata na kluczowe podzespoły.

Komputer za ponad 7600 z zaledwie GTX 970? Serio? Weź daj sobie spokój. Wypełnij poniższy wzór i dobierze się coś specjalnie dla Ciebie

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?
-Budżet to ok. 7 tysięcy.
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
- Planuję zakupić komputerek za jakieś 3-4 miesiące.
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
- Monitor mam nówkę Acera K242HQK 3840x2160(4K Ultra HD) 23 cali 

Do czego ma służyć komputer?
- Głównie do gier i do amatorskiego obrabiania filmów w Vegas'ie pro 13 ; )
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
- Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
-Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?  
- Tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?  
-Najlepiej żeby mi pociągnął najnowsze tytuły przez jakieś 2 lata procek jakiś i7, grafa kozacka, pewnie z 16gb ramu i dysk z 1TB to mnie interesuje ;) 
I szczerze mówiąc tego kompa wczoraj chciałem brać w raty  :pls:  Tak jak pisałem wyżej, ile można zaoszczędzić przy zakupie składaka? 
Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Tak jak pisałem wyżej, ile można zaoszczędzić przy zakupie składaka? 

Pozdrawiam ;)

Konkretnie za ten zestaw co podałeś przepłaciłbyś około 1500zł czyli mógłbyś mieć dwa takie GTX970 zamiast jednego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...