Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SFGame ItemShop Panel by hiowcaheh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Od razu mówie, że nie wiedziałem gdzie to wrzucić, więc postanowiłem tutaj jako publikacjo-zapowiedź (?). Mniejsza.

Miałem troszkę wolnego czasu i dla przypomnienia umiejętności postanowiłem sobie coś napisać, padło na panel itemshop do sfgame.

Hm, pliki serwerowe które używa itemshop należą do Gila (z darmowej publikacji dostępnej na forum, wersja chyba .555).

Chciałbym prosić was o ocenę i opinie co do paneliku, jest sens robić coś z niego dalej a może macie pomysł na dodanie czegoś więcej?

Szacowany postęp na moje oko to jakieś 10% z tego co chciałbym wykonać. ( Dane ze strony głównej usunięte, ponieważ zawierały informacje nie związane z panelem. )

aNDIPLH.jpg

kZsorXy.jpgzWznjzW.jpg

Y3XTpr9.jpg

afxNzQD.jpg

gkeEzA1.jpgGQ8HAI8.jpg DP7FjiE.jpg

Opublikowano

Nie do końca aczykowiel podoba mi sie design za czasie (czyt. prosty i w miarę przejrzysty) 

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Udostępnisz koleszko ?

Może jak skończę, ale wolałbym go oddać jednej osobie na wyłączność, pomyślimy.

Nieźle to wygląda.

Można by z tego zrobić całkiem dobry ItemShop.

Dzięki.

Postanowiłem rozbudować troszeczkę bazę danych, aby w przyszłości móc ją dobrze wykorzystać. Np; do rozbudowanych statystyk, podstawowe przezentują się tak:

784771457965216651858.jpeg

Przy okazji, chciałbym w formie GIFu przedstawić wam stronę główną. Jest to podstawa w formie szkieletu, bo mam ciekawy pomysł na te świetliki. ;)

472171457965164651858.gif

Opublikowano

@hiowcaheh Fajne, lecz bedzie do uzycia tylko na serwerach ze starymi wersjami,

lecz i tak z*******a praca :D

Na nowych też będzie śmigać, wystarczy zastąpić kilka linijek tekstu. W notepadzie++ jest możliwość wyszukania pewnej frazy i zamienienia jej na inną, nawet jeśli ta wystąpi sto razy w pliku. Więc przebudowanie panelu na nowe pliki to kwestia dziesieciu minut. Chyba, że struktura bazy danych w nowej wersji  nie została niezmieniona, to nic nie trzeba robić. Nie mam nowych plików, więc nie wiem.

Btw, co powiecie na taki układ strony głównej? Mam w planach dodanie dwóch nowych tabelek na stronie głównej, więc potrzebna jest rozbudowa, aby nie było godzinnego scrollowania.

781351457966372651858.jpeg

Opublikowano

@hiowcaheh

Myślałeś o tym by zrobić w takim stylu mniejsza wersje? Chodzi mi o to by ją osadzić w miejsce grzybiarza na nowej wersji B)

A dział myślę że powinieneś to do ogólnego wrzucić :)

Szczerze, nie myślałem ale pomysł świetny lecz musiałbym panel trochę okroić, min: z loga i plików js.

@1:Przebudowałem stronę główną, tak jak mówiłem o tym wcześniej - większe pole do wyświetlenia danych, mniej scrollowania. + System newsów opierający się na bazie mysql.

766051457970601651858.jpeg

@2: Podstawka pod konto premium, pierwsze profity z zakupu: przydomek oraz możliwość zmiany avatara, który będzie prawodpodobnie wyświetlany w kilku miejscach w panelu.

200201457970626651858.jpeg

Opublikowano

Rozumiem, że dodałeś z 50 kolumnt do bazy z kontami? Na pewno to optymalność i tak już nieoptymalnych plików.

Css autorski, czy coś typu bootstrap?

Pod jaką wersję php jest kod?

W jakim języku komunikujesz się z bazą? MySqli, MySql czy PDO?

Zamiast alertu daj popup jakiś z zakupieniem przedmiotu w ajaxie.

Opublikowano

Rozumiem, że dodałeś z 50 kolumnt do bazy z kontami? Na pewno to optymalność i tak już nieoptymalnych plików.

1. Nie 50 a 4, liczba tabel nie ma aż takiej różnicy. Po pierwsze, nie oceniaj, ze pliki sa nieoptymalne bo nawet nie miałeś okazji przetestować działania skryptu a co dopiero wglądu w jego kod, wiec nie pierdol mi tutaj głupot.

