Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski rap

TuFu x33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktos dlaczego 95% polskiego rap jest o jebaniu policji i jaraniu zielska? xD

edit: i o tym że ulica wychowała

79160594027661829163.png

Opublikowano

Słabe prowo , jeśli uważasz że rap jest w 95% o ,,jp"  to nie masz racji  , sam nie słucham rapu oprócz ,,igrekzet" ale większość takich jak ty którzy mówią że rap jest w 95% o ,,jp" nie słyszeli nic oprócz ,,peja" . chady czy innych gówien.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

To nie jest prowo,ile razy mam pisać? Chce sie dowiedzieć bo prawie każdy co teraz slysze jest wlasnie o tym co napisałem

79160594027661829163.png

Opublikowano

To nie jest prowo,ile razy mam pisać? Chce sie dowiedzieć bo prawie każdy co teraz slysze jest wlasnie o tym co napisałem

Powiem ci najłatwiej jak się ta raperzy typu Peja,Kałen,Chada itp. rapują o ulicy , ,,jp" itp. aby przyciągnąć gimbusów żeby lepiej sprzedać płyty.

Więcej sprzedanych płyt=więcej kasy.

Opublikowano

No i o cos takiego mi chodzi i chyba 5-10% rapu polskiego jest normalne bo reszta wlasnie mowi o jebaniu policji,biedzie i wychowywaniu ulicy,dlaczego tak? xD

79160594027661829163.png

Opublikowano

No i o cos takiego mi chodzi i chyba 5-10% rapu polskiego jest normalne bo reszta wlasnie mowi o jebaniu policji,biedzie i wychowywaniu ulicy,dlaczego tak? xD

LOL nie , właśnie te 5-10% jest o ,,jp" czy innych gówien. A reszta jest normalna

Opublikowano

No akurat Peja to oldschool a dzieciaków przyciągają pseudoraperzy z ameryczki czyli np. Tede xD

Rzabka królem pl rapu, elo

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Tracki o jebaniu policji skończyły się kilka lat temu, więc nwm dlaczego dopiero teraz się obudziłeś.

Chyba, że słuchasz prawilniaków po 2000 wyświetleń na youtube to może myślą, że się na tym wybiją. Mało kto już teraz na ten temat nawija, chociaż nie siedze w tych prawilnych rapsach i nie słucham więc mogę się mylić.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

1. Nie masz racji.

2. To co robia zabsony itp bo pop, a nie rap.

3. "Ja innego życia nie znam. Powiedz o czym mam nawijać?"

Co proszę? Rozwiń punkt drugi o definicje rapu/popu i swoją opinię, bo zaciekawiłeś mnie tym postem.

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktos dlaczego 95% polskiego rap jest o jebaniu policji i jaraniu zielska? xD

edit: i o tym że ulica wychowała

jeżeli dla Ciebie rap to rpk firma gang plebanii i other gówna to się nie dziwie czemu masz takie przypuszczenie xD

Posłuchaj sobie Zeusa, queby, Deysa, Filipka(flow xD), dwa sławy, kuban, to jest rap, wtedy pisz temat :v

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

1. Nie masz racji.

2. To co robia zabsony itp bo pop, a nie rap.

3. "Ja innego życia nie znam. Powiedz o czym mam nawijać?"

Chada ciągle o tym samym.. On innego życia nie zna.. to po co nawija o tej patologi i demoralizuje młodzież? jego rap w ogóle nie buja i w ogóle nie posiada skilli :)

pierdzieli jakieś bajki jaki to z niego gangster JP człowiek ulicy, a tak naprawdę to pewnie teraz ostro ładują go w dupe pod celą :D

Żabson i pop? xD refreny Waca trochę podchodzą pod pop ale Żabson to raper i to topowy w PL

człowiek inteligentny który reprezentuje swoją osobą pewne wartości :)

"Jestem dość dziwny.. (dziwny) jak na świeżaka

Ty szczekasz dużo, tak jak przystało na szczeniaka

nie licze skilli na trackach przez co ich wkurVViam na maksa

bo jedyne co się dla mnie liczy to ta kasa i pasja"

+ szczery :)

Opublikowano

95%? Nieźle xD Pisząc 95% mam wrażenie, że brakuję Ci dobrych raperów, ostatnio wyczaiłem ReTo, dobrze lata. "Dinozaury" nie będą nawijać wiecznie i myślę, że jak oni zaczną wreszcie odchodzić, a te młode koty co już teraz robią sobie fejm będą uznawane przez większość "słuchaczy" (c**jowo, że dopiero wtedy) za pierwszą ligę i to wg. mnie będą złote czasy Polskiego rapu jak skillowi raperzy będą sprzedawać najwięcej płyt, c**j wie jak to się rozwinie dalej. Z tymi 95% przesadziłeś, niedługo WT3 od Tomba wychodzi, sądząc po jego formie i featach, będzie rozpierdol na tej płycie, ale i tak najbardziej czekam na "Lubie wkurwic" ;)

