Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie lepiej kupić Factorio?

Jogurt1928

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio chciałbym kupić grę Factorio i mam dylemat czy kupić na oficjalnej stronie tej gry, czy na platformie Steam ?? I na stronie i na Steam'ie cena jest taka sama, czy będzie jakaś różnica?? Czy np. ze strony będą szybciej dochodzić aktualizacje gry ?? Myślę że napisałem w dobrym dziale, jeżeli nie to bardzo przepraszam.

Opublikowano

Z aktualizacjami nie wiem jak to będzie, tutaj raczej powinny wychodzić jednocześnie.

Lecz przede wszystkim różnica pomiędzy tym czy steam czy strona, jest taka czy chcesz aby twoi znajomi na Steam widzieli w jaką grę w danej chwili grasz, dodatkowo abyś mógł w łatwiejszy sposób komunikować się i mieć całą bibliotekę gier w jednym miejscu nie musząc skakać po stronach w celu porania ich. 

Bądź po prostu wolisz od twórców prosto i myślę sprawić że steam nie dostanie swojej części za to że kupujesz u nich.

Opublikowano

Nie, od twórców jeśli kupi grę to też chyba przekieruje go na steama, mylę się? 

Bynajmniej mnie zawsze przekierowywało i raczej to tak nie działa @UP bo steam traciłby masę kasy :) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Nie, od twórców jeśli kupi grę to też chyba przekieruje go na steama, mylę się? 

Bynajmniej mnie zawsze przekierowywało i raczej to tak nie działa @UP bo steam traciłby masę kasy :)

Jest duża szansa, że się mylę :P Zdecydowanie od dłuższego czasu preferuję kupowanie gier na steam. A szukając w pamięci gier, które jednak kupowałem "od producenta" jest dość mało. 

Ale nadal wychodzi na to, że opcja steam, czy to wspieramy ich czy nie, jest lepsza od zwykłej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...