Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft przebił Metin2!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz zauważyłem, że po wielu latach dominacji Metina2 jako najbardziej "odpowiedzialnego" działu na MPC pikselowe klocki go przebiły. Nastąpiło to raczej jakiś czas temu bo różnica na dzień dzisiejszy wynosi 15k postów na korzyść MC, można dodać oczywiście posty z działu Antarisa (tak się to chyba pisze) i przewaga zmniejszy się.

Zadałem sobie trud i przeglądnąłem tygodniki MPC do jakoś połowy stycznia i nie było o tym nawet wzmianki, wstyd.

Jak zmienił się wasz światopogląd (tudzież MPCpodląg) po tej łamiącej wiadomości? Czy Minecraft opanuje teraz inne działy? Czy MC>M2? 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Na pewno dużym plusem działu Minecraft jest to, że użytkownicy rzadko z niego wychodzą i nie śmiecą na reszcie forum. A jak już jakiś wylezie, to łatwo go rozpoznać, bo ma kwadratowy avatar.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wiadomość ta odmieniła moje życie xD

Dla mnie Metin 2 > Minecraft, mimo że w Metka dawno nie grałem i w najbliższym czasie nie zamierzam. 

Na pewno dużym plusem działu Minecraft jest to, że użytkownicy rzadko z niego wychodzą i nie śmiecą na reszcie forum. A jak już jakiś wylezie, to łatwo go rozpoznać, bo ma kwadratowy avatar.

Czy klocki opanują forum?! O tym już wkrótce. 

Opublikowano

#emod

hehe xD

#srebrny

ja chyba wróce na jakis czas jak wleci antaris... trzeba czasem sie odmóżdżyć : ] no i hype hype bo nowa animancja wody lolololo

teraz czekac aż anime przebije MC  :makka:

ae1d1005fe.png

Opublikowano

no spoko że metin>klocki ale czy na tym forum nie są najpopularniejsze działy: lol, metin, cs, minecraft, team speak i pogaduszki ?

Opublikowano

Obie gry jak najbardziej są popularne, więc walka o 1 miejsce pomiędzy światem klocków a MMORPG była nie unikniona.

Niebawem startuje Antaris więc użytkownicy działu MC, szykujcie się.

1980497.jpeg
Opublikowano

Co sie dziwic skoro tam w MC publikacjach stoja archiwalne publikacje serwerow zamiast w KOSZU. W publikacjach jest ponad 1600 stron i w praktycznie w każdym temacie ileś odpowiedzi. I to nawet przerasta ten spam w publikacjach serwerów metin2.

Na pewno era Metina minęła jeśli chodzi o serwery globalne i ogólnie. Chociażby patrząc na twitcha.. tam się znajdzie jakiegoś streamera minecrafta na metin2? praktycznie nikt tego nie streamuje.

Opublikowano

W minecrafcie poziom ortografii i zapoznania się z regulaminami pozwala moderatorom na wieczną pracę bez nudów. Tam po prostu się spamuje, co tam jakiemuś losowemu Kowalskiemu zrobi 15% na pasku? Średnia wieku w dziale mc może wynosić 11?

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Z tego co wiem to ogólnie słabnie zainteresowanie grami MMO :)

Ale również zainteresowanie z MC przeniosło się teraz na CS:GO ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

#zawszeMetin2

Minecraft nie będzie tak długo popularny jak Metin. Ile lat ma Minecraft, a ile Metin. :)

Kiedy wyjdzie Antaris, nie będzie łatwo z nim wygrać. ;)

knm7jLQ.png

Opublikowano

Myślę, że Metin miałby przewagę, gdyby dodało się tematy z kosza do obu działów.

Każde subforum Blizzarda ma mniej postów od anime, już niedługo  ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Każde subforum Blizzarda ma mniej postów od anime, już niedługo  ;)

W anime jest duży ruch, ale nie sądzę, że miałby się jakoś mocno zwiększyć. Ruch się utrzymuje i pewnie tak już będzie xD

Lata świetlności Metka minęły (według mnie, aczkolwiek po forum tego bardzo nie widać) Na tylu serverach co zaczynałem grać i tyle co poupadało...

ja chyba wróce na jakis czas jak wleci antaris... trzeba czasem sie odmóżdżyć : ] no i hype hype bo nowa animancja wody lolololo

Kusisz, jak coś znajdziesz w miarę dobrego i easy, PW. Czasami wejdę i coś ugram ;)

­

Opublikowano

Narzekanie na grę bo community jest c*****e, dobra cebulka

szczerze mówiąc to zawsze myślałem, że LoL będzie top 1 na forumku, nie sądziłem że dział minecraft jest jeszcze tak popularny

6LbMtBd.jpg

Opublikowano

Metin zawsze najlepszy, niedługo znudzą się klocki i dzieci może przeniosą się na coś innego :)

Powoli przenoszą się do CS'a. :v

Osobiście wolę Metina niż Minecrafta (w MC nigdy nie grałem, bo ta grafika, ahh), no ale nie ciągnie mnie, żeby ponownie go pobrać, jeszcze teraz jakieś Antariasy.

Opublikowano

#get 

enjoy your %% 

#verto

wygląda na to że cała Rzesza :>:>

#srebrny

narazie mnie to nie jara, poczekam na to dzieło MPC, lol i bns lepsze na ten moment xD

#reszta

spam czy nie spam, usuniete nie usniete MC4dawin

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Posprzątałem trochę po jakiejś głupiej decyzji przeniesienia nieaktualnych tematów do prywatnego subforum i Metin nadal prowadzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...