Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Chcielibyście na serwerze #2 "Które pluginy za, a które przeciw"

NieUmyty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, które pluginy mają być na moim serwerze który powstaje a które nie? Serwer będzie oparty na waszych opiniach dlatego pytam :)

- Gildie

- Działki

- Teleport (las, kopalnia, pustynia)

- Misje

- Waluta na serwerze

- Jobs (Zawód) - W trakcie wprowadzania

+ 10 innych pluginów edytowanych przez nas :)

To takie podstawowe pluginy które maja być na serwerze, oczywiście choć troszkę edytowane, chcecie coś więcej? Piszcie :)

6602914599812031494098.png

Opublikowano

Napewno coś do logowania np AuthMe essentials combatlog lub jakiś by nie uciekano podczas walki  np anty logut Napewno PlotMe World edit world guard misie to chyba NPC waluta to Vault i co chcesz jeszcze wiedzieć nie polecam skryptów i takich tam bo lagują serwery i nailepjej jakomś kasę własną np do tego morzez wziąść plugin JOBS prace to było by fajne a nie np timeformoney :p co tylko jest niepotrzebne nailepjej zablokować command blocki bo wurst ma opcję np na gm komendę .give i wezmie .give 137 lub CMD-Sign co weżmie command blocka z np /op nick  ma free opa polecam wyłączyć takie rzeczy poblokować komendy jakie są we wurst

Jeszcze coś chcesz wiedzieć daj + i pisz @1361622928-U485574.pngDragonPlayPRO3 to najszybcej odpisze :D:)

Opublikowano

Napewno coś do logowania np AuthMe essentials combatlog lub jakiś by nie uciekano podczas walki  np anty logut Napewno PlotMe World edit world guard misie to chyba NPC waluta to Vault i co chcesz jeszcze wiedzieć nie polecam skryptów i takich tam bo lagują serwery i nailepjej jakomś kasę własną np do tego morzez wziąść plugin JOBS prace to było by fajne a nie np timeformoney :p co tylko jest niepotrzebne nailepjej zablokować command blocki bo wurst ma opcję np na gm komendę .give i wezmie .give 137 lub CMD-Sign co weżmie command blocka z np /op nick  ma free opa polecam wyłączyć takie rzeczy poblokować komendy jakie są we wurst

Jeszcze coś chcesz wiedzieć daj + i pisz @1361622928-U485574.pngDragonPlayPRO3 to najszybcej odpisze :D:)

Te podstawowe pluginy typu essentials itd, są już w trakcie edytowania, dlatego ich nie pisałem bo to chyba podstawa w serwerach :D, dzięki za porady, napewno skorzystam, myślę że prace dodać na serwer to dobre połączenie z misjami :), już piszę edita :D

Opublikowano

:D chętnie zagram a będzie rekru ? jak coś to naco ? Moge ci pomóc w konfiguracji pluginów jak byś chciał :D więc pisz kiedy chcesz pozdrawiam :)

@up i napisałem je bo lepsze te rzeczyt w pluginie niż w skrypcie xD ;D

Opublikowano

:D chętnie zagram a będzie rekru ? jak coś to naco ? Moge ci pomóc w konfiguracji pluginów jak byś chciał :D więc pisz kiedy chcesz pozdrawiam :)

Zaraz się skontaktuje na PW z tobą

@topic

Co do rekrutacji, chętnych zapraszam na priv, szukam Administratorów, technika, sponsora, moderatora, kogoś kto zna się lepiej niż ja na stronach i edycji www (strona serwera)

Opublikowano

A na jakim silniku jedziesz ? 

Bukkit Spigot ?

To jest właśnie pytanie, zrobiłem próbne dwa serwery, jeden na bukicie, drugi na spigocie i sprawdzam który bardziej się sprawdzi do mojego serwera, więc to zadecyduje na końcu :)

Opublikowano

Masz wgl. jakiś pomysł na ten serwer? Czy będziesz słuchał tego co ludzie napiszą? 100 ludzi 100 opini więc sensu w tym temacie zbytnio nie widzę. Powiedz co planujesz i wtedy Ci podpowiemy.

Opublikowano

Masz wgl. jakiś pomysł na ten serwer? Czy będziesz słuchał tego co ludzie napiszą? 100 ludzi 100 opini więc sensu w tym temacie zbytnio nie widzę. Powiedz co planujesz i wtedy Ci podpowiemy.

