Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz

ExusX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie jest natomiast inny błąd... uruchamiam bota komendą 

./Multibot

Bot wbija na serwer. Wszystko skonfigurowane, wybieram opcję pierwszą (uruchom bota), po czym bot wychodzi z serwera i tyle go widziałem. Po samym uruchomieniu komendą, bot jest na serwerze, ale żadna funkcja nie chce działać.

Pozdrawiam

76561198076007587.png

Opublikowano

U mnie jest natomiast inny błąd... uruchamiam bota komendą 

./Multibot

Bot wbija na serwer. Wszystko skonfigurowane, wybieram opcję pierwszą (uruchom bota), po czym bot wychodzi z serwera i tyle go widziałem. Po samym uruchomieniu komendą, bot jest na serwerze, ale żadna funkcja nie chce działać.

Pozdrawiam

Sprawdź logi z folderu "logs". Powinien być co najmniej jeden ERROR.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kiedy jakis update? Dodalbys dawanie rangi po wejsciu na kanał i liste administracji na kanale ?

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mi sie ten Bot nie odpala Nwm czmu ale po prezentacji aż chce mi sie go ogarnąc :D

Chociaż już dawno to było to miło mi to czytać. :) Szkoda że nie mam takich chęci do robienia tego bota jak na początku. :/ Teraz jest tyle tych botów że aż średnio chce mi się to ogarniać ale możliwe że niedługo wrócę do tego projektu z tym że w wersji Open Source.

Opublikowano

Mi sie ten Bot nie odpala Nwm czmu ale po prezentacji aż chce mi sie go ogarnąc :D

Chociaż już dawno to było to miło mi to czytać. :) Szkoda że nie mam takich chęci do robienia tego bota jak na początku. :/ Teraz jest tyle tych botów że aż średnio chce mi się to ogarniać ale możliwe że niedługo wrócę do tego projektu z tym że w wersji Open Source.

Tych botów jest więcej? Ja znam tylko Exusa, AVN oraz YuriBot i m-bot. Z chęcią pomógłbym ogarniać bota, gdybym doszlifował php.

Opublikowano

Tych botów jest więcej? Ja znam tylko Exusa, AVN oraz YuriBot i m-bot. Z chęcią pomógłbym ogarniać bota, gdybym doszlifował php.

Ten bot akurat nie jest pisany w php tylko w C++ ponieważ w początkowych planach miał doczekać się swojej płatnej przez co kod źródłowy musiał być ukryty i nie dostępny dla większości użytkowników jednak po jakimś czasie zmniejszyły się moje chęci do pisania i jak na razie od dawna nie doczekał się żadnej aktualizacji. W C++ można używać dużo fajniejszych, wygodniejszych i wydajniejszych rozwiązań niż w php między innymi dla tego że php jest głównie nakierowane na tworzenie aplikacji internetowych, stron www itp. przy czym jest dużo prostszy przez co dużo osób zrobiło różne API pod ts3 i na początku oraz przy małych botach bardzo dobrze się sprawdza jednak przy większych projektach C++ wypadnie dużo lepiej, jedynym minusem jest tylko to że na początku trzeba włożyć kilka jak nie kilkanaście razy więcej pracy niż przy tworzeniu takiego bota w php.

Szkoda tylko że jest tyle osób które niby potrafią jakieś tam podstawy programowania i chcą używać takich botów przy czym czasem też chcą je tworzyć ale nie chcą podjąć z nikim współpracy a chcąc dogonić bardzo dobrego m-bota który jednak jest mało zaawansowany technologicznie a swoją "dobrość" zdobywa jedynie dzięki wielu funkcjom w pojedynkę jest bardzo trudno m.in. przez brak motywacji, natłok pomysłów oraz wymagań stawianych przed jedną osobą, bo nie widzę sensu tworzenia następnego bota w php który tak naprawdę będzie klonem m-bota bo jak by nie patrzeć z php dużo więcej nie będzie dało się wyciągnąć przez co te boty różniłyby się jedynie funkcjonalnością a nie jakością. ;)

Chciałbym zrobić team który mógłby zabłysnąć i zrobić coś innowacyjnego lepszego od tych wszystkich "botów" w php , przełamać ten monopol konkretnych rozwiązań oraz wytworzyć konkurencję i rywalizację w tej dziedzinie. Na tym forum jest wiele osób które mogłyby to zrobić ale nie widzę żeby chciały połączyć się w jakąś grupę tylko tak naprawdę każdy robi swoje śmieciowe boty i jedynie Klasskaii (czy jakoś tak, sorry :D) nieprzerwanie tworzy swojego mbota (którego i tak wszyscy kradną :/) dzięki czemu tylko on tak naprawdę się liczy bo cała reszta to nieudolne klony (w tym i większość moich projektów) ponieważ jeżeli ktoś potrzebuje dobrego bota to zawsze znajdzie sobie mbota :D który niby jest zakodowany ale jest to na tyle banalne że ktokolwiek uczący się php w szkole średniej i mający iq na średnim poziomie powinien dać radę go odkodować i usunąć sobie tą licencję ponieważ interpretowanych języków wysokiego poziomu nigdy nie będzie dało się w pełni zakodować a jedynie częściowo zaćmić co jest bardzo drogie. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, prace nad całym botem zostaną wznowione w charakterze Open Source więc zapraszam do komentowania oraz własnoręcznego poprawiania kodu. ;)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...