Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz

ExusX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy bot z AntyVpn :) +

Edit:

root@LolekVPS:/home# ./Multibot
./Multibot: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6: version `GLIBC_2.15' not found (required by ./Multibot)
./Multibot: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6: version `GLIBC_2.14' not found (required by ./Multibot)
./Multibot: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.20' not found (required by ./Multibot)
root@LolekVPS:/home#

(?)
Opublikowano

@Casual 

apt-get install libdbus-1-3

apt-get install ibstdc++6

a jak nie to dodaj -f przed install

EDITv1: @GoldeneK to jest C++

Opublikowano

Leci + za porządny antyvpn, jest dużo śmieciowych antyvpnów które G robią.

com.png­

@Edit Panie w czym pan pisze?

@Edit @Borygard Ymm ten sam error i komendy które podales nie działają (can't find) 

Opublikowano

1.Tak 2.Tak

Spróbuj:

sudo apt-get install libdbus-1-3

sudo apt-get install gcc-4.9

Jak nie zadziała to:

sudo apt-get install gcc-4.7

I możesz jeszcze:

sudo apt-get install g++-4.9

Opublikowano

A mnie to wygląda na brak biblioteki libglib2.0-0 

Spróbujcie, może zadziała.Obecnie nie mam jak sprawdzić tego, ale podejrzewam, że to może być ta biblioteka ;)

Opublikowano
sudo apt-get upgrade & sudo apt-get update & sudo apt-get install libdbus-1-3 libstdc++6 libglib2.0-0 gcc-4.9 g++-4.9 libstdc++6

Ewentualnie możesz spróbować zainstalować gcc-4.7 i g++-4.7 Jeżeli nie pomoże będę próbował coś z tym zrobić.

Jaki masz system operacyjny? Dystrybucja i wersja.

Opublikowano

@Mizumi 

To są pliki bota. :v Otworzysz je na systemie Linux.

Opublikowano

screen -AmdS ExusMultiBot Multibot

Sprawdź to.

Opublikowano

screen -AmdS ExusMultiBot Multibot

Sprawdź to.

W ten sposób nie zadziała ponieważ bota trzeba uruchomić po włączeniu a ta komenda automatycznie wychodzi ze screnn'a (?).

Jak uruchomić tego Multibota w screenie ?

Po co chcesz to robić? Jego się nie uruchamia w screenie on działa jako daemon taka usługa systemowa w Windows. Po uruchomieniu konfiguracji i wybraniu opcji uruchomienia on uruchamia się w tle. Tak samo jeżeli chcesz wyłączyć wpisujesz ./Multibot wyświetla Ci się interfejs dzięki któremu możesz wyłączyć i dokonać ponownej konfiguracji bota lub poszczególnych funkcji.

Opublikowano

Fajną sprawą byłoby gdybyś dodał jeszcze sprawdzanie aktywności na kanale i ewentualnego usuwania bądź informowania administratorów z grupy x.

Co do samego bota...

Testuję go i jak na razie nie widzę, żeby coś większego się z nim działo :D

Opublikowano

Fajną sprawą byłoby gdybyś dodał jeszcze sprawdzanie aktywności na kanale i ewentualnego usuwania bądź informowania administratorów z grupy x.

Co do samego bota...

Wszystko w swoim czasie. W planach są wersje funkcji np. pokebot'a lub właśnie sprawdzania kanałów jakich jeszcze w innych botach nie było. Wszystko idzie tak powoli ponieważ wszystko muszę robić sam od 0. W innych językach programowania dostępne są API dzięki którym nie ma większego problemu z wykonywaniem operacji na serwerze ts3. W C++ nic takiego nie ma, sam muszę robić wszystko ale za to ten język daje mi dużo większe możliwości. :)

W przyszłości (mam nadzieję) możesz spodziewać się czegoś na wzór sinsusbot'a tzn. interfejs graficzny do obsługi wszystkiego przez WWW lub dedykowana aplikacja pod Windows/Linux.

Jak widzisz plany są ambitne ale nie zawsze jest na to wszystko czas. ;)

Opublikowano

Co do samego bota...

Wszystko w swoim czasie. W planach są wersje funkcji np. pokebot'a lub właśnie sprawdzania kanałów jakich jeszcze w innych botach nie było. Wszystko idzie tak powoli ponieważ wszystko muszę robić sam od 0. W innych językach programowania dostępne są API dzięki którym nie ma większego problemu z wykonywaniem operacji na serwerze ts3. W C++ nic takiego nie ma, sam muszę robić wszystko ale za to ten język daje mi dużo większe możliwości. :)

W przyszłości (mam nadzieję) możesz spodziewać się czegoś na wzór sinsusbot'a tzn. interfejs graficzny do obsługi wszystkiego przez WWW lub dedykowana aplikacja pod Windows/Linux.

W miarę możliwości mogę na bieżąco testować ów bota :)

Opublikowano

Co do samego bota...

W miarę możliwości mogę na bieżąco testować ów bota :)

Jeśli możesz będę wdzięczny. ;)

Opublikowano
WARNING: Wystąpił błąd przy wykonywaniu polecenia na serwerze. msg=nickname is already in use id=513WARNING: Pokebot został zatrzymany z powodu braku uruchomionych kanałów

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...