Nie chce zdradzać całego pomysłu by nikt przypadkiem nie zrobił mojego serwera :(

Ale na serwerze będą się znajdować misje w mieście pierwszyn będą rzeczy dla początkujących, natomiast buduje kolejne miasto w którym mają być misje trudniejsze do zrobienia, tak więc głównym atutem będą misje, więcej nie chcę zdradzać :)

Opublikowano

Czyli typowy rpg. Od razu mówię to nie wypali więc nawet nie kombinuj. :) Taka rada.

czy typowy rpg? RPG połączony z Hardcorem

lecz jeżeli masz jakiś pomysł to oczywiście pisz, po to ten temat stworzony :D

Opublikowano

Gracze mc to nie oszukujmy się -> dzieci, dzieci lubią prostotę -> trzeba tworzyć prosty serwer -> byle nie pełno nowości i systemów bo nauczyły się teraz tylko kopać stone i klepać się ( 1.9 pewnie to już dla nich wyzwanie ) -> tak więc podsumowując jak zrobisz fajny rpg to ktoś tam pogra ale na pewno nie tłumy + do tego musisz sporo wyłożyć na reklamę żeby to wgl. rozkręcić. A o hardcore zapomnij dostanie Ci taki gościu bana choćby na 1h i pójdzie gdzie indziej :) 

Opublikowano

Gracze mc to nie oszukujmy się -> dzieci, dzieci lubią prostotę -> trzeba tworzyć prosty serwer -> byle nie pełno nowości i systemów bo nauczyły się teraz tylko kopać stone i klepać się ( 1.9 pewnie to już dla nich wyzwanie ) -> tak więc podsumowując jak zrobisz fajny rpg to ktoś tam pogra ale na pewno nie tłumy + do tego musisz sporo wyłożyć na reklamę żeby to wgl. rozkręcić. A o hardcore zapomnij dostanie Ci taki gościu bana choćby na 1h i pójdzie gdzie indziej :)

Wiesz, z jednej strony racja, ale każdemu też nie dogodze.

Serwer będzie jak najbardziej prosty, bez zbędnych gówien, na serwerze spróbuje zrobić atmosferę taką że diax będzie cieszył, a nie że każdy z diamentowym eq będzie chodził bo to wtedy bezsensu gra, misje będą po to by jakoś zacząć przyode, natomiast kolejne misje (te trudniejsze) będą dodatkiem który napewno wspomoże graczy, item shop też nie będzie taki że jak wyżej wspomniane diamentowe rzeczy będą do kupienia, będą też eventy wieczorne, co do nagród nie chcę nic jak narazie mówić :)

@Edit

niby zwyczajny serwer rpg, ale napewno tak nie będzie :)

Opublikowano

Zapraszam na pw jak coś.

ps. tak naprawdę to większość gier jest rpg, ale różni je to "coś", i to "coś" też mam zamiar zrobić na serwerze :)

Opublikowano

Czyli typowy rpg. Od razu mówię to nie wypali więc nawet nie kombinuj. :) Taka rada.

Popieram, jak się prosi o pomoc zwykłych graczy to szansa że to nie wypali jest "wielka".

Sam powinieneś wiedzieć jakie pluginy chcesz mieć. Pytasz o teleporty do lasu, tartaku, pustynii, ekonomię - jeśli znasz pluginy to powinieneś wiedzieć, że to wszystko jest w Essentials!

Wiesz jakie są różnice między Spigotem, a Bukkitem? Spigot jest bardziej zoptymalizowany. Jeszcze lepiej działa PaperSpigot.

~K

Opublikowano

Popieram, jak się prosi o pomoc zwykłych graczy to szansa że to nie wypali jest "wielka".

Sam powinieneś wiedzieć jakie pluginy chcesz mieć. Pytasz o teleporty do lasu, tartaku, pustynii, ekonomię - jeśli znasz pluginy to powinieneś wiedzieć, że to wszystko jest w Essentials!

Wiesz jakie są różnice między Spigotem, a Bukkitem? Spigot jest bardziej zoptymalizowany. Jeszcze lepiej działa PaperSpigot.

~K

Nie wiem dlaczego w tobie tyle nienawiści i przypuszczeń że nie wypali, mam pomysł swój ale chcę żeby użytkownicy mi pomogli w tym co by chcieli zobaczyć na serwerze :)

Opublikowano

@up

Więc działaj i udowodnij wszystkim, że dasz radę. Jednak poprzednicy mają trochę racji. Nie znam serwera, który istniał opierając się na opiniach osób, które prawdopodobnie i tak tam nie zajrzały.

Spróbuj pokombinować coś z frakcjami. Tylko musiałbyś je spolszczyć.

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

@up

Więc działaj i udowodnij wszystkim, że dasz radę. Jednak poprzednicy mają trochę racji. Nie znam serwera, który istniał opierając się na opiniach osób, które prawdopodobnie i tak tam nie zajrzały.

Spróbuj pokombinować coś z frakcjami. Tylko musiałbyś je spolszczyć.

Co do gildii, to mam swój własny pomysł, będzie on co prawda połączony z pluginem Frakcje, ale jak wiadomo ja zawszę muszę coś edytować, myślę że do końca miesiąca beta testy otworzę, by sprawdzić reakcje ludzi już w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...