Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobór karty graficznej do procesora AMD/A8 6600k/APU

Newcity

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Szukam jakieś karty graficznej używanej w budżecie około 150zł do procesora

AMD/A8 6600k/APU

Na czym mi zależy ? Gram tylko w jedną gierkę to jest CS:Go i chciałbym  żeby tych fps jednak było więcej bo obecnie nie posiadam żadnej tylko tą zintegrowaną i fps potrafią spaść dość nisko  chciałbym chociaż te 100/120 fps ale stałych.

Obecnie 60-80 z dropami poniżej.

Opublikowano

Zasilacz, reszta kompa? Jaki masz dokladnie ram? To wazne, plyte tez podaj. Przydaloby sie OC, nie wiemy wlasnie nic o ramach, karte mozna dolozyc do dual graphics.

jesli tak sztywno chcesz tylko karte to hd6670 i w/w DG

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Kuzyn pisał bo potrzebuję jakiejś karty do CS:Go żeby było te 150 fps na low grafice teraz jest od 70-100 fps zależy od ilości graczy i mapy, w smoke wiadomo mam spadki fps nawet do 40 bo integra.

Zasilacz No name jakiś Cube max 400W

Płyta głowna MSI A88XM-E35

Dysk HDD SEAGATE 1TB 64 MB SATA 3

Ramy DDR3 4GB/1600 CL 11 512*8 Single Rank

Procek AMD APU a8-6600k with radeon 2GB (integra)

Obudowa Tracer Comodo 

Opublikowano

Kuzyn pisał bo potrzebuję jakiejś karty do CS:Go żeby było te 150 fps na low grafice teraz jest od 70-100 fps zależy od ilości graczy i mapy, w smoke wiadomo mam spadki fps nawet do 40 bo integra.

Zasilacz No name jakiś Cube max 400W

Płyta głowna MSI A88XM-E35

Dysk HDD SEAGATE 1TB 64 MB SATA 3

Ramy DDR3 4GB/1600 CL 11 512*8 Single Rank

Procek AMD APU a8-6600k with radeon 2GB (integra)

Obudowa Tracer Comodo 

Ja na twoim miejscu to bym wymienił RAM na inne kości (wysoko taktowane, najlepiej w Dual Channel). Ponad to masz zasilacz na zmianę, bo ten to bomba. W przyszłości bym wymienił także obudowę na inną, bo ta to piekarnik.

RAM:

http://www.morele.net/pamiec-goodram-ddr3-play-8gb-2x4gb-1866mhz-cl9-niebieska-gyb1866d364l9as-8gdc-776626/

Sprzedasz stary RAM i zostaje ci 100 złotych na zasilacz.

P.S.

Za ile kupiłeś tego gotowca z Allegro?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Okej miszczu  ale czy zmiana ram mu cokolwiek da ? Jeżeli podkreślamy budżet 150zł to może lepiej zostawić narazie ten zasilacz i kupić jakąś karte bo chyba głównie przez tą integre fps'y są takie dropy no chyba że źle mówię.

Opublikowano

Okej miszczu ale czy zmiana ram mu cokolwiek da ? Jeżeli podkreślamy budżet 150zł to może lepiej zostawić narazie ten zasilacz i kupić jakąś karte bo chyba głównie przez tą integre fps'y są takie dropy no chyba że źle mówię.

Im lepsze ramy tym wydajniejsze apu

Nie wiem po kiego wam wiecej niz 60 fps...

Opublikowano

Nie no masakra wy piszecie co wyczytacie w tych internetach japierdziele koleś chce się poradzić na jaką karte graficzną a gość wyjeżdża że wszystko trzeba zmienić, tak tak bo każdemu pasuje wywalać tysiące na nowe komputery . Chodzi tylko o jedną grę która nie ma wymagań jak wiesiek 3 a  wy mi tu z obudową wyjeżdżacie normalnie ręce opadają wielcy 16 letni znawcy. Jeszcze mi gość wylatuje po co więcej jak 60 fps no jeszcze blablabllablaalbala ludzkie oko nie widzi więcej jak 60 to po cholere wam wogóle kompy za 2-3 tysiaki nie zmieniajcie wogóle po co wam więcej fps.

Hahaha i ty mówisz że jak zainwestuje w ram to zintegrowane APU nadąży za zwykłą kartą graficzną  ?