2. Podobny do bootstrapa, przerobiony pod moje potrzeby.

3. Mało ważne w tym temacie.

4. MySql, lecz jak skończę przepisze kos na wyświetlanie w innej formie z uwagi na optymalizacje.

5. Wiem to, chyba mówiłem, ze skończyłem dopiero może z 10% tego co zamierzam. Jakość a nie ilośc i nie wszystko na raz, alert jest bo jest. ;)

Opublikowano

N

1. Nie 50 a 4, liczba tabel nie ma aż takiej różnicy. Po pierwsze, nie oceniaj, ze pliki sa nieoptymalne bo nawet nie miałeś okazji przetestować działania skryptu a co dopiero wglądu w jego kod, wiec nie pierdol mi tutaj głupot.
4. MySql, lecz jak skończę przepisze kos na wyświetlanie w innej formie z uwagi na optymalizacje.
5. Wiem to, chyba mówiłem, ze skończyłem dopiero może z 10% tego co zamierzam. Jakość a nie ilośc i nie wszystko na raz, alert jest bo jest. ;)

Nie mówiłem o optymalności is, ale gry.

Wersja php jest ważna, bo nie na każdej Twój is zadziała.

Opublikowano

N

Nie mówiłem o optymalności is, ale gry.

Wersja php jest ważna, bo nie na każdej Twój is zadziała.

Jak masz DOBRZE skonfigurowana maszynkę i mocny sprzęcior, ktory w 2016 jest standardem - taki is nie robi wielkiej różnicy a jego obciążenie jest minimalne. O wersje php sie nie bój.

@ Następna aktualizacja na weekend - w tygodniu pracuje i sporadycznie odpalam notatnik do pisania.

@@ Prawdopodobnie przeniosę się na inny framework przy tym zmieniając template. Są szansę, że w tym tygodniu jeszcze zaprezentuje wam zrzutkę. Przy tym podziele się z wami aktualnym szablonem, bez kodu źródłowego. Template jest płatny, ale wrzucę go wam za darmo. ;)

Opublikowano

@ Aktualizacja

Mała korekta strony głównej, jednak postanowiłem zostać przy domyślnym szablonie, póki co.

Changelog:

1. Zmieniona belka z informacjami o użytkowniku. Wyświetlanie avatarka, podstawowych info., dostawka o posiadaniu konta premium.

tCfhT0b.jpg

2. Zmiana wyglądu belki z 'zakupocholiczami'.

jVQn2rQ.jpg

3. Przerobiony wygląd kolumny z newsem; wyświetlanie daty, użytkownika który wpisał newsa wraz z jego avatarem oraz kategorię newsa. Do tego, aby nie obciążać aż tak klienta scrollowaniem, zwinąłem treść newsów (collapse)

tutS6sY.jpgQAPNc6q.jpgXSBrGQj.jpg

Opublikowano

@hiowcaheh

będziesz sprzedawał/udostępniał ?

Jeszcze nie wiem.

@

No i po dwóch godzinkach kolejny system - zakup przedmiotów który ingeruje prosto w grę. :)

6Ag6Gn1.jpg

T5Zia8T.jpg

Opublikowano

Z*******a praca ! :D

Udostępnisz ? :)

Szukam właśnie takiego

Póki nie skończę, raczej nie. Ale nie wiem jak będzie w przyszłości, zainteresowanie panelem podejmie decyzję. Nie chcę, aby każdy pseudogówno-serwer, postawiony jedynie na koszenie kasy korzystał w przyszłości z mojego panelu. :)

Nic tylko czekac kto "zakosi" mój pomysł :)

Co do pomysłu - to już dawno o tym myślałem, ale w innym kontekście. :)

ItemShop, który korzysta z plecaka z gry.

No to Cie wyprzedziłem ;]

ZwuQjeV.jpg

Bardzo fajnie ci to wyszło, oby tak dalej :)

Dziękuje. :)

Opublikowano

­@hiowcaheh

Jeżeli masz zamiar udostępnić za darmo to z darmowej wersji usuń "Magiczne Bilety" kto ogarnięty to sobie dopisze :)

Ogarnąłeś jak można osadzić stronę w miejsce grzybiarza? B)

@SebuśPL Wiem o tym - "Magiczne bilety" są jako podstawką, easy.

@ Dalej nie, nie znam się na plikach gry - ja robie odrębny panel i szkoda mi czasu na czytanie cały dzień dokumentacji kodu silnika.  %5E%5E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...