Opublikowano

95%? Nieźle xD Pisząc 95% mam wrażenie, że brakuję Ci dobrych raperów, ostatnio wyczaiłem ReTo, dobrze lata. "Dinozaury" nie będą nawijać wiecznie i myślę, że jak oni zaczną wreszcie odchodzić, a te młode koty co już teraz robią sobie fejm będą uznawane przez większość "słuchaczy" (c**jowo, że dopiero wtedy) za pierwszą ligę i to wg. mnie będą złote czasy Polskiego rapu jak skillowi raperzy będą sprzedawać najwięcej płyt, c**j wie jak to się rozwinie dalej. Z tymi 95% przesadziłeś, niedługo WT3 od Tomba wychodzi, sądząc po jego formie i featach, będzie rozpierdol na tej płycie, ale i tak najbardziej czekam na "Lubie wkurwic" ;)

ReTo to wacek.

Po prostu słuchasz "ulicznego" rapu gdzie żaden z tych przedstawicieli nie miał do czynienia z policją ale ich jebie dla zasady.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

ReTo to wacek.

Po prostu słuchasz "ulicznego" rapu gdzie żaden z tych przedstawicieli nie miał do czynienia z policją ale ich jebie dla zasady.

­

W 2014 nawijał tak jak łaki teraz próbują i brzmią jak gówna, jedyne co to 2 razy chyba wjechał na Ripa i to na minus, ale nie masz raczej podstaw żeby twierdzić, że to wacek

Opublikowano

ReTo to wacek.

­

W 2014 nawijał tak jak łaki teraz próbują i brzmią jak gówna, jedyne co to 2 razy chyba wjechał na Ripa i to na minus, ale nie masz raczej podstaw żeby twierdzić, że to wacek

Oprócz chujowych soczewek niczym więcej się nie wyróżnia, pl rap to bagno i tak już zostanie. Chociaż mogę też się mylić bo jakoś nie bardzo go śledzę.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

ReTo to wacek.

­

Oprócz c*****ych soczewek niczym więcej się nie wyróżnia, pl rap to bagno i tak już zostanie. Chociaż mogę też się mylić bo jakoś nie bardzo go śledzę.

­

To tak jakbym ja pierdolił, że polski pop jest c*****y po usłyszeniu kilku kawałków. Nie słucham to nie oceniam, o ReTo będzie jeszcze głośno

Opublikowano

ReTo to wacek.

­

Oprócz c*****ych soczewek niczym więcej się nie wyróżnia, pl rap to bagno i tak już zostanie. Chociaż mogę też się mylić bo jakoś nie bardzo go śledzę.

­

To tak jakbym ja pierdolił, że polski pop jest c*****y po usłyszeniu kilku kawałków. Nie słucham to nie oceniam, o ReTo będzie jeszcze głośno

Tylko, że przesłuchałem kilka tych jego bardziej "znanych" kawałków i według mnie niczym się nie wyróżnia. C*****e porównanie do popu.

To że będzie o nim głośno nie znaczy, że jest dobry. <Filipek>  Czym się wyróżnia "Bossman" od reszty tracków? Co drugi raper ma podobne flow.

Jak chcesz nowości to polecam Q.

­

1357577137-U262310.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

95%? Brednie. Chyba tylko Hemp Gru i Firmy słuchałeś, na to wygląda.

Polski rap nie jest tylko o JP, ale o zasadach i o życiu. Polski dobry rap.

Jeżeli słuchasz Ganji Mafii albo Gangu Albanii to sobie możesz stwierdzić, że 90% ich kawałków jest o jaraniu, ale nie 90% rapu.

Btw, co wy macie do Chady? Owszem, gada głównie o ulicy itp. (nie gada aż tak natrętnie o policji... (tak wiem, Szukajcie aż znajdziecie)), ale gada też o zasadach i jest powszechnie raczej szanowany. Dla mnie jest to jeden z najlepszych polskich raperów (nie mówię, że najlepszy). Ale to moja opinia.

Ha, a skąd wiesz? Udowodnij mi to ;). Btw, Chada to co? Nie miał nic do czynienia z policją?

19.jpg

Opublikowano

95%? Brednie. Chyba tylko Hemp Gru i Firmy słuchałeś, na to wygląda.

Polski rap nie jest tylko o JP, ale o zasadach i o życiu. Polski dobry rap.

Jeżeli słuchasz Ganji Mafii albo Gangu Albanii to sobie możesz stwierdzić, że 90% ich kawałków jest o jaraniu, ale nie 90% rapu.

Btw, co wy macie do Chady? Owszem, gada głównie o ulicy itp. (nie gada aż tak natrętnie o policji... (tak wiem, Szukajcie aż znajdziecie)), ale gada też o zasadach i jest powszechnie raczej szanowany. Dla mnie jest to jeden z najlepszych polskich raperów (nie mówię, że najlepszy). Ale to moja opinia.

Ha, a skąd wiesz? Udowodnij mi to ;). Btw, Chada to co? Nie miał nic do czynienia z policją?

LOL,przecież  Chada , Firma  i gang albanii to przecież   to samo każdy z nich gra ,,rap" dla gimbusów :v.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...