Opublikowano

Nie no masakra wy piszecie co wyczytacie w tych internetach japierdziele koleś chce się poradzić na jaką karte graficzną a gość wyjeżdża że wszystko trzeba zmienić, tak tak bo każdemu pasuje wywalać tysiące na nowe komputery . Chodzi tylko o jedną grę która nie ma wymagań jak wiesiek 3 a wy mi tu z obudową wyjeżdżacie normalnie ręce opadają wielcy 16 letni znawcy. Jeszcze mi gość wylatuje po co więcej jak 60 fps no jeszcze blablabllablaalbala ludzkie oko nie widzi więcej jak 60 to po cholere wam wogóle kompy za 2-3 tysiaki nie zmieniajcie wogóle po co wam więcej fps.

Hahaha i ty mówisz że jak zainwestuje w ram to zintegrowane APU nadąży za zwykłą kartą graficzną ?

Moja odpowiedz z ramem byla odnosnie poprzednich komentarzy i nie napisalem ze bedzie lepsza od dedykowanego gpu tylko ze bedzie lepiej chodzilo. Czytanie ze zrozumieniem sie klania...

Dupa cie boli o to ze ktos mu dobrze radzi... Nie ma sensu kupowac dobrego gpu gdy w kazdej chwili psu cos moze trafic i po komputerku.

Na koniec napisze ze niektorzy na komputerach pracuja i potrzebuja lepszy sprzet wiec nie wiem co sie czepiasz... Stac kogos to sobie kupuje i tyle...

Opublikowano

Nie no masakra wy piszecie co wyczytacie w tych internetach japierdziele koleś chce się poradzić na jaką karte graficzną a gość wyjeżdża że wszystko trzeba zmienić, tak tak bo każdemu pasuje wywalać tysiące na nowe komputery . Chodzi tylko o jedną grę która nie ma wymagań jak wiesiek 3 a  wy mi tu z obudową wyjeżdżacie normalnie ręce opadają wielcy 16 letni znawcy. Jeszcze mi gość wylatuje po co więcej jak 60 fps no jeszcze blablabllablaalbala ludzkie oko nie widzi więcej jak 60 to po cholere wam wogóle kompy za 2-3 tysiaki nie zmieniajcie wogóle po co wam więcej fps.

Hahaha i ty mówisz że jak zainwestuje w ram to zintegrowane APU nadąży za zwykłą kartą graficzną  ?

Właśnie tu o to chodzi, że nie gra w gry pokroju Wiedźmin 3 dlatego zakup karty za 150 złotych moim zdaniem mija się z celem. Jak autor będzie grał tylko w CS:GO to wymiana pamięci na wyżej taktowane wystarczy.

Jak masz monitor 60Hz to nic ci nie da 150, 300 a nawet 1000 FPS'ów, bo twój monitor będzie wyświetlał tylko 60 klatek, bo taki jest jego maks.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Właśnie tu o to chodzi, że nie gra w gry pokroju Wiedźmin 3 dlatego zakup karty za 150 złotych moim zdaniem mija się z celem. Jak autor będzie grał tylko w CS:GO to wymiana pamięci na wyżej taktowane wystarczy.

Jak masz monitor 60Hz to nic ci nie da 150, 300 a nawet 1000 FPS'ów, bo twój monitor będzie wyświetlał tylko 60 klatek, bo taki jest jego maks.

Człowieku gram w cs 12 lat i wiem że FPS=płynniejsza gra nie chodzi o to ile klatek będzie mi wyświetlał mój monitor tylko płynność gry do k***y nędzy pisałem że nie chce karty Drogiej chce wiedzieć jaką mogę wcisnąć do tego kompa żebym nie musiał jej później sprzedawać bo się okaże że mi nic ona nie da czaisz??

Opublikowano

Tak tak, poczytaj może o placebo prograczu

Nikt ci tutaj nie wciska złych części, jeśli ci coś nie pasuje to masz szeroki wybór innych for na internecie

Opublikowano

A czy ja mówie że ktoś mi złe części wciska pewnie są one dobre ale ja chcę kartę kupić nie ramy, i nie będzie mi nikt mówił że gdy mam monitor 60hz i mam 70-80 fps to tak jak bym miał 120/150 fps bo to nie prawda... 

