Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić hosting LvLUP pod VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakładam serwer minecraft i chciałbym zapytać czy na hostingu lvlup.pro opłaca się kupić maszyne Vps?

Za maszynę 4gb ramu trzeba zapłaćić tylko 59 zł mi się to opłaca.

Chciałem też zapytać czy lokalizacja tej maszyny w europie będzie wpływała jakoś na serwer np.będą problemy z połączeniem?

I ile uciągnie osòb na serwerze minecraft ta maszyna?

Szczegóły maszyny:

Typ wirtualizacji: OpenVZ

Pamięć RAM: 4096 MB

Ilość vCPU: 2

Pamięć wirtualna (swap): 512 MB

Typ dysku: SSD

Pojemność dysku: 15 GB

Szybkość Internetu: do 200 Mbit

Transfer miesięczny: Bez limitów

Centrum danych: OVH

Opublikowano

Spokojnie powinno Ci uciągnąć 50 graczy bez lagów. Zależy też od tego ile jest pluginów i czy obciążają serwer.

Polecam dokupić jeszcze 1 rdzeń procesora aby serwer mógł się "rozłożyć" na 3 rdzenie

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

OpenVZ to loteria albo trafisz na maszynę z której korzysta kilka osób albo na nowiutką na, której będzie Ci elegancko śmigał serwer... Więc jak już ja wybrałbym ovh lub kvm.

Opublikowano

posiadam ten VPS. Nie mam tam serwera MC lecz spisuje się świetnie! Myślę że ta oferta będzie dla Ciebie dobra. Lecz na maxymalnie 60 graczy :)

Opublikowano

Czyli kupienie tego zwykłego VPS to lipa?

On kosztuje tylko 20 zł ,a ten vps pro 60 zł

I jeszcze pytanko czy położenie tej maszyny w europie będzie gorsze dla serwera czy by ona była w Polsce.

I drugie pytanie nie było by mi lepiej kupić serwer minecraft 4 gb ramu za 50 zł hosting lvlup.pro?

Bo ten serwer jest juź chyba skonfigurowany? I można teź ip zmienić łatwo

Bo ja w tym vps to się nie znam za bardzo i prościej było by mi mieć gotowy serwer.

I czy na tym hostingu serwery minecraft są takie jak na innych np. Na fiberhost lub crafthost? Czyli łatwo wgrać śilnik i zmienić ip za drobną opłatą?

Opublikowano

Najlepiej napisz do supportu, oni powinni też ci odpowiedzieć co i przy czym będzie dla twojego serwera najlepsze, bo jak jakiś amator ci napisze np. że host utrzyma ci 100 osób a tak naprawdę 50 to wiesz.. dlatego tak jak wspomniałem napisz pytania do hostingu :)

6602914599812031494098.png

Opublikowano

Powinno bez problemu na PaperSpigocie 1.8 (1.9 obecnie testuje) osiągnąć 40 graczy.

Większość pisze, że więcej, ale to OpenVZ - zasoby wspóldzielone z innymi użytkownikami oraz ilość max graczy zależy też od pluginów.

Musisz sobie wyrobić "wprawy" w "wycenie" ilości graczy ;)

Najlepiej napisz do supportu, oni powinni też ci odpowiedzieć co i przy czym będzie dla twojego serwera najlepsze, bo jak jakiś amator ci napisze np. że host utrzyma ci 100 osób a tak naprawdę 50 to wiesz.. dlatego tak jak wspomniałem napisz pytania do hostingu :)

Support czasem może specjalnie zawyżyć liczbę, ale można próbować :P

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...