Opublikowano

Po prostu moim zdaniem lepiej będzie dać lepsze RAM'y do tej płyty, bo do CS:GO wystarczy to w 100%.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Monitor 60Hz wyświetla max 60fps, więcej jest niezauważalne i niepotrzebne.

Znowu zaczyna się wiem że wyświetla 60 fps ale to czuć w grze jak chodzisz jak się poruszasz w obszarach w których mniej jest fps gdy lecą sg flashe to czuć więc prosze was nie mówcie mi że monitor 60hz i wystarczy 60 fps bo to są brednie, dużo osób tak mówi i później powtarza ale k***a złóżcie sobie kompa takiego jak ja wbijcie na cs:go i zagrajcie sobie MM na 64 tick i faceit na 126 a później wbijcie na  mapke treningową i zobaczcie ile jest fps i jak gra płynnie chodzi. Mapy które mają dużo różnych pomieszczeń, roślin np cobblestone czy inne...

Opublikowano

Monitor 60Hz wyświetla max 60fps, więcej jest niezauważalne i niepotrzebne.

Znowu zaczyna się wiem że wyświetla 60 fps ale to czuć w grze jak chodzisz jak się poruszasz w obszarach w których mniej jest fps gdy lecą sg flashe to czuć więc prosze was nie mówcie mi że monitor 60hz i wystarczy 60 fps bo to są brednie, dużo osób tak mówi i później powtarza ale k***a złóżcie sobie kompa takiego jak ja wbijcie na cs:go i zagrajcie sobie MM na 64 tick i faceit na 126 a później wbijcie na  mapke treningową i zobaczcie ile jest fps i jak gra płynnie chodzi. Mapy które mają dużo różnych pomieszczeń, roślin np cobblestone czy inne...

Na faceitach sa tickrate 128 :v, wydaje Ci sie tak bo lataja Ci fpsy, 60fps Ci stykna, ale STALE, bo jak lata 40-60 to juz boli w celownik. Akurat kiedys mialem po 150fps, teraz duzo mniej, bo zapchany dysk C itp, wiesz co? Masz troche racji, bo silnik source jest dziwny, ale bez przesady. 

Tickrate to nie jest to samo co FPS.

Monitor nie wyświetli więcej, to zwykły efekt placebo i tyle. Jak jest stabilne 60, to różnica jest żadna.

W 1.6 bodajze akurat byly fpsy, nie tickrate jak sie nie myle :v 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

w 1.6 były Fps ale tutaj też ma to znaczenie nie wiem jak duże ale na pewno ma przecież pisałem że kiedy jestem przed smoke to mam poniżej 60 fps a wtedy zaczynają sie kurewskie lagi dlatego pytałem o kartę graficzną tak samo mi fpsy spadają jak gram Traina czy cobbla jak wchodzę w miejsca otwarte i jest dużo elementów....

Opublikowano

To my ci radzimy - kup RAM wysoko taktowany w Dual Channel, bo w takiej konfiguracji najlepiej działa APU. Jak grasz tylko w CS:GO to będzie najlepsze rozwiązanie.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

@Barmanski widzę, że nikt nie wytłumaczył ci co i jak, więc ja to zrobię.

Nie bierz jednej kości 8GB tak jak ci niektórzy tutaj doradzają, bo nic ci to nie da.

APU nie ma własnej pamięci operacyjnej, dlatego korzysta z pamięci ram. A co za tym idzie: im wyższe taktowanie pamięci (MHz) i mniejsze opóźnienie (CL), tym lepiej działa. Ale jest też druga sprawa. Jeżeli masz dwie kości ram np. 2x4GB i będą działać w Dual Channel, to grafika będzie działać dwa razy szybciej, ponieważ wszystko rozbija się na dwie kości ramu.

Możesz nawet zostawić tą co teraz masz, a dobrać drugą, ale musi być ona identyczna. Zmieniając pamięć ram na wyżej taktowaną może zyskałbyś z 5 FPS.

Twoja płyta obsługuje taktowania: DDR3 1066/1333/1600/1866/2133*(*OC)

Czyli możesz wziąć 2133MHz, ale muszą być dwie pamięci.

Podsumowując: weź albo drugą pamięć ram identyczną jak teraz masz, albo weź Ballisitx 2x4GB 1600MHz CL9. Ewentualnie coś mocniejszego.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...